Γερή θήκη για μπουζούκι

Γειά σας…
Θα ήθελα τη γνώμη σας για ποιά θήκη είναι η πιο γερή για το μπουζούκι? Γιατή θα έχω 2 μπουζούκια που θα έχω στο αεροπλάνο και θέλω να είναι ασφαλές. (Όσο μπορώ βέβαι)
Να στε καλά
:slight_smile:

καλημερα
Για δες εδω

Αλλα γιατί τοσο άγχος για τη μεταφορά;
Εγω το εχω παρει πολλες φορές μαζί μου με αεροπλανο σε απλή σκληρή θηκη χωρίς πρόβλημα. Πολλες φορες μαλιστα σε πτήση εσωτερικού το ειχα μαζί μου και στη θεση.

Εκτος αν θελεις να σωσεις το όργανο σε περίπτωση πτώσης του αεροπλάνου… :109::109::109:

Nα σε κάλά φίλε.
Άμα ήταν 1 μπουζούκι δεν θα είχα πρόβλημα αλλά τώρα που έχω 2 ήθελα να πάρω και τα 2 μαζί μου, το χειρότερο να πληρώσω θέση για το ένα…

Πηρα μια θηκη για το δικο μου μπομπα…και την πεθαιρα μου να ριξω επανω δεν παθαινει τιποτα αχαχαχαχχαχαχα.
στειλε μου Π.Μ.να σου δωσω τηλεφωνο.
Να εισαι καλα

Όσο γερή και αν είναι η οποιαδήποτε θήκη, αν στο αεροπλάνο δεν πάρεις το όργανο μαζί σου στο θάλαμο επιβατών (όπου γίνεται εξισορρόπιση της ατμοσφαιρικής πίεσης), το όργανο δε θα είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΦΑΛΕΣ!!!:026:

Αυτό σίγουρα είναι ενα πρόβλημα… Αλλα ακόμα και στην καμπίνα των επιβατών, σε αεροπλάνο που πετά στα 11.000 μέτρα, η ατμοσφαιρική πίεση είναι ισοδύναμη με τις συνθήκες που υπάρχουν σε υψόμετρο 2000 μέτρων. :080:

Τωρα κατα πόσο τα μπουζούκια αντέχουν στον Ολυμπο… Κανενας βουνίσιος;

Τελικα μάλλον πρεπει να ταξιδευουμε με τραινο.
Το πλοιο υγρασία, το αεροπλάνο πιεση, το αυτοκίνητο ζεστη …
(μου ειχε γινει το παλιο μου μπουζούκι σαν αρπα , δεν είχα κλιματιστικό και το είχα στο πίσω τζάμι. Οταν εφτασα μετα απο 4 ώρες και το ανοιξα τρελάθηκα)… :106:

Εγω παντως εχω μια απο αφρολεξ. Ειναι λιγο ογκωδης, η αληθεια, αλλα οσο και να χτυπηθει δεν παθαινει τιποτα το οργανο:088:. Και πιστεψτε με, ειναι πολλες οι φορες που πηγα να παθω ανακοπη βλεποντας το οργανο να πεφτει κατω απο καποιο (μικρο) υψος (μεσα στη θηκη εννοειται). Και δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβη. Την ειχα παρει πριν τεσσερα χρονια γυρω στα 80 ευρα. Ασε που εχει και λουρι για να κρεμεται στην πλατη.

Ενταξει, πρεπει να τυχεις και στην περιπτωση, δεν ειναι κανονας.
Εγω εχω μια χειροποιητη σκληρη -απο αυτες που σου φτιαχνουν συνηθως μαζι με το μπουζουκι, στα μετρα του- και παντα το δινω στις αποσκευες, σε υπερατλαντικα ταξιδια.
Δεν ειχα καποιο προβλημα εως τωρα, περα απο κατι μικρογρατσουνιες στις γωνιες της θηκης, οχι σπουδαια πραγματα. Το οργανο μια χαρα φτανει παντως! :slight_smile:

Αν ειναι ξεκουρδιστο,και με μια πολυ καλη θηκη,εχει περισσοτερες πιθανοτητες να μην παθει ζημια,βεβαια ολα ειναι Πιθανα

Έχει δίκιο ο Σπύρος, αμα είναι σε μία σκληρή θήκη και ξεκούρδιστο πιστεύω πως έχει ελάχιστες πιθανότητες να πάθει καμία ζημιά.

Προσωπική εμπειρία:
Πρίν απο λίγα χρόνια αν θυμάστε είχε γίνει ένας μεγάλος σάλος με τρομοκράτες κλπ ειδικά στο Λονδίνο. Δεν επιτρεπόταν να έχουμε τιποτα ως χειραποσκευές. Το όργανό μου μπήκε σε ειδική θήκη…πολλά αυτοκόλλητα fragile…και μετά, κάτω με τις αποσκευές. Οταν το πήρα δεν είχε κάν ξεκουρδιστεί. 2 βδομάδες αργότερα…ανοίγω τη θήκη και το βρίσκω 2 κομμάτια. Το μανίκι είχε φύγει εντελώς, ευτυχώς είχε ξεκολλήσει και τα ξύλα ήταν ΟΚ. Δεν είναι οι κραδασμοί το πρόβλημα αλλα η έλλειψη υγρασίας και οι υπόλοιπες συνθήκες που κάνουν ζημιές όχι μόνο στα ξύλα αλλα και στην κόλλα.Νομίζω ο κύριος Φρονιμόπουλος έχει δίκιο…Το όργανο θα είναι στον χώρο τον επιβατών οπου οι συνθήκες υγρασίας θερμοκρασίας κλπ είναι κατάλληλες. Η ζωικές κόλλες δεν είναι φτιαγμένες για τέτοιες δοκιμασίες…

υπάρχουν επίσης προϊόντα τα οποία παρέχουν υγρασία στα όργανα σε τέτοιες περιπτώσεις…

Που να σας λέω, πόσες φορές μου έχουν έρθει όργανα με ζημιές από πτήση στο θάλαμο αποσκευών…
Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο να μη γίνει τίποτα.
Όποιος θέλει να το ρισκάρει, δικό του θέμα…
Εγώ πάντως δε θα τόκανα !

Δεν υπάρχουν θήκες για όργανα που να είναι αεροστεγές?Απορώ…

Απλό : Αν, υποθετικά. υπήρχε αεροστεγής θήκη, ο αέρας που θα περιείχε θα είχε πίεση μιάς ατμόσφαιρας. Όταν η εξωτερική πίεση γίνοταν πολύ μικρότερη, ο εσωτερικός αέρας θα διογκωνόταν, κάνοντάς τη να σκάσει!

Ακριβώς το ίδιο θα συμβεί και σε οποιαδήποτε κλειστή μικροφυσσαλίδα αέρα , που πιθανόν υπάρχει σε κάποιο σημείο του οργάνου ( π.χ. σε μια κόλληση).

Ας αφήσουμε το άλλο μεγάλο πρόβλημα, της απότομης αλλαγής της σχετικής υγρασίας, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα…

ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΑΛΑΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ,όταν ταξειδέψουν αεροπορικά !!!

Πάντα όταν ταξιδέυω όταν έχω ένα μπουζούκι δεν υπάρχη πρόβλημα έρχεται μαζί μου, αλλά το θέμα μας είναι πος στην επιστροφή θα έχω 2 μπουζούκια και τώρα τελικά θα πάρω ένα εισητίριο για το ένα μπουζούκι να είναι στο κάθισμα και το άλλο θα παει επάνω μου που βάζουν της μικρές επισκευές…

…για να μην έχουμε …μεγάλες επισκευές!!!:019::019::019:

Ακουσα οτι η εταιρία ryanair πλέων χρεώνει παραπάνω όταν οι επιβάτες έχουν μουσικά όργανα ως χειραποσκευές…
η διαφθορά σε όλο της το μεγαλείο…
Σε λίγο θα μας ζυγίζουν κιόλας και αν είμαστε χοντροί θα μας χρεώνουν για τις κοιλιές μας

edit:

για να μη συκοφαντούμε…ο κανονισμός της easy jet και της ryanair λέει οτι βιολιά, βιόλες, κλαρινέτα και φλάουτα μπορούν να μεταφερθούν ως χειραποσκευές…μεγαλύτερα όργανα(άρα και μπουζούκια) υποχρεωτικά θα τοποθετούνται σε χώρο αποσκευών με επιπλέων χρέωση…

Μετα απ` ολη την κουβεντα και την επικινδυνοτητα μεταφορας , ΚΑΛΑ κανει και τα χρεωνει …

σιγουρα το κοστος θα `ναι πολυ λιγοτερο , απο το ευρω που θα δωσετε στον μαστορα , εαν
συμβει το μοιραιο ( Παρης , Μπουζουκοκαμμενος και πολλοι αλλοι πληγεντες ) …
χωρια που η συμφορα μπορει να ειναι “μη αναστρεψιμος” …
και εδω παιζει και η παροιμια , “καλλιο το προλαμβανειν , παρα το θεραπευειν” !!!:088:

Υ.Σ. και μη ξεχνατε ποτε , << το χτυπημενο αντικειμενο , “ο,τι και να ειναι” , ειναι χτυπημενο
ΜΙΑ ΖΩΗ >> … στο μυαλο μας … και μας χαλαει …:106:

δεν είναι ακριβώς έτσι…τωρα ο μόνος τρόπος για να πάρεις ένα μπουζούκι μαζί σου στην πτήση είναι να κλείσεις δεύτερη θέση…Πολλοί είναι αυτοί που ταξιδεύουν είτε για μαθήματα είτε για νυχτοκάματο με όργανα μεγαλύτερα απο βιολιά και φλάουτα…και τώρα θα υπάρξει πρόβλημα

Ενα θα σας πω.Μου ζητησαν 530 ευρω για να βαλω ενα οργανο διπλα μου για να παω Αμερικη,τα 16 που εχω αν τα βαλω διπλα μου θα πρεπει να πουλησω το σπιτι μου.Παιδια να σοβαρευτουμε λιγακι.Νταβατζηλικια ειναι αυτα.Μπορουν να μπουν σε θαλαμο που ειναι για κατοικιδια,απλα οι εταιρειας και το σερβις στην Ελλαδα ειναι αστα να πανε.
Εδω δεν ΞΕΡΟΥΝ την δουλεια τους οι ανθρωποι.Τι να λεμε τωρα.Σε αναγκαζουν να ζεις σε ενα συγχρονο Μεσαιωνα γιατι αν πας με βασει τις δικες τους προδιαγραφες θα πρεπει να εισαι η’ πολυ πλουσιος η΄χωρις οργανα και μεταφορες…10 ολοκληρα χρονια το ζω πολυ συχνα.Εχω κανει απειρα ταξιδια απο το 96 οδικως γιατι ειχα παρα πολλα οργανα…τι λεμε τωρα.και οταν λεω οτι ειμαστε Ελλαδισταν με παιρνετε με τις πετρες.
Εστειλα ενα Πανακριβο οργαν Αμερικη,και το ειχε παρει ο συνοδος Lift Bagage,Και ειχα βαλει εγω 10 χαρτακια ευθραστον,και η Ξανθια υπαλληλος δεν ειχε γραψει στο εγγραφο μεταφορας οτι επρεπε να το παραλαβει στην αλλαγη αεροσκαφους ο συνοδος,με αποτελεσμα να γινει ενας πανικος,το οργανο ειναι ΑΜε3ρικη τωρα και οταν θα παω ελπιζω να μην τραβαω τα μαλλια απο παντου…ο ενας μαγνητης εχει φυγει απο την θεση του,ευτυχως τιποτα αλλο δεν εχει γινει με την πρωτη ματια…τι λεμε τωρα.Μπανανια ειμαστε,και αποδεικνειεται καθε μερα…
Καλο καλοκαιρι