Καινούριο τριχορδάκι!

Καλημέρα σε όλους σας!

Αν και σχετικά νέο μέλος παρακολουθώ συχνά αυτό το υπέροχο forum και πραγματικά χαίρομαι και εγώ όταν κάποιο μέλος παρουσιάζει ένα νέο οργανάκι!Για αυτό λοιπόν θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την χαρά μου για το νεογέννητο τρίχορδο μου! Η κατασκευή του έγινε από τον οργανοποιό Γκόλια Θοδωρή στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, με μπόλικο μεράκι και τέχνη! Το σκάφος του είναι από τσουκνίδα και το καπάκι του από ρουμάνικο έλατο. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα τόσο ηχητικά όσο και αισθητικά. Σας επισυνάπτω φωτογραφία για να το δείτε και εσείς.

καλόρίζικο!!! όμορφο είναι, η τσουκνίδα προς τα πού πάει τον ήχο;
απ’ό,τι ξέρω ο γκόλιας φτιάχνει μεγάλες κλίμακες, το δικό σου πόσο είναι;

καλοριζικο αδερφε καλες πενιες, συρμα το οργανακη σου…

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Φίλε liga rosa, εγώ την τσουκνίδα ηχητικά θα την έβαζα ανάμεσα από την καρυδιά και τον παλίσανδρο. Δηλαδή διαθέτει και μπάσα (που προσωπικά μου αρέσουν πολύ) αλλά παραμένει και ευκολόπαιχτο οργανάκι. Ακόμα κάτι που μου αρέσει αρκετά είναι ότι το όργανο ακολουθεί την πενιά του παίκτη, δηλαδή μιλάει όμορφα και όταν το χαιδεύεις αλλά και όταν αρχίζεις και “σκάβεις”. Όλα αυτά βέβαια κατά την προσωπική μου γνώμη και τα δικά μου ακούσματα. Όντως ο θοδωρής φτιάχνει μεγάλες κλίμακες. Για το δικό μου όμως δεν θυμάμαι ακριβώς. Θα μετρήσω και θα απαντήσω.

πόσο σημαντικό είναι αυτό… σε εξελίσσει και σαν παίχτη.
σ’ευχαριστώ για τις πληροφορίες, δεν είχα ξανακούσει για την τσουκνίδα. μόνο αφέψημα και πίτες ήξερα -και πολλά τσιμπήματα μικρός, μήπως βγάζει “τσιμπητή” πενιά;!

χαχαχαχαχα!!! Και εγώ μέχρι πρότινος για τις πίτες είχα μόνο άποψη!:78:
πάντως η τσουκνίδα φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει καλή συμπεριφορά και δεδομένου ότι το όργανο είναι φρέσκο(2 μηνών περίπου) θα περιμένω να κλείσει χρόνο έτσι ώστε να περάσουν όλες οι καιρικές μεταβολές από πάνω του για να έχουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.Τώρα αν στο μέλλον βγάλει και “τσιμπητή” πενιά θα το δούμε…

Καλορίζικο το οργανάκι! Καλά παιξίματα !

Όταν λέμε τσουκνίδα, εννοούμε το Celtis Australis ή Hackberry (πηγή πληροφορίας).

Δώσε μας -αν θες- μια γενική τάξη μεγέθους του κόστους του οργάνου, (φθηνό 400-800, μεσαίο 800-1500, ακριβό 1500+) κι αν δεν βαριέσαι και μια φωτογραφία από το ηχείο και το πίσω μέρος του.

Να είσαι καλά

Σε ευχαριστώ babis!

Το κόστος του οργάνου πλησιάζει το πάνω όριο της μεσαίας τάξης που προανέφερες. (ελπίζω να σε κάλυψα)
Με τον όρο τσουκνίδα εννοούμε ναι το Celtis Australis ή Hackberry.(τουλάχιστον έτσι γνωρίζω εγώ), ωστόσο το χρώμα του ηχείου του είναι διαφορετικό από αυτό του μπουζουκιού που υπάρχει στην πηγή που ανάρτησες. Με χαρά θα ανεβάσω το απόγευμα η στο προσεχές μέλλον φωτογραφίες και του ηχείου.

Καλημέρα!
Ανεβάζω και τις φωτογραφίες του σκάφους, για μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα του οργάνου.

να το χαίρεσαι! μια και κάνεις τον κόπο, βάλε καμιά από μπροστά. τί κλίμακα είναι τελικά;

Αν και μετά από αρκετό καιρό να απαντήσω ότι η κλίμακα είναι 68 εκ.