Εξορμήσεις για να ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ

Καλημέρα σε όλους,

θα πρότεινα, από το νέο έτος, να οργανώνουμε ως Ρεμπέτικο Φόρουμ εξορμήσεις για να ακούσουμε (κατά το “μαζώξεις για να παίξουμε”).

Υπάρχουν τόσο ωραία πράγματα που γίνονται, που είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κόσμος που θέλει να πάει να ακούσει αλλά δεν έχει την κατάλληλη παρέα ή που θέλει μια αφορμή για να ξεσηκωθεί.

Νομίζω πως το διαδικαστικό δεν χρειάζεται να αλλάξει ιδιαίτερα σε σχέση με την διοργάνωση μαζώξεων, απλά να υπάρχει η αντίστοιχη σοβαρότητα δλδ όταν λέει κάποιος ότι θα έρθει, να έρχεται και μια σωστή ξήγα με τον καταστηματάρχη εξαρχής για πλήρη αποσαφήνιση των χρεώσεων/συνθηκών που μπορεί να υπάρχουν (είσοδος, υποχρεωτικά φαγητό, ελάχιστη χρέωση, ελάχιστη κατανάλωση κτλ). Κι όποιος έρχεται να κάνει την ησυχία που πρέπει.

Λέω λοιπόν, όποιος θέλει να ρίχνει μια ιδέα π.χ. “παιδιά τις Τετάρτες παίζει ο τάδε με τον τάδε στο εκεί ταβερνάκι/μαγαζί με τις τάδε συνθήκες (είσοδος με ποτό τόσα/μενού ανα άτομο τόσα, αλα καρτ κτλ) ποιός ενδιαφέρεται;”

Για πείτε γνώμες

ωραία πρόταση, ιδιαίτερα για εμφανίσεις που μπορεί να μην ξέρουμε (ειδικά άμα δεν έχουμε φέισμπουκ) αλλά και για ανθρώπους που δεν έχουν κατάλληλη παρέα για τέτοιες εξορμήσεις. νομίζω είχαν οργανωθεί κάτι τέτοια παλιότερα μέσω του φόρουμ, στον στουραΐτη αν θυμάμαι καλά.
θα μαζευόμαστε μπουλούκι και θα κάνουμε “σσσσσσ” στους υπόλοιπους θαμώνες, για να γκαρίζουμε μετά όποτε ξεφεύγει η ορχήστρα από την πρώτη εκτέλεση;

διάλογος κόμπρας με βιβλιοθηκάριο:
-σσσσσ
-σσσσσ

Καλημέρα παιδιά!

Είναι μια αρκετή καλή ιδέα απλά δεν ξέρω αν θα είναι τόσο μαζικές όσο οι μαζώξεις. Θα μου πεις αν δεν το δοκιμάσουμε πως θα ξέρουμε…; Οπότε γιατί να μην το προσπαθήσουμε; Εγώ μέσα είμαι παιδιά!

Υ.Γ: Νίκο :019::019::019:

Πολύ καλή ιδέα, Μπάμπη! Έχω ήδη κάποιες ιδέες κατά νου… :088: Αν και ιδανικά όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα, είναι κάτι που μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και με 3-4 άτομα.

δεν ξέρω αν είναι καλό να είμαστε παραπάνω από 5-6 άτομα, εκτός κι αν το μαγαζί είναι παρεΐστικο και σηκώνει χαβαλέ και βαβούρα.

Μπάμπη ωραία ιδέα. Πάντα υπάρχουν άτομα που ψάχνουν παρέα και αφορμές για να βγουν. Βέβαια εδώ πρέπει να πω πως η συνεννόηση θα πρέπει να γίνεται έγκαιρα και έγκυρα ώστε να βρίσκουμε χώρο στα μαγαζιά, ειδικά κιόλας εάν τύχει να μαζεύονται πολλά άτομα.

Όσο για τον τρόπο μπορεί να γίνεται “δια βοής” όπως στο αντίστοιχο θέμα με τις μαζώξεις που λέει ο καθένας την γνώμη του ή μπορεί να γίνεται όπως στις αγγελίες πχ “Μετά από 3 μέρες λέω να πάω εκεί. Όσοι ενδιαφέρονται στείλτε Π.Μ. μέχρι αύριο το μεσημέρι.” Αυτά όμως βρίσκονται στον δρόμο …

Εμένα θα μου άρεσε πολύ κάτι τέτοιο, γιατί σπάνια βρίσκω παρέα να θέλει να πάμε να ακούσουμε. Όσες φορές επιχείρησα στο παρελθόν με διάφορες παρέες να πάω σε συγκεκριμένα μαγαζιά, οι δικοί μου ήταν χειρότεροι απο τα δίπλα τραπέζια. Φώναζαν κτλ.

Πολύ ωραία ιδέα!

:019:
Ταιριάζουμε απόλυτα μου φαίνεται

Από του χρόνου:089:…στην παρέα κι εγώ Μπάμπη.

άντε ρε παιδιά να τα λέμε και εκτός μαζώξεων! να γνωρίσουμε και κανέναν ακόμα!
μπάμπη για ρίξε καμιά πρόταση, κάτι θα έχεις εσύ στο νού σου. εγώ σκέφτομαι καμιά σκορδόπιστη που ανοίγει σύντομα σε νέο χώρο, εννοείται με τσιγώνια-νικολάου.

Νίκο ξέρεις που θα ανοίξει; Είχα πάει 2-3 φορές αλλά τώρα είναι κλειστή απ’ ότι άκουσα και δεν ήξερα αν θα ανοίξει.

έβγαλε ανακοίνωση ότι ανοίγει κάπου στο γκάζι σε κάνα μήνα. για να δούμε!

Θα έχουμε πολλές και καλές ιδέες…
Ένα ντουέτο που άκουσα πρόσφατα σε ηχογράφηση και μου έκανε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ εντύπωση είναι ο Πάνος (ο γνωστός μπουζούκαρος perperin του φόρουμ ) με τον Σταμάτη Αναστόπουλο (σπουδαία φωνή το παιδί…). Πρέπει οπωσδήποτε να τους ακούσω λάιβ και αξίζει νομίζω για όλους ! Και ρεπερτόριο φίνο!!
Επίσης θεωρώ ότι απολαυστικοί θα είναι οι γιοι Ξηντάρηδες με τον γιο Κορακάκη στο 25ράκι Δευτέρες βράδυ.
Τσιγώνιας Νικολάου εννοείται !!!
Και άλλα ονόματα Ρεμπετιέν, Σκουτομυταράκηδες, Τρελάκιας, Νιάρχος, Παπαδέας, τον Ηλία τον Ελισσαίο, ουφ δεν τελειώνει η λίστα…

Αλλά ας περάσουν οι γιορτές…

μέσα για όλα! μόνο μην μπλέξουμε με “μαγαζιά” τύπου 25άκι-παλιατζήδες-εφήμερο και δεν συμμαζεύεται. είπαμε να περάσουμε καλά, αλλιώς βάζουμε και γιουτιούμπ.

Καλησπέρα σε όλους και Καλή Χρονιά,

για να μπούμε δυνατά στο 2017 και επειδή στη βράση κολλάει το σίδερο, παραθέτω τρεις προτάσεις που μ΄ενδιαφέρουν και θα χαρώ να παρευρεθώ σε κάποια απ’ αυτές με φίλους του φόρουμ:

  1. Κάθε Τετάρτη βράδυ στη Μεταξού (Μεταξουργείο): Δουμουλιάκας-Εμφιετζή-Γεράκης με παράσταση Καραγκιόζη από τον Αθω Δανέλλη. (Δεν έχω πάει στο μαγαζί, αλλά θα μ ενδιέφερε κυρίως ο συνδιασμός με το θέατρο σκιών -φαντάζομαι είναι 5λεπτα -10λεπτα σκετσάκια με μουσική συνοδεία για καμιά ώρα. Μετά μόνο μουσική)

  2. Κάθε Παρασκευή βράδυ στο ¨Καφέ της Κατερίνας¨(Μοσχάτο): Α. Καλοριζικάκης- Σ. Μαραγκός. Έχω επισκεφτεί το κατάστημα και έχει πραγματικά τίμιους μεζέδες και τιμές.

  3. Κυριακή μεσημέρι στον Λελούδα (Βοτανικός): Με liga rosa και Νίκο τρελάκια ή Σταύρο Κουρούση. Δεν έχω παει, πιστεύω ότι θα μου αρέσει ο χώρος και η μουσική. Επίσης έχω απωθημένο μιας και έχασα τη προηγούμενη μάζωξη… :016:

Προφανώς και είμαι ανοιχτός σε άλλες προτάσεις.

ψήνομαι πολύ για δανέλλη! όλο λέω και ακόμα δεν έχω πάει…
επίσης προτείνω κάθε τρίτη κώστα τσιγώνια με αργύρη νικολάου, στην “λάικα” στον βοτανικό. τρομερά δεμένο δίδυμο και πεντανόστιμα φαγητά.

για την τρίτη σου πρόταση, αυτός ο κιθαρίστας ο λιγκα-πώς-τον-λένε δεν παλεύεται.

Για Δανέλλη κι εγώ έχω λυσσάξει… Όταν αναφέρω εδώ και κανά δίμηνο σε φίλους ότι θέλω να δω Καραγκιόζη μετά μουσικής, έρχομαι αντιμέτωπος με περίσσια χλεύη…

Για τον κιθαρίστα έχω ακούσει κι εγώ τα χειρότερα, αλλά έχε χάρη που χω μάθει να δίνω δεύτερες ευκαιρίες. Και τρίτες… και πέμπτες…

καλά, σοβαρά μιλάς; ποιος δεν θα ήθελε να δει καραγκιόζη… απόψε παίζω στο μανταλάκι, αλλά για την άλλη τετάρτη είμαι μέσα εκτός απροόπτου.

Τέλεια! Περιμένουμε μέχρι το ΣΚ να δούμε αν ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος φίλος. Μετά μπορώ να πάρω για κράτηση (μάλλον θα είναι απαραίτητη). Αν ακόμα και πιο μετά μέχρι τη Τετάρτη θέλει να έρθει κάποιος ακόμα, τότε απλά ενημερώνει με πμ και κανονίζουμε αναλόγως.

Παραθέτω εμορφιά Λελουδέικη:

//youtu.be/eOV4nU_hsyo