Μισομπούζουκο

Επειδή κάποια μέλη μού υπενθύμισαν πώς θά ήταν καλό νά ανεβάζω φωτογραφίες από τή φάση τής κατασκευής , αυτή τή φορά δέν τό ξέχασα . Μισομπούζουκο λοιπόν η τρέχουσα κατασκευή . Σώμα παλίσσανδρος 33,5Χ20,5Χ16 εκ.
Κλίμακα 65 εκ , καπάκι έλατο , μάνικο φλαμούρι , κόντρα βέγγε/σαπέλι/βέγγε , καράολο σαπέλι .
Ìéóïìðïýæïõêï 1 small.jpg Ìéóïìðïýæïõêï 2 small.jpg

Ωχ, φωτιές θα μας ανοίξεις πάλι Παύλο!!!

Τά λούστρα έπεσαν καί αύριο τό αρματώνω .

Ìéóïìðïýæïõêï 5 small.jpgÌéóïìðïýæïõêï 6 small.jpgÌéóïìðïýæïõêï 7 small.jpg

Προσεχώς φωτο τελειωμένο καί ήχος .

Θα κάψει πολλές καρδιές αυτό το όργανο…τι υπέροχο σκάφος!!!

το έπαιξα χτες, και μες τη βδομάδα θα φτιάξουμε βιντεάκι.
καλό βγήκε, έχει καθαρό και δυνατό ήχο, ταυτόχρονα τζουραδίζει κάπως. ο παύλος διάλεξε καλό σκάφος και έχτισε πάνω του ένα προεγμένο όργανο. επίσης τα κλειδιά είναι καλύτερης ποιότητας.

τυχερος ο φιλος μου ο Παυλος που σ εχει κοντα και αναδυκνιεις τα οργανακια του

να είσαι καλά! ελπίζω αύριο να καταφέρω να φτιάξω το βίντεο.

Blekos ευχαριστώ γιά τό σχόλιο . Κώστα μου , είμαι γενικά τυχερός πού έχω τό Νίκο , γιατί εκτός από τίς ηχογραφήσεις , τά σχόλιά του γιά τόν ήχο είναι γιά μένα οδηγός γιά τό τί ψάχνουμε καί πρός τά πού νά κινηθώ .

Ìéóïìðïýæïõêï 11 small.jpg
Οι φωτό μέ τελειωμένο / αρματωμένο τό όργανο . Στήν πρώτη μαζί μέ τόν Τζουρά γιά σύγκριση μεγέθους .

Μ’ αρέσει πάρα πολύ το θαλασσινό σχεδιάκι στη διακόσμηση της πεναριάς. Τόσο στοιχειώδες, και τόσο καλαίσθητο! Σε κάνει να σκέφτεσαι (εμένα τουλάχιστον) ότι η στρογγυλή τρύπα παραπέμπει αυτονόητα σε καραβάκια, κυματάκια και γλάρους - παράξενο πώς δεν είχε καθιερωθεί σε χιλιάδες προηγούμενα όργανα.

Επίσης, βρίσκω πολύ πιο ωραίο που εδώ το σχέδιο παραπέμπει σε κάτι άσχετο, παρά όταν βλέπω κλειδιά του Σολ, αρχαίες λύρες και λοιπά μουσικά σύμβολα. Το μουσικό όργανο είναι μουσικό όργανο, δε χρειάζεται να το γράφει κι απάνω (όπως δε ζωγραφίζουν καραβάκια πάνω στα αληθινά καράβια).

Αγαπητέ pepe , καμμιά φορά , οι περιορισμένες δυνατότητες τών εργαλείων πού διαθέτει κάποιος , τόν υποχρεώνουν νά ψαχτεί σέ λιτές γραμμές , πράγμα πού φιλτράρει αυτομάτως τό περιττό καί τό επουσιώδες . Ενδεχομένως άν είχα ένα υπεραυτόματο CNC νά είχα πέσει στήν παγίδα νά ψάχνω τί άλλο νά προσθέσω γιά νά αξιοποιήσω τίς δυνατότητες τού εργαλείου , πράγμα πού καταλήγει σέ σκηνές από τόν Τρωικό πόλεμο π.χ.
Ευχαριστώ γιά τό σχόλιο .

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Παύλο που μου έδωσε την δυνατότητα να παίξω με το μισομπουζουκο καθώς και με τις υπόλοιπες κατασκευές του

Ο ήχος του μου άρεσε πολύ αλλά δεν θα σταθώ εδώ διότι το θέμα αυτό είναι υποκειμενικό, θα σταθώ όμως στην ποιότητα κατασκευής, σε αυτή την δεμένη αίσθηση που έχουν τα όργανα του Παύλου, και κυρίως στο ποσό ευκολοπαιχτα και μαλακά είναι

+1 στου AfterGR. Θα το δοκιμάσω μάλλον μέσα στην εβδομάδα. Όλα όμως τα όργανα του Παύλου μέχρι στιγμής (φαντάζομαι και στο μέλλον) είναι ιδιαίτερα καλαίσθητα. Το μισομπούζουκο είναι νομίζω το πιο όμορφο μέχρι στιγμής με 2ο σε κοντινή απόσταση τον τζουρά τον τελευταίο. Γεια στα χέρια σου Παύλο!

Μπράβο Παύλο. Μπράβο Λιγκαρόσα.

Δεν το λες καθιερωμένο σε χιλιάδες όργανα, αλλά σίγουρα θα έχει πάνω κάτω ξαναγίνει… ας πούμε σε αυτό εδώ

τί μπράβο, το βίντεο δεν ανέβηκε ακόμα! το τραβήξαμε χτες, δεν θ’αργήσει.

https://www.youtube.com/watch?v=POy1lcUEnCw Παιδιά ήρθε καί τό Βίντεο .

Μπάμπη, εκεί που μ’ έστειλες έφαγα πόρτα. Αλλά τέλος πάντων, δεν αμφιβάλλω ότι θα το ξανασκέφτηκε και άλλος. Αυτό που μου έκανε εντύπωση, περισσότερο ίσως κι απ’ την καλαισθησία και τη λιτότητα, είναι το πόσο ιδανικά ταιριάζει το στρογγυλό της τρύπας με το σαν πανί της πεναριάς, τα κυματάκια στο κάτω μέρος της πεναριάς, και, ως κερασάκι, τους γλάρους.

Και καλά τα υπόλοιπα: ένα τρίγωνο με τη μια μεριά φουσκωμένη όντως θυμίζει πανί, και τα υπόλοιπα έρχονται. Ο κύκλος όμως, πού κολλάει; Δεν ξέρω, αλλά κολλάει τέλεια. (Υποκειμενική ματιά φυσικά.) Αν μου δίνανε έναν κύκλο και μου λέγανε «συμπλήρωσε με ό,τι σχέδιο νομίζεις ότι θα βγάλει μια εικόνα με συνοχή», ε, δε θα σκεφτόμουν αυτό. Τώρα όμως που το βλέπω, λέω «μα φυσικά!:112:».

Τώρα, αν όλο αυτό το ξανασκέφτηκε κι άλλος, τότε …μπράβο και σ’ εκείνον!

γεια σου παύλο με το ωραίο φόντο! είναι από τα πολύ όμορφα και εμπνευσμένα διακοσμητικά που φτιάχνει ο παύλος, οπότε περικλή καταλαβαίνεις πώς προκύπτουν οι καλαίσθητες πεναριές.

Εγώ θα πω για τον ήχο που μου αρέσει πολύ, ειδικά αν σκεφτούμε ότι το όργανο είναι “φρέσκο”. Και πάλι μπράβο Παύλο.

Το είδα σε YouTube πριν μπει εδώ. Ήρθε ειδοποίηση επειδή είμαι συνδρομητής στο κανάλι του Παύλου

τί έγινε, πάντα τελευταίος τα μαθαίνω;
και λίγα έπαιξα, το οργανάκι με έψηνε για παραπάνω.