Κλεφτογιάννης

Γειά σου ωρέ κλεφτογιάννη από την Παλιοπαναγιά:241:

:088:Ο ΒΑΡΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΥ!ΑΝΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΟΡΓΑΝΑΚΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ “ΦΩΤΗ”!ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ!ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΛΛΩΝ!

Οκ, και φαντάζομαι ότι μπορείς να το αποδείξεις ή να το τεκμηριώσεις αυτό που γράφεις…

Αν ισχύει αυτό, τότε ο Φώτης είναι πολύ καλός μάστορας

Μια λογική ερώτηση που έπρεπε να την είχες κάνει στον εαυτό σου πριν βγεις με τη ντουντούκα να κατηγορείς επαγγελματίες που πληρώνουν λογαριασμούς με τη δουλειά τους:

Πόσο μ α λ ά κ α ς είναι αυτός που (δήθεν) τα δίνει στο Βαρλα ή στον Κλεφτογιάννη και δεν βγαίνει με το όνομά του στη πιάτσα να πάρει το μερτικό του;

Ρε παιδιά κάποιος να μεταφέρει αυτό το μήνυμα στα ανέκδοτα!!:019::019::019:

Mιλάμε για τον γνωστό Φώτη που μένει στου Γκύζη λίγο πριν τη λεωφόρο αλεξάνδρας?
Αν ναι όντως είναι καλός μάστορας.
Έχω δει οργανα του. Τώρα τι κάνει με τους άλλους, αν τα δίνει ή οτιδήποτε άλλο δεν το ξέρω.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες:
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΥ! ΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ. ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΟΛΑ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ “ΘΟΔΩΡΗΣ”, ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ! ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΛΛΩΝ! :108:

Κύριε γενικέ, η λογική του ότι εδώ μέσα κυκλοφορούν και κατασκευαστές που βγάζουν το ψωμάκι τους και ο σεβασμός μου σ’αυτό με απέτρεψαν αρκετές φορές να γράψω κάποια πράγματα που γνωρίζω και που δεν ειναι κολακευτικά για κάποιους για τους οποίους μερικές φορές έχω διαβάσει απίθανα πράγματα. Επίσης, όπως γράφει πιό πάνω ο Ισαάκ ίσως πρέπει και να αποδείξω ότι παραθέτω. Όμως, δεν αποδεικνίονται αυτά. Νομίζει κανείς ότι θα παραδεχτεί κάποιος από τους προαναφερθέντες ή και άλλοι ότι προμηθεύονται (δεν το γνωρίζω και συνεπώς δεν το υποστηρίζω) όργανα από τρίτους; Εγώ θα περιοριστώ στο ότι γίνεται κάποιο αλισβερίσι μεταξύ κατασκευαστών και ίσως μερικές φορές πληρώνεται τσουχτερούτσικα η υπογραφή κάποιου διαφημησμένου κατασκευαστή. Γνωρίζω ότι μέρη οργάνων ( π.χ. σκάφη) σύγουρα κάποιοι τα προμηθεύονται από τρίτους, χωρίς απαρέτητα να είναι κακό αυτό. Το κακό αρχίζει όταν τα παρουσιάζουν για δικά τους και τα ακριβοπληρώνομε. Κάποτε ρώτησα κατασκευαστή: “Γιατί έφτιαχνες όργανα για τον τάδε”; Απάντηση: “Αυτός ήταν η φίρμα και εγώ έπρεπε να ζήσω τα παιδάκια μου”. Δεν του ξαναμίλησα γι αυτό το θέμα. Α… και κάτι ακόμα. Αν κάποιος γράψει ότι πήρε όργανο από τον ΦΩΤΗ που αναφέρεται πιό πάνω το όργανό του δεν θα έχει παρά ελάχιστη αξία στα μάτια πολλών. Αν ήταν κάποιας Χ φίρμας όμως; Άσχετα αν κατασκευαστικά ήταν παρόμοια ή και καλύτερο του ΦΩΤΗ. Κάπως έτσι βλέπω το θέμα και να με συγχωρέσει αν κανείς ενοχληθεί από τα γραφόμενα μου, δεν είναι στις προθέσεις μου.-

Συγνωμη ρε φιλε αλλα λες συκοφαντιες , γιαυτο το λογο μπηκες στο φορουμ με 2 μυνηματα στα οποια θαβεις τους 2 κορυφαιους κατασκευαστες , ηρεμισε λιγο , επισεις σε ποιον φωτη αναφερεσαι μηπως στον σκαφα?

Αυτες φιλε μου ειναι πολυ βαριες κατηγοριες, και σιγουρα δεν μπορεις να λες κατι ετσι χωρις να το τεκμηριωνεις. Αλλα εν πασι περιπτωση μπορεις να δωσεις πληροφοριες γι αυτον τον Φωτη αμα ειναι τοσο καλος και πιο φτηνος να τον επισκευτουμε.

μήπως φιλε ipoly είσαι εσύ ο Φώτης?

Nikitas, εγώ δεν δίνω δυάρα για το αν κυκλοφορούν εδώ μέσα επαγγελματίες, είτε οργανοποιοί, είτε μουσικοί, είτε βοθρατζήδες (όπως εγώ). Αν έχεις κάτι να γράψεις για αυτές τις επαγγελματικές ομάδες, το γράφεις και από κει και κάτω γίνεται κουβέντα.
Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι με τους αφορισμούς και τα συνθήματα.

Είδες ο lpoly;
Πέταξε μια ουρανομήκη κατηγορία για όλους συλλήβδην και εξαφανίστηκε.
Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Λες ότι ορισμένοι παίρνουν έτοιμα τμήματα από όργανα και τα συνθέτουν μαζί με δικά τους τμήματα. Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό αληθεύει αυτό, αλλά δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο ούτε παράλογο. Αν κάποιος κατασκευαστής έχει πολλές παραγγελίες, προφανώς θα κάνει και λίγο outsourcing διαφορετικά “χάνει τον πελάτη”. Δηλαδή αν προσλάβει με ΙΚΑ έναν “σκαφά” στο μαγαζί ως “βοηθό τεχνίτη”, παίρνει συγχωροχάρτι;

Τώρα, αν κάποιος ξέρει τον “άγνωστο-Φώτη” και αντί να αγοράσει μπουζούκι απ’ αυτόν, πάει και τα σκάει στη “φίρμα” επειδή "το όργανό του δεν θα έχει παρά ελάχιστη αξία στα μάτια πολλών"ε, να με συμπαθάς, αλλά εσύ αναφέρεσαι στα θύματα αυτής της άκαρδης κοινωνίας που δεν φροντίζει για τα παιδιά της. Αν θες να γράψεις κάτι που θίγει αυτή την αξιολύπητη κοινωνική ομάδα, καν’ το με τρόπο γιατί είναι κρίμα.
:019:

(και να λείπουν οι ειρωνίες σε παρακαλώ πολύ)

Και για να μην αφήνουμε τίποτα να …αιωρείται:
Ο Βαρλάς, όπως και οι περισσότεροι γνωστοί οργανοποιοί, έχει στο μαγαζί του και όργανα άλλων κατασκευαστών, που πουλιούνται σε τιμές πολύ χαμηλότερες των δικών του. Είναι μια αντικειμενική ανάγκη ώστε καλυφθούν αυτοί που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν ένα μπουζούκι κατασκευαστή “πρώτης γραμμής”.
Ομως:
ΔΕΝ υπάρχει καινούργιο μπουζούκι που πουλιέται στο μαγαζί του Βαρλά και ΔΕΝ κατασκευάστηκε από αυτόν, που να “φοράει” την ταμπέλα του ή τ’ όνομά του στο καράβολο ή το σκάφος.
Κι εννοείται πως όταν πουλάει κάποιοι μπουζούκι άλλου κατασκευαστή, φροντίζει να ξεκαθαρίσει ότι είναι φτιαγμένο από το …Φώτη, το Γιώργο κ.ο.κ.
Τα μοναδικά μπουζούκια που έχουν ταμπέλα του Βαρλά (πέρα από τα δικά του) είναι κάποια λίγα παλιά μπουζούκια (συνήθως του Ζοζέφ), τα οποία επισκεύασε και φέρουν την ταμπέλα “Επισκευή Βαρλάς” δίπλα από την ταμπέλα του κατασκευαστή.

Θα ξαναγραψω κατι που ειχα πει πριν πολυ καιρο… οι μαστορες ειναι μικρα μαγαζια και συντηρουν μια δυο οικογενειες σε καμια περιπτωση δεν ειναι βιομηχανιες με οικονομικη δυναμη… Το να γραφει καποιος κατι αρνητικο στο ρεμπετικο φορουμ οπως το γραφει σε ενα αλλο φορουμ πχ για καταναλωτικα προιοντα δεν ειναι το ιδιο…

Ας δωσει καποιος απο τους μοντ στο μελος που εκανε την καταγγελια μια προθεσμια για να πει αν ξερει τα πραγματα με το ονομα τους ή ας διαγραψει το μνμ γιατι αποτελει πλεον υβρη και λασπη και οχι γνωμη περι οργανου… και μαζι με αυτο ολα τα μνμτα και το δικο μου…

Αν κρινουμε κατι παντα κρινουμε το οργανο και οχι το συνολο των οργανων του υπο συζητηση μαστορα…

Το μπουζουκι που εχω εγω απο τον Παναγιωτη που μου το εφτιαξε οπως εγω το ζητησα παρακολουθησα την κατασκευη του βημα βημα… εχω και τις φωτο για τους δυσπιστους… αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα τις ανεβασω για την τερψη των αχορταγων ματιων (και για να μη μου αντιγραψει τη φιγουρα ο Αρης…) οποιος λοιπον θελει να δει ενα μπουζουκι απο το μηδεν μπορουμε να τα δουμε απο κοντα και οχι απο την ψευδωνυμια η ανωνυμια του Ιντερνετ…

και παλι παρακαλω τους μοντ να προβουν σε διαγραφη των ανυποστατων μνματων καθως και την παραφιλολογια που ακολουθει… γιατι τα ανυποστατα μνμτα θα μεινουν εδω καμια 10 χρονια και μονο κακο θα κανουν…

Αρη ρε συ λες με την κριση στα καραβια να μου ζητανε το μπουζουκι?

Είναι δυσφημιστικό το μήνυμα για μούφα κατασκευαστές. Δολίως, αφελώς, δεν είμαστε δικαστήριο και δεν έχει σημασία. Ο Βάρλας, όπως είπε ο Άρης, ρητά και κατηγορηματικά δηλώνει ποιό (φθηνότερο) όργανο κατασκεύασε άλλος (και πάντα χωρίς την ταμπέλα του ή την σφραγίδα του).

Για τον Κλεφτογιάννη σημειώνω, ότι έχω στα χέρια μου μπουζούκι με την ταμπέλα του, που αγοράστηκε από το εργαστήριο του, αλλά το κατασκεύασε κατά την γνώμη και πείρα μου ο Χριστόφορος ο Μπράς (κατόπιν το πείραξε ο Κλεφτογιάννης). Η γνώμη μου πάντως είναι μια ανεύθυνη εκτίμηση και δεν αποδεικνύει τίποτα. Ούτε θα επιμείνω. Και ο Ζοζέφ πείραζε λίγο κάποια όργανα άλλων και έβαζε την ταμπέλα του. Οπότε κάποιοι πιστεύουν ότι έχουν όργανο του Ζοζέφ, χωρίς να έχουν δίκιο.

η γνώμη σου είναι σωστή, κι εγώ έχω υπ’όψιν μου όργανο του Χριστόφορου με ταμπέλα Κλεφτογιάννη, πράγμα που μου έχει επιβεβεαιώσει και ο Χριστόφορος…

Ένα θέμα είναι, βεβαίως, τι ακριβώς είναι το “λίγο”. Για να βάλεις την ταμπέλα σου, ή να βγάλεις την ταμπέλα άλλου, πρέπει να ξηλώσεις καπάκι που δεν είναι καθόλου λίγο, κατά τη γνώμη μου. Εκτός αν ο Παναγιώτης εννοεί πείραγμα πριν την εφαρμογή του καπακιού, οπότε όμως τελικός υπεύθυνος είναι αυτός που κολλάει ταμπέλα. Έχω όργανο του Ζοζέφ που είχα αγοράσει σε άθλια κατάσταση και το επισκεύασε ο Καρελάς. Ο Γιώργος μου ζήτησε την άδεια (και φυσικά την πήρε) να κολλήσει κάτω από την ταμπέλα του Ζοζέφ και τη δική του, σημειώνοντας “Γενική επισκευή” και την ημερομηνία. Και αυτό επιτρέπεται, βέβαια, το να αφαιρέσεις όμως ταμπέλα άλλου κατασκευαστή δεν είναι παίξε - γέλασε. Ακόμα και για τον μακαρίτη Ζοζέφ που δεν μπορεί να υπερασπιστεί πλέον τον εαυτό του.

Βρε συ Κωστα μηπως αυτες τις μερες δουλευεις στον Κολωνο σ ενα δρομο πισω απ τη Λενορμαν?

Kostas tm, αν μου πείς που διέκρινες τις ειρωνίες, τις ανακαλώ αμέσως και με την αδειά μου να διαγραφούν πάραυτα. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να είρωνευτώ κανέναν και αν κάτι τέτοιο είδες στο κείμενό μου έγινε άθελά μου. Παρακαλώ να μου επισημάνεις το σημείο να το έχω υπ’ όψιν μου. :106: