Κάτι ομολογουμένως περίεργο! Ο Αγάθωνας στη Eurovision!

http://www.makthes.gr/news/media/99133/

Το έχει πάρει το μάτι μου εδώ και αρκετές μέρες, αλλά κάνω υπομονή για να δω τι πραγματικά θα παρουσιάσουν. Δεν ξέρω κε Άλκη, αλλά πιστεύω και μόνο ως εγχείρημα είναι κάτι νέο, κάτι διαφορετικό. Για να δούμε όμως και το αποτέλεσμα.

τα λέμε και στο σήλαμπς, θα προτιμούσα να το αγνοήσω. οκ, η μαριώ στη βίσση, ο αγάθωνας στη ευρώ-βύζιον και η εσκενάζυ στο ντάνσινγκ γουίθ δε ρεμπέτες. σιγά μην ασχολούμαστε με την μπίζνα του καθενός.

Η συμμετοχή (οποιωνδήποτε) στην ευρωφιέστα (αν της αξίζει να ονομαστεί έτσι) δεν είναι, ως εγχείρημα, κάτι ούτε νέο, ούτε διαφορετικό. Νέες, αλλά και διαφορετικές ιδέες παρουσιάστηκαν, ιδίως τα τελευταία χρόνια, αρκετές στη φιέστα αυτή. Τα αποτελέσματα όμως, όλοι μας τα έχουμε κρίνει, ακόμα και αν δεν παρακολουθήσαμε τις φιέστες.

Από τεχνικής πλευράς (και από κάποιον που τα παρακολουθεί και τα ξέρει), πώς γίνονται οι “προκριματικές” αυτές παρουσιάσεις και κυρίως, πώς κρίνονται;

Ρε Νικόλα, δεν είχα διαβάσει το δικό σου όταν έγραφα. Κάτσε ρε παιδί μου να το ακούσουμε! Όπως (δηλαδή περίπου όπως) προειδοποιούν και οι τράπεζες, “η παταγώδης αποτυχία ενός θεσμού, όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν είναι εγγύηση για την αποτυχία και του επομένου”.

εγω προτείνω αυτούς για eurovision

http://www.youtube.com/watch?v=rbV7XvBMeA0
ιστορίες για βουρτσες

Συμφωνώ με την άποψή σου για την ευρω-βύζιον, Νίκο, όμως πολύ θα γούσταρα να δω τον Αγάθωνα με μπαγλαμά και με ελληνική γλώσσα να ακούγεται απ όλα αυτά τα εκατ ανθρώπων που με το στανιό πάνε να τους πείσουν ότι για να γίνεις Ευρωπαίος (και αρεστός και να πουλήσεις…) πρέπει ν απ αρνηθείς τη γλώσσα και την κουλτούρα σου! Και ας πατώσει!!!
Κι όπως λέει κι ο κ. Πολίτης πιο πάνω: Κάτσε ρε παιδί μου να το ακούσουμε!
Τώρα είδα το προηγούμενο #6… !!! Ε, ναι δε μ αρέσουν… (Εννοείται ότι , όπως έχω πει πολλές φορές μέχρι τώρα…, δεν είμαι ενάντια στις διασκευές , με τις οποίες πολλές φορές έρχεται σε επαφή με το ρεμπέτικο ένα κοινό που ίσως δε θα το πλησίαζε αλλιώς …)

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο υπάρχει αυτό το θέμα εδωμέσα.

  2. Πέλλη, η Γιουροβίζιον δεν προωθεί ούτε την ευρωπαιοσύνη ούτε τίποτε άλλο. Λεφτά προωθεί. Τα λεφτά μια γλώσσα μιλάνε παγκοσμίως.

  3. Το κομμάτι στο λινκ του #6 θα μπορούσε να είναι, τουλάχιστον, εμπνευσμένο ως επιλογή, αλλά δεν είναι. Το έχει διασκευάσει προ δκαετιών ο Πανούσης.

τραγούδια που θα ερμηνεύσουν θα ʼναι, όπως λέγεται, Dance, jazz, ελληνικό λαϊκό και των Αγάθωνα - «Koza Mostra» σε στιλ Μπρέγκοβιτς.
λέει στο λινκ #1. Pepe προσωπικά ούτε του Πανούση μου άρεσε αν και έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια στις διασκευές. Οσο για το στυλ Μπρέγκοβιτς πραγματικά δεν ξέρω τι σχέση θα έχει γιατί υπάρχει όριο ατόμων πάνω στην σκηνή και χίλια δυο χαζά. Χάλκινα γουμένιτσας και η μπάντα Κοζα Μόστρα και ο Αγάθωνας με μπαγλαμά? Οτι του φανεί του λολοστεφανή μου κάνει.

από την άλλη μέχρι να ακούσουμε το κομμάτι μόνο υποθέσεις…
http://www.youtube.com/watch?v=fXT7t1WnYVM :240:

αν είναι κάτι τέτοιο πάντως δεν έιναι πρωτότυπο σίγουρα

Ε, αυτό είναι σίγουρα για…“ευρω-βύζιον” που λέει κι ο Νίκος!!
Περικλή, το θέμα μάλλον από λάθος μπήκε στην ενότητα “παραδοσιακή μουσική” και φυσικά συμφωνώ μαζί σου για τα υπόλοιπα. Αλλά πάμε που πάμε σ αυτό το πανηγύρι γιατί να μη κάνουμε τη διαφορά??? (Φυσικά κανείς δεν έχει το ανάστημα του Χατζηδάκι και της Κωχ αλλά χάθηκε ο κόσμος για μια συμμετοχή-διαμαρτυρία στη σημερινή κατάντια?) Τι λέω τώρα…Καλά , μη βαράτε!!!

Α, δεν είχα καν προσέξει ότι είναι στην παραδοσιακή. Εννοούσα γενικώς στο φόρουμ…

Ε, ότι θα γινότανε “ντόρος” από τη στιγμή που ένας καλλιτέχνης του ρεμπέτικου ετοιμάζεται να πάει στην 'Γιουροβίζιον", ήταν αναμενόμενο και άρα θα έπρεπε να το περιμένεις Περικλή ότι θα απασχολήσει και το φόρουμ…

Πάντως τα βιογραφικά έχουν πολύ ενδιαφέρον, είναι σαν απογραφή των διάφορων μουσικών τάσεων αλλά και των διάφορων μορφών μουσικής παιδείας .

δεν τα είχα παρατηρήσει αλλά ναι άξιζε τον κόπο…πολυ jazz καταστάσεις πέρα απο την γνήσια λαική φωνή που μετά το σχολείο βγήκε στις πίστες και διέπρεψε με 100 χρυσους και 500 διαμαντένιους. :079:

Κι εμενα με ξενερωσε που ο Αγαθωνας θα παει στην ευρωπη.Μα ποιο πολυ με χαλασε το οτι εθαβε αλλους συναδερφους ( Μαριω ας πουμε) στον Θεμο με χαρακτηρισμους Κατινας.Ας παει οπου γουσταρει.Καταλαβαμε ποιος ειναι

Ιδού λοιπόν… το πακέτο…

Προσωπικά η αρχή του τραγουδιού με εξέπληξε κάπως θετικά… είναι και τα φώτα σβηστά στο γύρισμα…
παρακάτω όμως αυτό που βλέπω δεν με τρελαίνει… πόσο μάλλον που είναι “φτιαγμένο” με όρους πανηγυριού γιουροβίζιον που δεν με αφορά ως άνθρωπο.

καλή τους επιτυχία, στο δρόμο που τραβάνε…

Μπάμπη θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.

Η εισαγωγή ήταν μια καλή έκπληξη και πολύ κοντά τουλάχιστον στα μέχρι τώρα ακούσματα που είχα από τον Αγάθωνα. Και η αλήθεια είναι πως αρχικά πίστευα πως θα γινόταν η διαφορά. Από την στιγμή όμως που τα φώτα ανάβουν, τα πάντα παίρνουν μια διαφορετική τροπή με αρκετή φασαρία και αρκετό χαβαλέ που όντως ταιριάζει στο σκηνικό “eurovision”. Εμένα πάντως σαν γενική εικόνα μου μοιάζει αδιάφορο.

Από εκεί και πέρα καλή τύχη να έχουν στην επιλογή τους και μακάρι (για αυτούς κυρίως) να δικαιωθούν.

ε, κι όσοι καλόπιστοι θέλατε να το ακούσετε πρώτα, τί καταλάβατε; μουσική και στίχοι πατάτα, αν και σαν είδος μ’αρέσει το σκα. και από τον αγάθωνα-μαϊντανό, χίλιες φορές οι γιαγιάδες που είχε στείλει η ρωσία πέρυσι.
να ασχοληθούμε με τίποτα σοβαρό τώρα;

συμφωνούμε βλέπω. Ωραία αρχή αλλά μετά το ‘‘μπάσιμο’’ (που ΠΙΟ ευροβίζιον δεν γίνετε) χάνετε η καλή εντύπωση.Οσο για το παραλίγο σκα είναι κακής ποιότητας σε σχέση με τους gogol bordelο http://www.youtube.com/watch?v=vi9yVjurZjc που θέλουν και λέγονται gipsy punks.
Υ.Γ οι γιαγιάδες δεν παίζονται.
Υ.Γ2 Διαβάστε λίγα από τα σχόλια κάτω. κυρίες και κύριοι ΟΝΤΩΣ δεν ξέρουμε εμείς οι νέοι πως είναι ένας μπαγλαμάς.:240:

Πολύ ασχολείστε.