Κόκαλο καβαλάρη μπουζουκιού

Γεια και χαρά σε όλους!

Η ερώτηση μου αφορά ένα απο τα σημαντικότερα (κατα κοινή ομολογία) μέρη του αγαπημένου μας οργάνου. Υπάρχει πιθανότητα ενα πολυ “λαμπερό” και “φωνακλάδικο” οργανο κατασκευής 2011, να έχει χάσει εν μέρει τα συγκεκριμένα στοιχεία του λόγω της βαθειάς θέσης των χορδών στο κόκαλο του κάτω καβαλάρη; Δηλαδή οι διατομές των χορδών δεν βρίσκονται κατα το ήμισυ μέσα στο κόκαλο όπως εχω διαβάσει οτι προβλέπεται, αλλα είναι “χωμένες” αρκετα μεσα σε αυτο.

αν έχουν μπει εκ των υστέρων βαθειά επειδή χαμήλωσε το όργανο, λογικό είναι να έχει χάσει ένταση. έτσι κι αλλιώς θα έχει χάσει ήχο λόγω του ότι δεν είναι στη σωστή θέση οι χορδές στο κόκκαλο. αν ήταν από την αρχή βαθειά, τότε δες μην έχει αλλάξει κάτι άλλο. οι χορδές είναι οι ίδιες από το 2011;
έτσι κι αλλιώς πρέπει να το δει μάστορας (κατά προτίμηση αυτός που το έφτιαξε).

Μου είχε αλλάξει ο μάστορας καβαλάρη , πριν κάνα ενάμιση χρονο και μου είχε βάλει αυτον που έχω τώρα πανω. Δεν θυμάμαι όμως αν ηταν εξ αρχής τόσο βαθειά οι χορδές στο κόκαλο. Επίσης, έχω την εντύπωση οτι πρέπει να “σκαψεις” για να βγει δυνατός ο ήχος και πιο πολυ αυτό με κανει να πιστεύω πως μάλλον οι χορδές έχουν “εγκλωβιστεί” μέσα στο κόκαλο. Όπως και να χει, σε ευχαριστώ για την απάντηση!!

αφού έχεις καλή επικοινωνία με τον μάστορά σου, τότε οι συμβουλές από απόσταση περιττεύουν!

Έτσι ακριβώς. Όμως, φίλε Υπάρχω, μου δημιουργείται η εντύπωση ότι, κατά την άποψή σου τουλάχιστο, το όργανο έχει μερικώς υποβαθμιστεί, για κάτι για το οποίο υπεύθυνος μπορεί και να είναι ο κατασκευαστής του. Φυσικά, το αν θα ζητήσεις συμβουλές από τον κατασκευαστή ή από άλλο μάστορα, εσύ θα το αποφασίσεις.

Θα την κάνω την επίσκεψη στον κατασκευαστή οπωσδήποτε. Γενικά είναι απο τους κορυφαίους και πιστεύω θα γίνει η σωστη κινηση και θα γίνει το μπουζουκακι μου παλι λαμπερό! :slight_smile:

Δεν μάθαμε ποτέ τί έγινε με το όργανο τελικά.