Κομμένη κι η εκπομπή του Τσάμπρα μαζί με το ραδιόφωνο της ΕΡΤ

Ανάμεσα στο πλήθος των συνεπειών που είχε η απόφαση της κυβέρνησης “να κλείσει την ΕΡΤ”, είναι και το γεγονός ότι μαζί με το ραδιοφωνικό της σήμα σταμάτησε να εκπέμπεται και η εκπομπή του Γ. Τσάμπρα, μια από τις ελάχιστες αν όχι η μοναδική εκπομπή στο ραδιόφωνο που ασχολούνταν συστηματικά με το λαϊκό τραγούδι, τους δημιουργούς του και την ιστορία του.

Το επισημαίνω σαν ένα από τα γενικότερα συμπτώματα που σχετίζονται με το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ύστερα κι από την κυβερνητική απόφαση που τόσο “αντιεξουσιαστικά” στράφηκε εναντίον του “κράτους” και της “διαφθοράς” του (στο μέλλον η “δημόσια ρ/τηλεόραση” δεν θα είναι “κρατική” αναφέρθηκε στο διάγγελμά της κρατικής διοικήσεως), όπου πλέον όλος ο δημόσιος χώρος των ρ/τ συχνοτήτων, δηλαδή ο κυριότερος σήμερα μορφωτικός (ή παραμορφωτικός) μηχανισμός της λαϊκής πολιτιστικής ταυτοτητας, κυριαρχείται από τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις μερικών μεγαλοεπιχειρηματιών, τη διαφημιστική αγορά, την κερδοφορία των ειταιριών που ασχολούνται με το εμπόριο του οπτικοακουστικού θεάματος κλπ.

Φυσικά το θέμα είναι “πολιτικό”, αλλά ταυτόχρονα είναι εξόχως σχετικό με τη θεματολογία του φόρουμ. Ελπίζω μόνο, να μην έρθει κάποια στιγμή, που οι αναρτήσεις για την (επιστημονικής φαντασίας) κυβερνητική (ή άλλης προέλευσης) απόφαση “να κλείσει το ρεμπέτικο φόρουμ” ή ακόμα πιο ριζοσπαστικά “να κλείσει το ίντερνετ” θα θεωρούνται “πολιτικές” και γι’ αυτό θα “κλειδώνουν”.

Πολύ σωστός στις τοποθετήσεις του ο Αγης. Εγκρίνω και επαυξάνω…

Πράγματι η εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα ήταν πάρα πολύ καλά δομημένη και με πολλές λεπτομέρεις γύρω απο πρόσωπα και πράγματα του λαικού και ρεμπέτικου τραγουδιού.Δυστυχώς σε αυτή τη λαίλαπα που έχει πέσει στη χώρα μας,καταστρέφονται τα πάντα.
Εύχομαι να βρεθεί κάποιος άλλος χώρος να ακούμε ή να διαβάζουμε τον κύριο Τσάμπρα.

Μόλις το διάβασα εδώ: http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=7169&Itemid=16