Λαϊκή κιθάρα κατασκευής Κυριάκου Λαζαρίδη.

Πρόσφατα μου ήρθε μια παλιά κιθάρα για αναπαλαίωση, κατασκευής Κυριάκου Λαζαρίδη. Ημερομηνία δεν έχει το όργανο (πρέπει να φτιάχτηκε γύρω στο 50΄), η ετικέτα γράφει Οδός Λυσιμαχου & Μεσογίδος Αριθ. 8 Περισσός. Προσωπικά δεν είχα ξαναδεί λαϊκή κιθάρα Λαζαρίδη και πιστεύω είναι περισσότερο σπάνια από αυτές των Απαρτιάν.

Αν κάποιος έχει κιθάρα κατασκευής του ή γνωρίζει κάτι σχετικό ας δώσει τα φώτα του.
Ευχαριστώ.

Σε αυτό το blog Τάσο, πωλείται μια ρεμπετοκιθάρα Λαζαρίδη…

το “ακκόρντο”, στην δεριγνύ & φυλής δεν είναι; τόσα χρόνια τα ίδια όργανα έχει… μόνο την ρεμπετοκιθάρα με τα 400 (μοιάζει μουρατίδη) δεν θυμάμαι, αν και έχω χρόνια να περάσω. επίσης έχει καλές ευκαιρίες σε παλιούς ενισχυτές. προσοχή στα παλιά όργανα όμως, στην υψηλή τιμή αγοράς πρέπει να υπολογίσετε επιπλέον μαζέματα…

δεν θέλω να κατηγορήσω τον άνθρωπο, τη δουλειά του κάνει και έχει γνώσεις (πχ αλλαγή λυχνίων σε παλιό ενισχυτή). αξίζει μια επίσκεψη γιατί κατά καιρούς έχει αξιόλογα κομμάτια, απλά θέλει προσοχή για τυχόν προχειρότητες.

επίσης να με συμπαθάτε που μπαίνω σφήνα σε άσχετο θέμα.

Έχεις απόλυτο δίκιο ,…,

Στην αρχή του βίντεο, φαίνεται για ελάχιστα δευτερόλεπτα ο Κυριάκος Λαζαρίδης να δουλεύει στο εργαστήριό του:

//youtu.be/B_7WCpeO808

Έχω την εντύπωση ότι στην περσινή έκθεση λαϊκής κιθάρας υπήρχε κιθάρα κατασκευής Λαζαρίδη. Ίσως διέφυγε της προσοχής μιας και απ’ όσο θυμάμαι οι κάτοχοι οργάνων έστελναν μέχρι και την τελευταία στιγμή κιθάρες. Στην παρακάτω φωτογραφία (την οποία μου έστειλε ένας φίλος ενημερώνοντάς με πως την ανάρτησε ο Δημήτρης Μυστακίδης στο facebook), η δεύτερη από τα δεξιά κιθάρα έχει έντονες ομοιότητες με αυτή που σου έδωσαν για αναπαλαίωση.

Φίλε καλησπέρα. Έχω μια κιθάρα Κυριάκου Λαζαρίδου. Η ταμπέλα μέσα λέει Περισσός. Φίλος οργανοποιός την τοποθετεί γύρο στο 1950 με 60… έχει υπέροχο δυνατό καθαρό ήχο.

2 «Μου αρέσει»