Κιθάρα Απαρτιάν

Γεια σας γεια σας και καλη χρονια Σημερα είναι μια ημερα χαρας για μενα διοτι μετα από κιθαρομπουζουκομπαγλαμαδες μεχρι το πρωι σε σπιτι ενός φιλου, εβγηκα και εγω μετα τον υπνο να αγορασω καλαμακια για τον καφε μα γυρισα στο σπιτι με μια κιθαρα κατασκευης απαρτιαν.:090::090: Την βρηκα σε παλαιοπωλείο. Επαθα πλακα μολις καταλαβα τι κιθαρα είναι και επειδη η τιμη της ηταν πολύ χαμηλη την τσίμπησα. Είναι σε αρκετα καλη κατασταση εχει μια ένα ραγισματακι το καπακι του ηχείου η ταστιερα γέρνει ελαφρος προς τα μπροστα και δεν εχει τον επανω καβαλαρη. Εχει τις γνωστες σφραγίδες που γραφουν απαρτιαν και από κατω πειραιευς σε 3 σημεια Το χαρτι του κατασκευαστη μεσα στο ηχειο δεν ξερω αν υπαρχει γιατι εχει κολλημένη μια φοτογραφια της σμαρουλας γιουλη:) αλλα και να υπαρχει με την κολα παει. Η φωτογραφία είναι από καποιο δισκο, γραφει κατω(νεοι δισκοι, his master voice. Και εχει μεσα τα ονοματα περιβολαρακης-λυκογιαννη Ε καποια στιγμή που θα βρεθουν και τα μουσμουλα θα την παω σε καποιο γνώστη για επισκευη, δεν θελω να την πειράξω εγω . να και μια φοτογραφια με την κιθαρα λιγο προχειρη γιατι μας καηκε η φοτογραφικη.τι χρονολογιας περιπου πιστευεται ότι είναι?

snapshot-002.jpgνα και η φοτογραφια. τα καταφερα επιτελους

ωραία σου μπήκε το 2014 τυχεράκια! Να την προσέξεις, επισκευή σε καλό μάστορα και να την χαρείς!!

Νασε καλα φιλε μου

Ότι θα την προσεχω εννοείτε, και θήκη σκληρη σκεφτομαι να τις παρω αργοτερα. Αυτή που παιζω την εχω σε μια κουρελοθηκη.

Και κατι ακόμα γνωρίζει καποιος ποσο περιπου θα κοστίσει μια γενικη επισκευη σε τετοιο οργανο? Θα μου τα παρουν τα σώβρακα?
Θα μπορουσατε να μου πειτε 1-2 ανθρώπους που θα μπορουσαν να το κανουν προς Θεσσαλονίκη π.χ που πέφτει ποιο κοντα? Αν παλι αυτό θεωρηθεί διαφήμιση δεν πειραζει θα το ψαξω.
ευχαριστω :241:

τυχεράκια!!! παίξε κι ένα τζόκερ τώρα…
μοιάζει με προπολεμική, με αλλαγμένο καβαλλάρη. δύο απορίες:
α) (σκάσε γρουσούζη) μήπως το όργανο έχει πάρει από τον τάκο; ίσως να σου βγάλει προβλήματα και στον καβαλλάρη, συνήθως τέτοιες επισκευές γίνονταν τραγικά πρόχειρα. αν θες βάλε φωτό των ζημιών.
β) για καλαμάκια του φραπέ πήγες στο παλιατζίδικο;
στη θεσσαλονίκη είναι ο τάσος ο θεοδωράκης. μάστορας με αγάπη για τα παλιά όργανα, και με επισκευή απαρτιάν στο ενεργητικό του. και σωστός άνθρωπος (είναι και μέλος στο φόρουμ).

Λες το κατο καβαλαρι ναι φαίνεται πως δεν είναι τις κιθαρας αλλα ισως και στραβοκολημενο.αν ισχύει αυτό βγαινει ολο το καπακι ακτος ;
Αυτό με τον τακο δεν το καταλαβα εξηγησε μου λιγο τι εννοείς.
Όχι δεν πηγα εκει για καλαμακια περνώντας από εκει μπηκα μεσα γιατι μου ειχε πει μια φιλη πως εχει διαφορα μουσικα οργανα και ειπα μήπως τσιμπήσω καμια ξυλινη φλογεριτσα αλλα πηρα κιθαριτσα.:slight_smile:

Και εγω τον τασο σκεφτηκα. Δεν τον γνωριζω αλλα ολοι καλα λογια μου λενε.
Φοτογραφιες σύντομα
ευχαριστω

να και οι φοτογραφιες

οι ωραιες της πεταλουδιτσες και στη μεση η κυρια σμαρουλα:)
η σφραγιδα απαρτιαν
Τα κλειδια της τα οποια είναι σε καλη κατασταση

Το ποδαράκι της . αυτό απλα είναι λιγο ξεκολλημένο από την πλευρα που είναι το καπακι

Εδώ το ένατο ταστο εχει μια ανωμαλία, μα δεν την καταλαβαίνεις με το δάκτυλο είναι ισιο εκεινο το σημείο

μάλιστα! με μπέρδεψε η προοπτική της πρώτης φωτογραφίας και είπα όλες τις μπαρούφες περί προπολεμικής με αλλαγμένο καβαλλάρη κλπ. να με συμπαθάς. τώρα φαίνεται για '50/'60 με τον κανονικό της καβαλλάρη.

εβρεθηκε και η αυθεντική της ταμπέλα Γρηγορη Απαρτιαν 1950
περιμένουμε τώρα με ανυπομονησια την επισκευή της :107:

κατω από τη κυρία σμαρούλα κρυβότανε;

ναι αλλα μεταξυ σμαρουλας και γρηγορη απαρτιαν ειχε ετικετα απο ενα μαγαζι της αλεξανδρουπολης που πουληθηκε ξανα

Γεια σας
Μιας και τοσα πολα μαθαίνω και με βοηθα αυτό το φορουμ(και ας μη συμμετέχω και πολύ) ειπα να μοιραστώ και εγω τη χαρα μου.
Παρουσιάζω λιπών την κιθαρα μου γρηγόρη απαρτιάν 1950 μετα την επισκευή της. Η επισκευη εγινε από τον τάσο Θεοδωράκη.
Η κιθάρα γενικα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.
Αυτά που έλειπαν και μπηκαν καινουρια είναι ο πάνω καβαλαρης και το μιζραπλικη. μιζραπλίκη φαινόταν πως δεν είχε ούτε παλιά.

οι πανέμορφες πεταλούδες και το ξύλινο ποδαράκι της φαίνεται πως είναι αυθεντικά. Αν πάλι δεν είναι, κάποιος πολύ καλός μαστορας τα έκανε. Πάντος φαίνονται και αυτά πολύ παλιά.

Η ετικέτα εμφανίστηκε στην επισκευή,αφου από πανω της είχε ετικέτα από μαγαζί που ξανα πουλήθηκε και πανω από αυτή μια φωτογραφία.

Ο ήχος της άλο πράμα.τωρα κατάλαβα γιατι ολοι τρελαίνονται με αυτές τις κιθάρες.

Δεν είμαι κανας κιθαρίστας της προκοπής μα τωρα ανέβηκε ποιο πολύ το μεράκι και να παίζω αλλα και να μαθαίνω μετον καιρό.

Και το όνομα αυτής Μάρω.
Ειμαι ερωτευμένος:039:

Πανέμορφη! Να τη χαίρεσαι!

ΥΓ Πέρνα από τη σχετική ομάδα και ανέβασε υλικό…

Πράγματι, πανέμορφη!! Καλόπαικτη να είναι :slight_smile:

Ωραιότατη! Στόλισμα κορδέλες και στις ρούγες! (αλλά να πάψουν οι βροχές…). Θέλουμε ήχο!

Πρόσφατα άκουσα μια Απαρτιάν και πραγματικά κατάλαβα γιατί τρελαίνεστε όλοι οι κιθαρίστες για αυτά τα όργανα.
Να τη χαίρεσαι φίλε, είναι υπέροχη.

πολύ γουστάρω! διάλεξες και σωστό επισκευαστή, μια που είσαι θεσσαλονίκη!
καλόπαιχτη σου εύχομαι, και όπως λες είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα καλό και κατάλληλο όργανο για να προχωρήσεις. κι εγώ με μια απαρτιάν πήρα φόρα να μάθω κατσαροδουσοκωστήδες!

Καλόπαιχτη να είναι φιλαράκι… Και όσο για το επίπεδό σου στο παίξιμο μην ανησυχείς… Θα το βρεις… Απλά δεν πρέπει να αφήσεις την όρεξη και την αισιοδοξία να φύγει…

ευχαριστώ πολυ παιδιά να ειστε καλά.
την χαιρομαι, την χαίρομαι.:slight_smile: