Γρηγόρης Στεφανίδης

Χαιρετώ την παρέα!

Κατεβαίνοντας Ελλάδα για τις γιορτές, εξεπλάγην πολύ ευχάριστα όταν βρήκα ένα μικρό οργανοποιείο κοντά στη γειτονιά μου, στου Ζωγράφου (Λεωφόρος Γεωργίου Παπανδρέου 23). Δυστυχώς δεν κατάφερα να το επισκεφτώ (αφενός το δικό μου σφιχτό πρόγραμμα για να δω όσους περισσότερους φίλους προλαβαίνω, αφετέρου οι αργίες οπότε ήταν κλειστό), επιφυλάσσομαι όμως σε μελλοντικό ταξίδι. Είδα όμορφα τρίχορδα, μπαγλαμάδες και λαϊκές κιθάρες στη βιτρίνα και χάρηκα πολύ που υπάρχει ένας οργανοποιός στη γειτονιά. Δυστυχώς, η επιγραφή “Στεφανίδης” μου ήταν άγνωστη, οπότε αποφάσισα να τον ψάξω.

Ψάχνοντας στο φόρουμ, είδα ότι έχει αναφερθεί σε διάφορα νήματα ως νέος οργανοποιός, “δεξί χέρι του Σπύρου Μαμάη”, αλλά χωρίς να έχει δικό του νήμα στους “Οργανοποιούς” ως τωρα.

Βρήκα τη σελίδα του στο facebook: https://www.facebook.com/StefanidisGrigoris/

όπου υπάρχει υλικό από τη δουλειά του και επιπλέον αναγράφει τα στοιχεία:

Τηλέφωνο: +30 21 1012 5347
Ωράριο καταστήματος: 9:00 - 14:00, 17:00 - 20:00
email: grstefanides@gmail.com

Όποιος έχει όργανο του κου Στεφανίδη, ας γράψει τις εντυπώσεις του!

3 «Μου αρέσει»

έχει αναλάβει το σέρβις των οργάνων του μαμάη. πρόσφατα έκανε σέρβις σε μια παλιότερη κιθάρα του σπύρου, καθαρή και σωστή δουλειά!
δυστυχώς ούτε εγώ έχω καταφέρει να περάσω να δω δικά του όργανα.

Το θέμα μετακινήθηκε στην κατηγορία Αγορά καθώς η κατηγορία Οργανοποιία έχει να κάνει με την τέχνη της οργανοποιίας καθ’ αυτή και όχι με την αγορά μουσικών οργάνων και τους επαγγελματίες οργανοποιούς.

Όμως πολύ σημαντικές οι πληροφορίες @adouan ! :slight_smile:

Ο Γρηγόρης Στεφανίδης έχει αναφερθεί και στα παρακάτω μηνύματα:

Καλησπέρα,

Πρίν από σχεδόν δύο μήνες αγόρασα απο το Γρηγόρη ενα τρίχορδο μπουζούκι το οποίο κατα την ταπεινή και πλήρως υποκειμενική μου άποψη είναι κούκλα…

Μαζί του ήρθα σε επαφή μετα απο παρότρυνση κοινών γνωστών και λόγω του οτι παλιότερα είχα παίξει με ένα δικής του κατασκευης το οποίο μου είχε κάνει πολύ ευχάριστη εντύπωση.
Αφού λοιπόν πέρασα απο αρκετούς μάστορες το τελευταίο χρόνο κυρίως στη Θεσσαλονίκη όπου φυσικά βρήκα πολύ ωραία μπουζούκια επίσης (αλεξανδρής, παπαδάμου) κατέληξα στο μαγαζί του Γρηγόρη οπου είχε τρία έτοιμα να δοκιμάσω. Ε το ένα ήταν έρωτας και δε το σκέφτηκα πολύ.

Μεγάλο ρόλο έπαιξε ο ίδιος ο Γρηγόρης ο οποίος είναι πολύ σωστος, ταπεινός, ενημερωμένος και φυσικά μεγάλο ταλέντο! Συν το οτι τα λεφτά μου τα έδωσα με διπλή χαρά αφου νομίζω είναι σημαντικό να βοηθάμε σχετικά καινούριους στο κουρμπέτι (είναι λίγο κάτω απο 30 ετών νομίζω) να εδραιωθούν στο χώρο, που κατα κύριο λόγο μονοπωλείται απο οργανοποιούς με πολλά χρόνια στη πλατη.

Όσο αφορά το ίδιο το όργανο είναι,
σκάφος: σγουρο κελεμπεκι
καπάκι: ελατο ελβετικό
μπράτσο: φλαμούρι με κόντρες βενγκε
ταστιέρα: έβενος
διακοσμηση: παλισανδρος - κελεμπεκι - όστρακο
κλειδιά: Grover
λουστρα: γομαλακα

Είναι μεσαίο προς περισσότερο πρίμο θα έλεγα, βγάζει φουλ ένταση και έχει ένα μπράτσο το κάτι αλλο.
Επίσης επειδή είμαι άπειρος και νέος στο μπουζούκι και έπαιζα με σχετικά μικρής κατηγορίας όργανο τώρα αντιλήφθηκα τι σημαίνει αυτό που διάβαζα στο φόρουμ σχετικά με το ζωντανό όργανο…




2 «Μου αρέσει»

καλορίζικο και καλοτάξιμο! έχει ωραία αισθητική και φαίνεται προσεγμένη κατασκευή.