Μήπως ήρθε η ώρα και για Πτολεμαίδα;

Δυστυχως λογω φορτου εργασιας δεν θα μπορεσω να παρευρεθω.Ελπιζω την επομενη φορα να ειμαι πιο ανετος.Καλα να περασετε και καλες πενιες.

SOS. Αν κάποιος από Θεσσαλονίκη πάει αύριο Πτολεμαΐδα μπορεί να με ειδοποιήσει για να έχω παρέα στο ταξίδι;

Καλές πενιές, μάγκες Καϊλαριώτες !!! :127: :246:

Την επόμενη φορά θα έλθω σίγουρα. :088:

Υ.Γ. Να ανεβάσετε και τον Εορδαϊκό (εύχομαι)!!! :089:

Πάντως,όποιος η όποια θέλει ,προλαβαίνει να έρθει.Ανετα.Ακόμα και από Αθήνα να είναι,προλαβαίνει πάρα πολύ άνετα.Σας υπόσχομαι από τώρα βίντεο.Αν και καλύτερα θα είναι live.Καλά να περάσουμε.

Δεν ξέρω τι να πώ ή μάλλον τι να γράψω.Χθες μια πολύ όμορφη,μεγάλη και ζεστή παρέα πέρασε καταπληκτικά σε ένα μαγαζάκι,σε μια γωνιά της Πτολεμαίδας.Ο κόσμος άρχισε να έρχεται στην ταβέρνα κατά τις 7:30,τα μπουζούκια άρχισαν να παίζουν κατά τις 8 και δεν σταμάτησαν μέχρι τις 3:00 το χάραμα.Τα τραπέζια γεμάτα από πεντανόστυμες λιχουδιές(δεν τις αγγίξαμε και πολύ λόγω τραγουδιών και μπουζουκοκατάστασης) και από γλυκό κρασί.Τα όργανα: μπουζούκια,μπαγλαμάδες,κιθάρες λαικές και κλασικές,κουτάλια και ζήλια,δεν σταμάτησαν καθόλου.
Χρόνος για συζήτηση δεν υπήρχε γιατί όλοι λαχταρούσαμε να ακούσουμε το ένα τραγούδι μετά το άλλο.Η ταβέρνα γέμισε από κόσμο που λάτρευε την μουσική και παρέμεινε γεμάτη μέχρι τις 2:30.Ο κόσμος που περνούσε απ’έξω(οι πόρτες ήταν ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα) έστρεφε το κεφάλι του στο άκουσμα της γλυκιάς πενιάς και έπειτα χαμογελούσε περπατόντας.Δυστυχως τα μόνα μέλη που παρευρέθηκαν εκεί ήμασταν εγώ,ο tsiotri,ο Kourtoumis,η gplom, και ο καταπληκτικός και πολύ μάγκας theos που μας ήρθε μοναχός από την Λάρισα.Αλλά η παρέα μας ήταν γεμάτη αγάπη για την ρεμπέτικη μουσική και αυτό έκανε την βραδιά μας ασυναγώνιστη.
Ελπίζω την επόμενη φορά να είμαστε περισσότεροι και περισσότερα μέλη του φόρουμ για να γνωριστούμε και να ξέρουμε με ποιον μιλάμε μέσα σε αυτόν τον ηλεκτρονικό διάολο που μας φέρνει τόσο κοντά μέσα από τις συζητήσεις για μουσική και ότιδήποτε άλλο.

ΥΓ1. Ακούστε τι μας είπε ο theos: “Δεν παίζω.Γρατζουνάω.” Και μας έπαιξε μόνος του καμιά 100ρια τραγούδια:109:
ΥΓ2. Αναμείνατε για 3 πολύ ωραία βίντεο.

Ζητώ συγνώμη από τον Gilles που παρεμβαίνω και η πρώτη μου εμφάνιση στο forum γίνεται λίγο ξεκάρφωτα. Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν δεν γίνονται σωστά οι συστάσεις. Και φταίει ο επιλοχίας (tsiotri) που δεν πήρε σωστά τις παρουσίες.

Χθες ήμασταν παρόντες και δυο τύποι από τη Νάουσα (ο φίλος μου ο Γιώργος με την κιθάρα και εμουά). Η αφορμή, το ¨σπρώξιμο¨ για να έρθουμε, ήταν ότι μέσα από το forum βρήκα, όλως τυχαίος μετά από 20 χρόνια, έναν παλιό φίλο και ¨συμπολεμιστή¨, τον tsiotri. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε συγκεντρώσεις αυτού του τύπου ώστε η γνώμη μου να έχει και βάρος. Αλλά η ατμόσφαιρα ήταν μαγευτική. Και λίγα λέει ο Gilles. ¨Θεός¨ ο theos. Γλυκύτατος (στο παίξιμο) ο kourtoumis. Μεγάλος μάγκας και ο Γιάννης με το καπέλο. Δυστυχώς δεν είμαι καλός στα ονόματα και δεν θυμάμαι τους υπόλοιπους (Δεν ήταν και λίγοι). Χάσανε όσοι ήταν να έρθουν και δεν τα κατάφεραν. Για εμάς όμως το πιο όμορφο ήταν η αγάπη και ο σεβασμός με τον οποίο υποδεχτήκατε δυο ¨ξένους¨ (με την έννοια των αγνώστων και ασχέτων). Σας ευχαριστούμε για την όμορφη βραδιά. Μας ανοίξατε την όρεξη να οργανώσουμε και στη Νάουσα κάτι παρόμοιο. (Μόλις μαζέψουμε τη ¨μαγιά¨ θα σας καλέσουμε όλους)

Ως τότε καλά να περνάτε!

Υ.Γ.: Το παρακάτω κείμενο το είχα ετοιμάσει κατόπιν παρότρυνσης του Κώστας Λαδόπουλου για μεγαλύτερη συμμετοχή στο forum

αλλά δεν το έστειλα τότε (για όλους τους γνωστούς λόγους που αναφέρονται παρακάτω). Σας το παραθέτω όμως για να γίνει η αρχή:

Χαιρετώ την μεγάλη παρέα του forum.
Είναι η πρώτη φορά που γράφω (και ίσως η τελευταία) και δεν θέλω να τρώω το χρόνο σας άδικα.
Είμαι και εγώ ένας από τους ¨σιωπηλούς¨ του forum, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Για αρκετό καιρό (έχει χρόνια) παρακολουθώ τις συζητήσεις σας (ως ανώνυμος guest). Μόλις πρόσφατα ¨γράφτηκα¨ και εγώ για να έχω πρόσβαση στα προφίλ σας, μήπως και εντοπίσω κάποιον για να ¨βρεθούμε¨ μουσικά.

Δεν θα αντιδρούσα στο κάλεσμα του Κώστα Λαδόπουλου (δεν έχω να προσθέσω και τίποτα το σημαντικό) αν δεν μου τύχαινε το παρακάτω περιστατικό:
Όλως τυχαίος (από τρίτο πρόσωπο εκτός forum) έμαθα (έμαθε και ο φίλος) ότι ένας καλός φίλος μου (και για χρόνια συνεργάτης σε άσχετο χώρο) είναι μέλος του forum και παίζει από μικρός μπουζούκι σε εξαιρετικό επίπεδο αν και ερασιτέχνης. Δεν έτυχε ποτέ να αναφέρει ο ένας στον άλλο αυτό το “κρυφό” ταλέντο (τρομάρα μας). Ήταν άνθρωπος της διπλανής πόρτας και δεν το γνώριζα. Σωστή η παρότρυνση για μεγαλύτερη επικοινωνία μεταξύ μας. Ο κυριότερος λόγος που παρακολουθώ αυτό το forum (δεν σας κρύβω ότι τα περισσότερα δεν βλέπονται) είναι ότι οι κανόνες του τηρούνται όχι μόνο από τους διαχειριστές (και μπράβο τους) αλλά κυρίως τηρούνται από όλα τα μέλη (και μπράβο και σε αυτά). Ο σεβασμός με τον οποίο αντιμετωπίζονται και οι πιο αδαείς μας κάνει να αισθανόμαστε ασφάλεια. Μακάρι και στις άλλες εκδηλώσεις της ζωής μας (κοινωνικές, πολιτικές κλπ) να είχαμε ως Έλληνες την ίδια σοβαρότητα.

Ας παρουσιαστώ λοιπόν: Ονομάζομαι Λούκας Κωνσταντίνος. Είμαι δάσκαλος (όχι στο μπουζούκι αλλά σε δημοτικό σχολείο). Παίζω (λέμε τώρα) τρίχορδο μπουζούκι (αν και ξεκίνησα με τετράχορδο, επέλεξα τρίχορδο γιατί δεν έχω μουσική παρέα και παίζω μόνος μου). Η αγάπη μου για το όργανο είναι πολύ μεγαλύτερη από την δεξιοτεχνία μου σε αυτό. Ίσως και γι΄ αυτό η συμμετοχή μου στο forum ήταν μηδενική. Όχι ότι πρόκειται να αλλάξει κάτι δραματικά. Άντε να σας ρίχνω κανένα μπράβο. Προχωράτε εσείς και εμείς θα σας ευχαριστούμε με την εκκωφαντική σιωπή μας.

1 «Μου αρέσει»

Απο δω και στο εξης θα μου επιτρεψετε να σας αποκαλω’‘ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ’’ διοτι μονο με τετοια ατομα μπορεις να νοιωσεις οτι βρισκεσαι αναμεσα σε φιλους. Πραγματικα, το περιβαλον και η ατμοσφαιρα ηταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ( μιλαω για μενα που ηρθα τελειως αγνωστος- ενω εσεις το’ χετε κανει κι αλλες φορες το happening) και θα’θελα να σας ευχαριστησω ΟΛΟΥΣ, για το πιο ομορφο Σαββατο των τελευταιων 43 χρονων που περασα και για την αποδοχη που μου δειξατε. Μπραβο στον εαυτο μου που μπηκα στο φορουμ και μεσω αυτου απολαυσα κατι πολυ ομορφο( και θα απολαυσω ξανα, φανταζομαι). Ωραια θα ητανε να γνωριζαμε και αλλα ατομα της σελιδας- ελπιζω σε καποια αλλη εκδηλωση-γιατι με τοσα λιγα ατομα, εγινε αυτη η φαση- φανταστειτε να ερχοτανε αλλοι τοσοι-…Σας ευχαριστω και παλι …
Υ.Γ. Φιλαρακο μου Gilles, με κανεις και ντρεπομαι , γιατι εξακολουθω να θεωρω οτι δεν ειμαι καλος στο μπουζουκι σε σχεση με αυτους που ακουσα εχθες, απλως οπως ειπα ‘‘απλα γρατζουναω’’ για μενα. Παντως σ’ευχαριστω για τα καλα σου λογια.

Φίλε luke,δεν ήμουν σίγουρος για το username που είχες στο φόρουμ γι’αυτό και δεν σε ανέφερα,καθώς περίμενα κάποιον να με διορθώσει αλλά με πρόλαβες.Κι εγώ δεν τα πάω καλά με τα ονόματα.

Και με την ευκαιρία,ας δείτε ένα από τα 3 βίντεο.

Ωραίος ο ψαράς.Νομίζω πως τον τιμήσαμε.

Χάρηκα αυτούς που ήρθαν, γιατί πραγματικά υπάρχει η διάθεση για επικοινωνία, με ανθρώπους (ξένους) όπως χαρακτηρίζουμε κάποιο όταν δεν τον ξέρουμε μέσα από τη μουσική και χάρη στο forum.
Χάρηκα τα παιδιά που ήρθαν από τη Νάουσα που είναι δικά μου πρόσωπα, τα θεωρώ δικά μου πρόσωπα, Ευχαριστούμε τον theo που έκανε ένα δύσκολο ταξίδι από τη Λάρισα (για όσους γνωρίζουν το δρόμο ) για να μας γνωρίσει και τον χαρήκαμε πραγματικά όλοι μας.
Λυπάμαι γι αυτούς που δεν ήρθαν ,δεν μπόρεσαν ή δεν …θέλησαν να έρθουν γιατί ίσως το θεώρησαν περιττό ή δεν ξέρω .Ελπίζω σε τέτοιες τελετουργικές συνάξεις γιατί μάγκες μου…

ψεύτικος είναι ο ντουνιάς και ψεύτικη η ζωή μας

Νομίζω πως ήρθε και η σειρα μου να πω για την συναντηση. Ήταν πραγματικα ενα ξεχωριστο βραδυ, που θα μεινει αξεχαστο. Χθες συνειδητοποιησα τι έχασα που δεν ημουν στη συναντηση στη Θεσσαλονικη. Όλοι ήταν τοσο ζεστοι που θα νομιζε κανεις οτι γνωριζόμαστε χρονια. Αλλα το δεσιμο αυτο προερχοταν απλα απο το κοινο μουσικο ενδιαφερον. Τοσο απλο μα τόσο δυνατο. Όσο για τον Theos που δεν ήθελε να παιξει στην αρχη, έκανε σε ολους εντυπωση αφου, με το που έπιασε το μπουζουκι αρχισε να παιζει…να παιζει…να ξαναπαιζει…και μαλιστα πολυ καλα…μακαρι να επαιζαν ολοι ετσι ενω “δεν ασχολουνταν”. Και παλι μπραβο:109:. Και όλοι όσοι επαιξαν ηταν τρομεροι. Tsiotri, Kourtoumis, theos κλπ, ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ:109::109::088::088::110::110::110:

Ελπίζω να επαναληφθει, και οταν θα γινει αυτο, να μην εκτελω χρεη μαθητριας ωστε να μην εχω να ξυπνησω την επομενη μερα στις 8, να το ευχαριστηθω ρε παιδι!:079::079::106:

Ευχαριστω για την υπεροχη βραδια:109::109::043::110:

Πάρτε ένα ακόμα αλάνικο τραγούδι.

Καλώς όρισες στην παρέα μας! Εδώ όλοι έχουν λόγο και η συμμετοχή νέων μελών ανανεώνει το ενδιαφέρον στις συζητήσεις. Μην έχεις ενδοιασμούς και εκτός από μπράβο ή σεμνά ρίχνε όποτε γουστάρεις και την άποψή σου!:089:

Ορίστε και το τελευταίο βίντεο.Και πάλι ζητώ συγνώνη για την ποιότητα του βίντεο

2 μάγκες μες την φυλακή

Καποτε, καποιος, μεγαλυτερος (σε ηλικια),γλετζες ρωτουσε σε τετοιες περιπτωσεις “πεθαινει ο ανθρωπος ετσι;”.Μαλλον δυσκολα θα ελεγα, αλλα και να συμβει, χαλαλι.
Ηταν μια ομορφη βραδυα αυτη που περασαμε εχθες αναμεσα σε φιλους, συνοδοιπορους μουσικους και μη, παλιους και νεους.Για το μονο που λυπαμε ειναι για τα παιδια απο την Ναουσα που ετυχε να ειναι λιγο μακρυα και ιδιαιτερα για τον Γιωργο που δεν μπορεσαμε να μπουμε και στο εντεχνο που ειναι το στοιχειο του.Τελικα για μια ακομη φορα αποδειχτηκε πως θελουμε περισσοτερο χρονο να κανονιζουμε οταν βρισκομαστε.Χαρηκα για την “γνωριμια” με τα παιδια που μας τιμησαν με την συμετοχη τους.Theos μη το πολυ λες αυτο το “γρατζουναω” το μπουζουκι γιατι απογοητευεις τον κοσμο στο να ασχοληθει.:089:
Για τον κοσμο απο Πτολεμαιδα που συμετειχαν στην συναξη μας (θα τα πουμε κι απο κοντα) εχω να πω δημοσια οτι αποδειξαν αλλη μια φορα την διαθεση για γλεντι,κεφι…Ειμαστε γενικα “δυο λαλουν και τρεις χορευουν” να πω;
Καλη ανταμωση

Τι να πω παιδιά. Τι να σκεφτώ και τι να γράψω. Λυπάμαι πάρα πολύ που έχασα αυτή τη βραδιά. Λυπάμαι ακόμα περισσότερο και από τη (μη) παρουσία από Θεσσαλονίκη. Ελπίζω να δοθούν ευκαιρίες να επανορθώσω και εγώ και οι υπόλοιποι. Και το θέμα είναι ότι εγώ επέμενα και για τη συγκεκριμένη ημερομηνία.
Ο λιθοβολισμός επιτρέπεται ελεύθερα. Είμαι άξιος για την εσχάτη των ποινών.

καλα λεει καποιος Συντονιστης , οτι δεν ειναι το Φορουμ <<τσατ>> …

ειχα πολλα να σου συρω , σχετικα με την εξ αιτιας σου “μεταφορα” της ημερομηνιας
απο τις 9/5 στις 16/5 , γεγονος που εμποδισε και τη δικη μου προσελευση …

τελικα δεν πηγες !!! = << ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ >> !!!:087:

Υ.Σ. Φιλοι , ναστε ολοι καλα , οσοι συμμετειχατε και παντα τετοια …:109:

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! = οποτε ξανα ορισθει συναντηση , θα ανακοινωνεται η ημερομηνια ,
η πολη και ο τοπος αυτης (ταβερνειο) και οσοι πιστοι θα προσερχονται …

ΟΧΙ , στην αναβολη , μεταφορα και νοθεια των συναντησεων …:026:
ΝΑΙ , στις ξηγημενες και αδιαβλητες αποφασεις …:088:

1 «Μου αρέσει»

Ok.Μια κι έξω.Στην Πτολεμαίδα θα βρεθούμε όταν χειμωνιάσει(μάλλον).Σειρά έχουν Νάουσα και Λάρισα.

1 «Μου αρέσει»

Καλώς όρισες στην παρέα μας luke.
Ο κυριότερος λόγος που παρακολουθείς αυτό το φόρουμ όπως αναφέρεις, να ξέρεις ότι είναι κοινός και με άλλα μέλη του φόρουμ, μέσα σε αυτούς και με μένα.
Και μόνο που θέτεις αυτόν το λόγο κυρίαρχο για τη συμμετοχή σου στην παρέα μας, πιστεύω τιμάει και εμάς και εσένα.

Όσο για το σχόλιο σου, που συσχετίζεις τη δεξιοτεχνία στο όργανο με τη συμμετοχή στο φόρουμ, απλά σου λέω ότι αν το σκεφτόμουν έτσι, θα ήμουν ακόμη επισκέπτης! :slight_smile:

Αυτά που γράφεις τιμούν, πρώτα απ’ όλα εσένα και μετά το Φόρουμ! Καλώς ήρθες!!:slight_smile:

Χθες είχαμε μια μικρή μάζωξη στην Πτολεμαίδα.Και είπα να σας δώσω κανένα βίντεο για να ζηλέψετε και να αρχίσετε κι εσείς τις συναντήσεις στην νέα σεζόν.Εκεί ήμασταν 3 μέλη του φόρουμ: Gilles(δεν φαίνομαι για άλλη μια φορά),Kourtoumis(μπουζούκι-πορτοκαλί πουκάμισο) και Tsiotri(μπαγλαμάς).Ήταν επισης και ο Γιάννης(Τρομερό μπουζούκι και ακόμα καλύτερη φωνή,αστέρι,σβήνει μεγάλα ονόματα για πλάκα) ο τερματοφύλακας του Εορδαϊκου(Γ εθνική) και ο Πέτρος στην κιθάρα.Μας έλειπε το 3χορδο αλλά επειδή μετά πήγαμε αλλού βρήκαμε και 3χορδο.Εγώ ήμουν εκεί μόνο για 7 ώρες.Οι άλλοι κάτσαν κι άλλο.

http://www.rembetiko.gr/forums/video.php?do=viewdetails&videoid=778

ΥΓ.1 Οι εκλογές είναι μια καλή ευκαιρία για μια mini μάζωξη
ΥΓ.2 Ακούστε για άλλη μια φορά την γαϊδουροφωνάρα μου.
ΥΓ.3 Την άλη φορά θα τραβήξω και τον εαυτό μου για να με δείτε.
ΥΓ.4 Αναμείνετε για περισσότερα βίντεο