Μουσική στο background

Καλησπέρα σε όλους!

Έχω δει πολλές φορές σε βίντεο που ανεβάζουν μπουζουξήδες στο youtube, να ακούγεται background σ’ αυτό που παίζουν (αυτοί παίζουν μόνο μπουζούκι), δηλαδή ν’ ακούς κρουστό ή μπαγλαμά από πίσω. Όπως εδώ, για παράδειγμα:

Θα μπουρούσε κάποιος που ξέρει να μου πει πώς μπορώ να το κάνω κι εγώ; Νομίζω πως θα με βοηθούσε πάρα πολύ στο να κρατάω σωστούς χρόνους και να παίζω πιο οργανωμένα. Πρόκειται για κάποιο πρόγραμμα ή για κάποιο μηχάνημα;

Δύο τρόπους μπορώ να φανταστώ. Είτε υπάρχει προ-ηχογράφηση με αλήθινα όργανα είτε με αρμόνιο. Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω πως πρόκειται ξεκάθαρα για ακόρντα αρμονίου. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση του midi controller με την οποία δεν είμαι εξοικειωμένος και δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να δουλεύει.

Καλησπέρα!!
Αυτό είναι “backing track” (Μουσική που σε συνοδεύει καθώς εσύ παίζεις)
Τώρα για να κάνεις κάτι τέτοιο υπάρχουν δύο τρόποι:

  1. Ηχογραφείς ένα -ένα τα όργανα (εκτός από αυτό που θα παίζεις εσύ) και μετά με ειδικά προγράμματα ¨κολλάς¨ότι έχεις ηχογραφίσει. Έτσι έχεις την μουσική συνοδεία σου.
    2)Ο δεύτερος τρόπος είναι με αρχεία midi όπου με ειδικά προγράμματα μπορείς να αλλάξεις , να κάνεις πιο ρεαλιστικά ή να αφαιρέσεις
    τα όργανα που έχει το midi αρχείο.