Θέμα με Μπουζούκι και Τάστα

Καλησπέρα σας,
έχω λοιπόν ένα μπουζούκι κι εγώ, παλιά έκανα μαθήματα και αφιέρωνα πολύ χρόνο, μετά όμως ήρθε η σχολή, η δουλειά κτλ κτλ και τώρα το έχω αποσύρει και παίζω πολύ σπάνια. Έπαιξα λίγο πριν καμιά βδομάδα και το άφησα. Σήμερα όταν πήγα να παίξω διαπίστωσα ότι στο δεύτερο τάστο, η ΝΤΟ χορδή κάνει ένα περίεργο κουδούνισμα, ο θόρυβος που κάνει όταν πχ ακουμπάμε το δάχτυλο στο ενδιάμεσο σίδερο (τάστο) και όχι μεταξύ τους. Έχω και ένα βιντεάκι που ανέβασα να ακούσετε ακριβώς τι λέω. Να σημειωθεί ότι κάθε Σεπτέμβρη (κάθε χρόνο που κλείνει δηλαδή) το γυρίζω στον κατασκευαστή για συντήρηση κτλ. Φέτος μου είπαν ότι ήθελε πολύ ξύσιμο το μανίκι/τάστα κτλ και γενικώς επειδή δεν παίζω, το όργανο δεν είναι τόσο στρωμένο πια. Δοκίμασα να αλλάξω θέση και να γυρίσω αλλιώς τον καβαλάρη, αλλά μάταια… Ξέρετε μήπως κάποιο fix που μπορώ να κάνω, ή πρέπει να το γυρίσω για επισκευή;
Ευχαριστώ όσους φτάσανε ως εδω! Και περιμένω τις απαντήσεις σας.
Εδώ το βίντεο με το πρόβλημα: [video]https://youtu.be/y7OQ8rzErUg[/video]

απ’ό,τι ακούω, φαίνεται πως το τρίξιμο το κανει μόνο μέχρι το τρίτο τάστο και όχι στα επόμενα. άρα πιθανόν έχει πρόβλημα το τέταρτο τάστο, ίσως έχει σηκωθεί.
το μπράτσο σου φαίνεται να έχει κλίση προς τα πίσω; η μπουργάνα είναι εντάξει; όπως και να’χει, το όργανο θέλει μάστορα.

Ισως θελει σηκωμα ο πανω καβαλαρης, ισως οι χορδες αλλαγμα, ισως καθαρισμα οι καβαλαρηδες. Ειναι συχνο φαινομενο, στον μαστορα φανταζομαι οτι θα ξεκαθαρισουν τα πραγματα αρκετα.

Καλησπερα και ευχαριστω για τις απαντησεις σας,
οχι το μπρατσο δεν εχει καποια ιδιαιτερη κλιση, εκτος απο το τελευταιο μερος που ειναι τα κλειδια που προφανως το ειχε απο την αρχη. το τριξιμο το κανει μονο στο τριτο ταστο και αποκλειστικα εκει, οποτε δεν ξερω. ο πανω καβαλαρης φαινεται να εχει μια περιεργη κλιση που δεν θυμαμαι αν την ειχε απο την αρχη :confused: οι χορδες ειναι καινουργιες το οργανο περασε απο μαστορα προσφατα οποτε δεν νομιζω να θελει καθαρισμα. Μπορει να φταιει το οτι δεν παιζω τοσο συχνα πια; Ισως σε συνδυασμο με υγρασια και τετοια; Θα το παω παντως αυτιο-μεθαυριο στον κατασκευαστη να δω.

στραβός ο καβαλάρης; ίσιωσέ τον οπωσδήποτε και βάλτον στην σωστή θέση (να ισαπέχουν οι δυο καβαλλάρηδες από το 12ο τάστο). λογικά θα σου φαλτσάρει έτσι όπως είναι τώρα.