Θήκη για το μπουζούκι (Παλιό θέμα)

Πραγματικά αυτό βλέπω και εγώ, το θέμα είναι να προστατεύει σωστά το όργανο διότι δεν είναι και φτηνές…:slight_smile:

Παιδιά ξέρει κανείς την διεύθυνσή του στα Πετράλωνα;

καλημερα διεύθυνσή δεν ξερω …αλλα τα τηλεφωνα ειναι.6973269639 και 2103426581

Αν και καθυστεριμενα δεν νομιζω να υπαρχει κατι καλυτερο .

Καλημέρα στα παιδιά, τελικά επισκέφτηκα τον Γιάννη Σερεμέτη και είδα απο κοντά στο εργάστηρίο του την δουλειά του. Ομολογώ ότι είναι ότι ποιό καλύτερο απο θήκη που έχω δεί μέχρι τώρα. Η διεύθυνσή του είναι: Κοίλης 9 (Πετράλωνα) αξίζει κανείς να τον επισκεφτεί. Πήρα το μπουζούκι μαζί μου και πήρε μέτρα, σε χαρτί (το σχεδίασε) για μεγαλύτερη ακρίβεια. Η θήκη εσωτερικά έχει επενδυθεί με fiberglass (πολυεστέρας) για περισσότερη ασφάλεια του οργάνου. Δείγματα για χρώματα άπειρα ανάλογα με τα γούστα και φυσικά να ταιρίαζει με τα χρώματα του οργάνου. Αυτά εν ολίγης, σύντομα φωτογραφίες μόλις την παραλάβω.

Γειά σας παιδιά έκανα μια έρευνα πάνω στο θέμα καθώς ενδιαφερόμουνα για μια θήκη μπουζουκιού,πήγα λιπόν και στον Σερεμέτη και στον Σμιρλογου.
Η άποψη μου είναι η εξής ,οι θήκες του Σερεμέτη φενοντέ καλοφτιαγμένες αλλα δυστηχός διαπίστοσα κ απο κοντά πως η θήκη είναι καλημένη απο
πολυεστέρα κ αυτο δεν αφηνει το οργανο να πέρνει αερα με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα σκευρομάτων κτλ. σε αντίθεση με τις θήκες που φτιάχνει ο Σμιρλόγλου οι οποιές ειναι πραγματικά εξερετικές χωρίς πολυεστέρες με εξωτερική επένδηση δερματίνης κ με βελούδο στο εσωτερικό!!
Ειχε διάφορα χρώματα επιλογής κ την πήρα μέσα σε μια εβδομάδα…Σας την συστήνω αναπιφιλακτα το τηλεφωνο του είναι 210-2473443…ποστάρω φωτογραφίες να μου πείτε κ εσείς την γνώμη σας

:080:
Πολυεστερα δε νομίζω να εχει. Τουλαχιστον δε φαίνεται κατι…
δεν εχω δει καποιο πρόβλημα στο οργανο εδω και ενα χρόνο.
Και το εχω μονίμως στη θηκη…

ΥΓ Γιατί να σκευρωνει το όργανο με τον πολυεστερα;

Έχω 2 θήκες, 1 Σμιρλόγλου και 1 Σερεμέτη.
Να πω την αλήθεια, του Σμιρλόγλου η δουλειά δεν μου γεμίζει το μάτι: Καταρχήν, υποτίθεται είναι φτιαγμένη παραγγελία για το όργανο και είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ! Πρέπει να …μπαζώσω με πανιά το όργανο για να μην …κουδουνίζει μέσα, μπρος πίσω. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είναι το σωστό μέγεθος για το όργανο, ενώ θα έπρεπε. Επίσης, η τσεπούλα που έχει μέσα για χορδές κλπ είναι ένα χαρτί(!) σκληρό, καλυμμένο με κάτι βελουδο-ειδές και στερεωμένο με 2 πινέζες. Αυτό το πράγμα, από την πρώτη μέρα έφευγε και κάθε φορά που το ανοίγω πρέπει να μαζέψω τις πινέζες και να το ξαναβάλω στη θέση του.
Ο Σερεμέτης από την άλλη, έκανε τη θήκη στα σωστά μέτρα και είναι γερή και καλοφτιαγμένη. Ίσως λίγο βαριά. Έφαγε και μια βροχή δυνατή τις προάλλες, κανένα πρόβλημα. Και ο Σερεμέτης επίσης έχει επιλογές σε χρώματα και υλικά, και νομίζω θα ασχοληθεί και με ανθρακονήματα για να μειώσει το βάρος. Όσο για το σκέβρωμα, τι να πω, το δικό μου όργανο δεν έχει σκεβρώσει και είμαι στην Αγγλία…

αποσο ξέρω περιέχει πολυεστέρα κάτω απο την επένδυση…ο πολυεστέρας δεν είναι ζοντανός οργανιζμός κ αποτέλεσμα να μην αναπνέει

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 19:36 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 19:29 —

φίλε μ αλκ ισως τα μέτρα που δόθηκαν να μην ηταν σωστά γτ το δικό μ εφαρμόζει απόλυτα χωρίσ να κουδουνάει…
οσο αφορά για την τσεπούλα η δικιά μ ειναι αρκετά ενυσχημένη μπορώ να πώ χωρίσ κανένα πρόβλημα!!!είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και άμεσα θα πάρω κ μια για λαούτο

Πολύ καλές θήκες έχει και ο Σπουρδαλάκης, αδιάβροχες και ενισχυμένες με ξύλο από μέσα. Διαθέτουν και “χριτς χρατς” για να κρατάνε το όργανο στην ταστιέρα. Επίσης έχουν το καλό του ότι διαθέτουν ζώνη για πέρασμα στην πλάτη, πράγμα που διευκολύνει πάρα πολύ τις μετακινήσεις, ειδικά με μηχανές.

Αυτό προυποθέτει φίλε ΤΑΣΟ και αεροστεγές κλείσιμο της θήκης.Αέρας μπαίνει και από τις χαραμάδες μέσα στην θήκη,με αποτέλεσμα να αναπνέει το όργανο,όσο χρειάζεται να αναπνέει.Αυτό που συμβαίνει - με τις πολυεστερικές θήκες β! ποιότητας ,χωρίς καμία επένδυση , μέσα ή έξω - , είναι το εξής. Ο πολυεστέρας από μόνος του έχει μια συμπεριφορά στην θερμοκρασία ανάλογη του γυαλιού.Δηλαδή υπάρχει το φαινόμενο , να έχουμε το όργανο σε μια ζεστή αίθουσα,να το βάζουμε στην θήκη του , και να βγαίνουμε στο κρύο για λίγη ώρα.Όταν ανοίγουμε την θήκη βλέπουμε υγροποίηση του αέρα, πάνω στην επιφάνεια του πολυεστέρα, - όπως συμβαίνει και σε ένα παράθυρο στο τζάμι όταν κάνει κρύο - ,και μας πιάνει αδικαιολόγητος πανικός. Ο πολυεστέρας είναι πολύ καλός για την αντοχή της θήκης στον χρόνο.Με τις επενδύσεις,μέσα και έξω, όπου δρούν και μονωτικά , αυτό το φαινόμενο δεν υπάρχει.
Για τις θήκες του ΧΡΗΣΤΟΥ,δεν μπορώ να πω τίποτα.Ανέκαθεν ο ΧΡΗΣΤΟΣ ήταν ψαγμένος.

Εχω θηκη απο τον Σμυρλογλου σαν και αυτη της φωτο απο το 1999 και ειναι ακομα σαν καινουρια!
Πραγματικα αψογη αλλα κατα τη γνωμη μου η θηκη πρεπει να χρησιμοποιειται μονο για την μεταφορα του οργανου! Εχω βρει την υγεια μου με το μπουζουκι μου απο τοτε που το κρεμασα στον τοιχο σε μια ειδικη βαση!

Πάντος εγω δέν θα πρότινα σε κανέναν να πάρει θήκη που να εχει πολυεστέρα γιατι την έχω πατίσει με το προιγούμενο όργανο κ δέν μπορούσα να το συνεφέρω!!
όποιόσ καεί στόν χιλό φυσαεί κ το γιαουρτι.

Φίλε ΤΑΣΟ.Είχες πρόβλημα με θήκη του ΣΕΡΕΜΕΤΗ,που είχε μέσα της και πολυεστέρα,ή μιλάς απλά έτσι γενικά.Γιατί και οι μεταλλικές θήκες ,που ταξιδεύουν με αυτές τα όργανα ασυνόδευτα,και αυτές με αλουμίνιο,-ανόργανο υλικό - είναι φτιαγμένες.Το κόντρα μπάσσο του κουνιάδου μου, έχει κάνει ουκ ολίγα ταξίδια (αεροπορικα) ανα την Ευρώπη,με πολυεστερική θήκη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ με την συμβουλή του ΓΚΡΟΥΝΕΡ του κατασκευαστή του.Εγώ έχω στο Ζοζεφάκι μου,θήκη του ΣΜΥΡΛΟΓΛΟΥ,από το 1998 αν θυμάμαι καλά,η οποία μετά τόσα χρόνια , διατηρείται -και διατηρεί -,εξαιρετικά.Πολύ καλή δουλειά.Για το βιολί όμως του γυιού μου,έχω παραγγείλει θήκη από τον ΣΕΡΕΜΕΤΗ, και με πολυεστέρα μέσα,για την αντοχή , και με υγρασιόμετρο για τον έλεγχο της υγρασίας,και με εξαιρετικό φινίρισμα.Επειδή όμως εδώ στο φόρουμ,μας διαβάζουν πολλοί,και παίρνουν αποφάσεις πολλές φορές από τα γραφόμενα μας,όταν λέμε κάτι,καλό θα ήταν να το στηρίζουμε με γνώση και επιχειρήματα,και όχι με παροιμίες.Και το΄λέω εντελώς φιλικά,προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης.

Ναι αυτό δεν το κατάλαβα ούτε εγώ. Δηλαδή η δερματίνη είναι ζωντανός οργανισμός που αναπνέει;
και στο κάτω κάτω, αν είμαι και σε καμιά βροχή, δεν θα ήθελα η θήκη μου να αναπνέει και πάρα πολύ(ειδικά αν έχει χαρτιά μέσα, καλυμμένα με βελούδο). Όλα τα κλασσικά όργανα τα βάζουμε πλέον σε fiber glass η ανθρακονήματα. Δεν θέλουμε η θήκη μας να “αναπνέει” θέλουμε να ελέγχουμε την υγρασία. Υπάρχουν τρόποι να αυξήσουμε αλλά και να μειώσουμε την υγρασία σε μια τέτοια θήκη αν θέλουμε. Σε μια που “μπάζει” δεν έχουμε κανέναν έλεγχο…

Εγώ προσωπικά δεν έχω κάποιο πρόβλημα!Όταν λέω πώς οι 8ήκες απο πεπιεσμένο χαρτόνι αναπνέουν δεν εννοώ πως παίρνουν αέρα…
Το χαρτόνι έχει την ιδιότητα να αποροφά αυτό όλη την υγρασία έτσι ώστε να μην μεταφέρεται στο όργανο.
Βέβαια ο καθένας έχει την άποψη του και δεν προσπαθώ να επηρεάσω κανέναν.

Ενας ακόμα εξαιρετικός μάστορας για θήκες (και οχι μονο…φτιάχνει και εξαιρετικά κρητικά μαντολίνα και λαούτα) είναι και ο Γιώργος Χριστονάκης απο το Ηράκλειο Κρήτης. Φτιάχνει θήκες στα μέτρα των οργάνων (για όλα τα έγχορδα) σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Η όλη συναλλαγή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΤΑΤΗ. Εντός 2 εβδομάδων ετοιμάστηκε και σε 3 μέρες έφτασε απο Κρήτη χωρίς έξτρα έξοδα αποστολής. Η θηκη πραγματικό τανκ…και πολύ ομορφη.
Επικοινωνία http://www.xristonakis.gr/ και τηλ. 6937211251

Επειδη τωρα ψαχνω κι εγω για θηκη, χρειαζομαι καποια και για φυλαξη διοτι δεν ξερω ποσο ασφαλες ειναι το σπιτι μου για να βαλω βαση (το μοναδικο σημειο που μπορει να μπει ειναι σε τοιχο σχετικη υγρασια(οχι μουσκεμα και μαυριλες), 2,3 μετρα απο καλοριφερ και γυρω στο 1μ απο καλοριφερ που μπορω να κατεβασω στο2 γιατι ειναι μπανιο (χωρις μπανιερα αρα δεν πιανει υδρατμους)ομως η κουζινα δεν εχει πορτα και ολη η καψα απο τον φουρνο φοβαμαι μηπως το επιρρεασει).
θα ηθελα μια με πολλα θηκακια για να βαζω μεσα ολα τα αξεσουαρ. Το οργανο μου εχει μικρο σκαφος και ειναι 65αρι. Αρα μαλλον θα καταληξω σε παραγγελια για πετυχω κατι στα καταλληλα μετρα. Τι εχετε να μου προτεινετε?
Ευχαριστω!

Από συντονιστική ομάδα: Προσοχή! Τα greeklish απαγορεύονται στο Ρεμπέτικο Φόρουμ. Να τα μετατρέπετε με ΑΥΤΟ

2 posts were split to a new topic: Πρόβλημα με θήκη για το μπουζούκι