Εφαρμογή για ισοκράτημα

Υπάρχει κάποια εφαρμογή που να κρατάει συνέχεια μια νότα για να μπορώ να κάνω ταξιμια με ισοκράτημα? Υπάρχουν πολλές για βυζαντινή δε βρίσκω όμως για παραδοσιακή/λαϊκή μουσική

Εφόσων έχεις την εφαρμογή, τι διαφορά θα είχε το ισοκράτημα για το ταξίμι απο αυτό της βυζαντινής;

1 «Μου αρέσει»

1ον είναι με βυζαντινές νότες, δεν έχει τις κανονικές άρα ούτε υφέσεις ούτε διεσεις και 2ον είναι κάτι σαν μουρμουρητό/βομβος σε νότα. Εγώ θα ήθελα κάτι σαν να κρατάει λαούτο

Άρα δε θες ισοκράτημα! Θες κάτι που να σου κρατάει ακόρντα και να παίζει ρυθμούς!
Σωστά κατάλαβα;

Ναι. Και ρυθμό αλλα και μια νότα μόνο σαν το το για το ταξιμι

@Κατερίνα_Μπογιατζή καλωσόρισες στο φόρουμ μας και στην κοινότητά μας! :slight_smile:

Αυτό μπορείς να το πετύχεις με εφαρμογές τύπου Sibelius (για το συγκεκριμένο υπάρχει και δωρεάν έκδοση για ενορχηστρώσεις έως και 4 οργάνων). Μια άλλη επιλογή (επί πληρωμή) είναι το Guitar Pro.

Με αυτές μπορείς να γράψεις τη δική σου συνοδεία (είτε συγχορδίες, είτε ισοκράτημα, με ρυθμό ή χωρίς). Αν και απαιτούν μια απλή γνώση παρτιτούρας που όμως για την δική σου χρήση δεν χρειάζεται να είναι και σημαντική.

Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα τέτοιου είδους προγράμματα που κάνουν την ίδια δουλειά… Με μια αναζήτηση στο Google θα βρεις σίγουρα και άλλες λύσεις.

Δυστυχώς το sibelius μπορώ να το βάλω μόνο να παίζει μελωδίες και όχι να κρατάει νότα συνέχεια. Έχω ψάξει πάρα πολύ αλλά έχει μόνο για βυζαντινή. Ευχαριστώ πολύ πάντως!

Φυσικά μπορείς να γράψεις μια μακρυά νότα στο σιμπέλιους.Απλά γράψε ένα ολόκληρο και μετά επέλεξέ το, πάτα το γράμμα r καμια 20ριά φορες ή όσες θέλεις, μετα επέλεξε το σύνολο τον νοτών που έγραψες και βάλε μια σύζευξη και θα έχεις ισοκράτη μέχρι να ευχαριστηθεί η ψυχή σου.Το κάνεις και mp3 και δεν χρειάζεσαι καν το λογισμικό.
Επίσης, οποιοδήποτε electronic tuner έχει βασικό χρωματικό τονοδότη. Εγώ χρησιμοποιώ το cleartune στο τηλέφωνο αλλά υπάρχουν και άλλα. Απο φτηνά ως δωρεάν.
Αν μου επιτρέπεις πάντως, δεν βλέπω μουσικό νόημα σε αυτό που ζητάς.Η φωνή ίσως χρειάζεται τονική καθοδήγηση ειδικά σε βυζαντινό ύφος αλλά όταν μπαίνεις στην πολυπλοκότητα της κοσμικής μουσικής, ο (σταθερός) ισοκράτης μπορεί είτε να σε περιορίσει μόνο σε ήχους που ταιριάζει είτε να σε παραπλανήσει σε ήχους που δεν ταιριάζει.
όπως και να χει, το μουσικό όργανο δεν θα χαθει τοσο όσο η φωνή γιατί εχεις σταθερά σημεία τονικής αναφοράς στο ίδιο το όργανο οπότε, ούτε το χρειάζεσαι ούτε σε βοηθάει μουσικά.

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ!! Θα το δοκιμάσω

1 «Μου αρέσει»

Τα ισοκρατήματα γίνονται με τη βάση των ήχων. Οι βάσεις των κυρίων και των πλαγίων ήχων της Οκταήχου βρίσκονται όλες σε εστώτες, μη κινούμενους φθόγγους (πρώτοι / τελευταίοι φθόγγοι τετραχόρδων), άρα δεν χρειάζονται υφεσοδιέσεις. Έτσι καλύπτουμε πολύ μεγάλο αριθμό τραγουδιών. Πρόβλημα θα υπάρξει στους μέσους ήχους, π.χ. Λέγετος εκ του βού. Όμως κάθε μέσος ήχος συνδέεται με τον κύριο ή πλάγιο ήχο από τον οποίο παρήχθη, π.χ. ο Λέγετος με τον Τέταρτο Ήχο, γιαυτό και το πλήρες απήχημα του λεγέτου είναι «Λέε – γε – τοοος – α – γι – ααα». Οπότε, ένα ισοκράτημα στον Λέγετο με Δη, είναι μια χαρά.

1 «Μου αρέσει»

Θέλεις κάτι που να παίζει μία νότα συνεχόμενη, να μην είναι μόνο “βουητό τύπου φωνή” αλλά διάφορα όργανα, να είναι δωρεάν (φαντάζομαι)…τι θα λεγες να είναι και εγχώριας παραγωγής; Νομίζω…αυτό θέλεις…

Είναι με βυζαντινές νότες αλλά δεν θα έχεις κανένα πιστεύω πρόβλημα, έχει υφεσοδιέσεις ανα 2 μόρια (1/6 του ευρωπαίκού τόνου).

1 «Μου αρέσει»

Που μπορώ να το βρω ?

@Κατερίνα_Μπογιατζή Μάλλον μέσω του συνδέσμου που παραθέτει ο @mmamais. :slight_smile: Και πιο συγκεκριμένα από εδώ:

το αρχείο .apk είναι η εφαρμογή για το κινητό (android μόνο) και το .rar πρέπει να είναι η εφαρμογή για τον υπολογιστή.

Για να εγκαταστήσεις την εφαρμογή στο κινητό με αρχείο της μορφής .apk θα πρέπει να την κάνεις “sideload”. Περισσότερες οδηγίες θα μπορείς να βρεις εδώ (στα αγγλικά)

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ!!! :grin:

1 «Μου αρέσει»