Κουρδιστήρι για μπουζούκι

Καλημερα παιδιά, Θέλω να αγοράσω ενα κουρδιστηρι (μεχρι πρότεινως είχα από το κιν )εχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό και οικονομικό…εγω εχω δει ενα που εχει ένα καλώδιο με μια δαγκανα και το βάζεις στο σκάφος αυτός Πώς λέγεται και ποσο κανει αν γνωρίζετε;;;

Οτιδήποτε χρησιμοποιεί καλώδιο, είναι ξεπερασμένο σήμερα, τουλάχιστο για τον απλό ερασιτέχνη. Μήπως (λόγω “δαγκάνας”) εννοείς το “μανταλάκι”, έτσι το λέμε, που ανοίγοντας τις δύο “δαγκάνες” προσαρμόζεται συνήθως στο καράολο; τέτοιο θα πάρεις γιατί διεγείρεται μόνο από τις δονήσεις του οργάνου, όχι μέσω του αέρα από τη φασαρία π.χ. ενός κλειστού χώρου. Εγώ βρήκα ότι το φτηνότερο και μικρότερο (ένα fender των 9 Ε με μόνο ένα κουμπί και τίποτε άλλο), είναι και το καλύτερο. Βέβαια πρέπει να το μάθεις, ιδίως τις συνήθειες της “βελόνας” του: πρέπει από το “μηδέν” να φτάνει στη μέση, όπου και πρασινίζει, με το πρώτο και να κάθεται εκεί μέχρι να αποσβεστεί εντελώς η δόνηση της χορδής, οπότε και πηγαίνει πάλι στο μηδέν. Όχι ξεπέρασμα της μέσης και γύρισμα πίσω στο πράσινο, όχι στιγμιαίο πρασίνισμα και επιστροφή στη βάση. Αν κάνει αυτό το τελευταίο, η χορδή θέλει ελάχιστο ακόμα σήκωμα, αν κάνει το πρώτο, θέλει ελάχιστο κατέβασμα, συνήθως φτάνει να τραβηχτεί η χορδή με το δάχτυλο, χωρίς πείραγμα του κλειδιού. Υπάρχουν πάντως στην αγορά πολλά μανταλάκια, όσο περισσότερα δόσεις τόσο περισσότερα φρου φρου θα απολαύσεις, όμως η ακρίβεια είναι (αρκούντως ικανοποιητική και) πάντα η ίδια, ανεξαρτήτως μοντέλου και κόστους.

μην πας σε κάτι κινέζικα, έχουν πολύ μεγάλο σφάλμα. νομίζω το φέντερ που αναφέρθηκε είναι αξιοπρεπές, εγώ εμπιστεύομαι το απλό της korg.
ό,τι και να πάρεις, εξάσκησε οπωσδήποτε το αυτί σου. είναι απαραίτητο, εξάλλου ένα κουρδιστήρι δεν θα είναι ποτέ αρκετό για να κάνεις τέλειο κούρδισμα.

Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό: http://www.kosmasmusic.gr/product.php?products_id=2400

1 «Μου αρέσει»

Κι εγώ.
Ή οθόνη του ωστόσο, καίγεται μερικώς με αποτέλεσμα το γράμμα της νότας να εμφανίζεται ελλιπές πχ λείπει η μια πλευρά του “Α” ή του “Ε”… Μου έχει συμβεί σε δύο ως τώρα, μετά από κάνα εξάμηνο χρήσης έκαστο.
Πάντως λόγω ευκολίας ίδιο θα ξαναπάρω.

1 «Μου αρέσει»