Καινούριος Μπαγλαμάς - Intonation?

Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα και εγώ! Είναι το πρώτο μου ποστ αλλά έχω διαβάσει μπόλικο πράμα σε αυτό το υπέροχο φόρουμ.:088:

Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό λοιπόν. Πήρα ένα καινούριο μπαγλαμαδάκι της τάξεως των 120 ευρώ από έναν οργανοποιό στην Ιπποδρομίου στην Θεσσαλονίκη (Θεωδοράκης Τάσος). Δεν ήταν κατασκευασμένο από αυτόν αλλά μια εισαγωγή που είχε κάνει. Το φόρτωσα στην βαλίτσα τυλιγμένο με φούτερ κλπ, εφόσον μου έδωσε και αυτός το οκ, και το πήρα μαζί σε μακρινό ταξίδι. Το πρόβλημα που ανακάλυψα λίγο αργότερα είναι το εξής: όταν πάω να χορδίσω, αρχίζω κανονικά από ΡΕ4-ΡΕ5 με κουρδιστίρι και αυτί για 8αβα. Μόλις τις καταφέρω προχωράω για τις ΛΑ τις οποίες τις φτιάχνω σε σχέση με την χαμηλή ΡΕ (7ο τάστο στην χαμηλή ΡΕ και με το αυτί). Εδώ συναντώ το πρόβλημα. Ενώ έχω χορδίσει ολόσωστα τις ΛΑ χορδές με την παραπάνω διαδικασία, μόλις πάω να τις τσεκάρω παίζοντας 5ο τάστο στις ΛΑ και ανοιχτές ΡΕ ακούγεται ένα απόκοσμο πράγμα. Τονίζω οτι το λάθος δεν οφείλεται σε λάθος χόρδισμα, έχω δοκιμάσει όλους τους διαφορετικούς τρόπους (αυτί, μηχάνημα) και πάλι συμβαίνει αυτό και όχι μόνο σε αυτές τις χορδές.
Οι σκέψεις μου είναι δύο: λάθος τοποθετημένα τάστα ή πιθανό σκέβρωμα από το ταξίδι; Η μήπως κάτι άλλο που μου διαφεύγει; Και εάν ναι μπορώ να κάνω κάτι για να το φτιάξω;

Ελπίζω να ήμουν κατανοητός γιατί είναι και περασμένη ώρα…
Ευχαριστώ εκ των προτέρων μάγκες! Συνεχίστε την καλή δουλειά!

κατ’αρχήν καλώς ήρθες, και καλορίζικο το μπαγλαμαδάκι!
ο τάσος ο θεοδωράκης είναι εξαιρετική επιλογή, θα τον εμπιστευόμουν και για φτηνό όργανο (αλλουνού) που θα έβρισκα στο μαγαζί του.
την βαλίτσα την είχες μαζί σου στην καμπίνα ή πήγε κάτω στις αποσκευές; στον χώρο των αποσκευών δύσκολα γλιτώνει όργανο, υποθέτω ο τάσος για την καμπίνα έδωσε το οκ. πέρα από το φούτερ (που μαζεύει την υγρασία) απαραίτητο είναι και το χαλάρωμα των χορδών πριν το ταξίδι.
αν τσέκαρες τις οκτάβες στην ρε τότε δεν είναι θέμα καβαλάρη, αν ήταν τάστα λογικά θα το είχες δεί όταν το αγόρασες, άρα μάλλον πήρε το μπράτσο. εφόσον μόνο στις λα έχει πρόβλημα, άλλαξε τις μπας και γίνει κάτι. τώρα εκεί που είσαι βρες έναν οργανοποιό να το κοιτάξει, αλλιώς όταν γυρίσεις θεσσαλονίκη…
καλή τύχη!

Αγαπητέ liga rosa, ευχαριστώ για την απάντηση (αν και αργοπορημένα, την είδα στην ώρα της)!
Έχω λίγες μέρες που γύρισα Θεσσαλονίκη οπότε λέω να πάω στο μαγαζί να το τσεκάρουμε. Την βαλίτσα την έστειλα στις αποσκευές και βλακωδώς όπως κατάλαβες έστειλα και το όργανο μέσα, με αποτέλεσμα να σκεβρώσει το μανίκι… Δεν ξέρω αν γίνεται κάτι πλέον αλλά αξίζει η προσπάθεια. Όπως και να 'χει, τους δρόμους μου τους μελέτησα το δίχως άλλο!
Καλές γιορτές!

καλή χρονιά!
κρίμα το όργανο στις αποσκευές… ελπίζω να το συνεφέρει ο τάσος. τα χαιρετίσματά μου!
για τους δρόμους ό,τι θες εδώ είμαστε.