Γεια χαρά νταν

Γεια χαρά σε όλα τα μέλη. Είμαι καινούριος εδώ, αν και έριχνα που και που καμιά κλεφτή ματιά στο φόρουμ. Τέλοσπαντων, καλώς σας βρήκα και καλές κουβέντες να έχουμε.

γεια σου ρε φιλε. Καλες κουβεντες να εχουμε. Ασχολεισαι με καποιο οργανο?
Βλεπω γλασκωβη οποτε να φανταστω οτι ακουστηκε και στα σκωτζεζικα εδαφη ο μπαρμπα γιαννης ο παπαιωαννου? :slight_smile:

καλώς ήρθες φίλε! καλές συζητήσεις!

Γεια σας και πάλι μάγκες. Δυστυχώς, δεν ασχολούμαι με κάποιο όργανο. Τελείως αρχάριος, μόνο ν’ ακούω ξέρω. Κι εδώ Γλασκώβη δεν ακούω μόνο Γιάννη, αλλά και Μάρκο, Νταλγκά, Παγιουμτζή, και δεν έχει τελειωμό η λίστα. :78:

Σε πολύ καλό δρόμο είσαι! Δεν μπορεί, κάπου ωραία θα σε βγάλει…

Γεια σου φίλε Νίκο. Το ελπίζω. Όσο ήμουν Ελλάδα, έλεγα “να πάρω κανα μπουζούκι για να το άφησω άλλη στιγμή?”, παίζαν κι αφραγκίες, μην τα πολυλογώ, το άφησα. Ελπίζω κάποια στιγμή, όταν βρω και δουλειά, να την κάνω την αγορά και να μάθω να παίζω.

Lewnsp φίλε, θα σου πω μια άποψη επειδή μ’αρέσεις. Αν έχεις μεράκι για όργανο, μην αργείς πολύ παραπάνω… Μετά είναι αρκετά δύσκολο να μάθεις. Τώρα είσαι σε ηλικία που μαθαίνεις άνετα. Καλά να περνάς ρε μάγκα

Έτσι είναι φίλε Ανεστάκο, αλλά δυστυχώς, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Το επόμενο καλοκαίρι, αν είμαι γερός, σκοπεύω να πάω ολιγοήμερο ταξίδι στη Σμύρνη, κι αν μου το επιτρέπουν τα οικονομικά μου, ν’ αγοράσω ένα μπουζούκι. Ίσως και από Ελλάδα ν’ αγοράσω κάτι, αν έρθω νωρίτερα. Πιστεύεις μπορώ να μάθω να παίζω μέσω ίντερνετ? Γιατί εδώ που βρίσκομαι, πολύ δύσκολο να βρω καναν ρεμπέτη δάσκαλο.

για μπουζούκι θα πάρεις από ελλάδα, από σμύρνη θα πάρεις ούτι, σάζι ή λάφτα. τί μπάτζετ υπολογίζεις να έχεις;
αν είσαι εντελώς αρχάριος, δυστυχώς δεν γίνεται μέσω ίντερνετ όσο κι αν το διαφημίζουνε. επειδή υπάρχει καθυστέρηση στην μετάδοση (latency) δεν υπάρχει συγχρονισμός. συνεπώς δεν είναι δυνατή η διδασκαλία του ρυθμού, που είναι το πιο θεμελιώδες στην μουσική. το skype είναι μια χαρά για προχωρημένους ή για θεωρητικά μαθήματα.
καλή τύχη σε ό,τι αποφασίσεις, και ό,τι θες ρώτα!
νίκος

Τσάκαλε μου, ο Λίγκα τα είπε όλα. Μπουζούκι δυστυχώς από ίντερνετ δε μαθαίνεις. Και καλύτερα από ελλάδα να πάρεις όργανο.
Αλλά, αν θες να παίξεις ρεμπέτικα, πάρε ένα οργανάκι και μπες στο φόρουμ και ρώτα μας. Στείλε μου π.μ. θα χαρώ να σου δώσω μερικές οδηγίες για να ξεκινήσεις. Πάνω από όλα θέλει να το γουστάρεις το αντικείμενο και τότε θα μάθεις.
Άποψη μου είναι ότι το ρεμπέτικο δε διδάσκεται παρά ελάχιστα. Είναι λίγο βιωματικό και παραδοσιακό τραγούδι, όλοι έχουμε μια προσέγγιση. Πάντως μη φοβάσαι το να μην έχεις δάσκαλο. Αλλά θα σε πω κάτι από την προσωπική μου εμπειρία.
Εγώ μόνος ξεκίνησα να πούμε, επειδή άκουσα γιοβάν τσαούς :slight_smile: και άρχισα να κουτσοπαίζω βγάζοντας εύκολα τραγουδάκια. Σιγά σιγά το χέρι άνοιξε που λέμε, εν τω μεταξύ το φόρουμ είχε πολλές πληροφορίες και για οργανοπαιξία και μαζί με το μεράκι κατάφερα να παίξω αυτό που λέμε καλά και να δουλέψω και όλα. Δεν έχω πάει στο δάσκαλο, αλλά και μουσική έμαθα και όργανο παίζω. Βέβαια είχα τριβές με μουσικούς εδώ, έβλεπα και κυρίως άκουγα. ΆΚου τους παλιούς. Είναι γερή βάση για όλους εδώ μέσα. Αν δεν παίξεις ρυθμικά και ωραία ένα απλό ρεμπέτικο του Μάρκου, δεν πας στα επόμενα…(πλιζ μην πας :slight_smile: )

Αρχικά σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις και την προθυμία σας να βοηθήσετε. Γύρω στο χιλιάρικο έλεγα, άντε κανά τρακοσάρι παραπάνω. Βέβαια τα πάντα εξαρτώνται από τα πόσα λεφτά θα μου μείνουν στην άκρη εδώ πέρα, τί δουλειά θα βρω, κλπ.

Το αντικείμενο το γουστάρω πολύ, Ανεστάκο. Δεν το σκέφτομαι επαγγελματικά, αλλά θα γούσταρα πολύ να παίζω σε φίλους, στην κυρά μου, σε τραπέζια, κλπ. Η ιδέα σου να ξεψαχνίσω το φόρουμ είναι η καλύτερη, θα δω τί όργανο είναι καλύτερο για μένα, θα διαβάσω συμβουλές, τις γνώμες σας, και εννοείται θα έχω ορθάνοιχτα τα αυτιά μου για όλους σας εδω μέσα. Εμένα μου ήρθε πολύ η όρεξη με τον Δελιά παρεμπιπτόντως. Μετά, τρώγοντας ήρθε η όρεξη :78:

με 1300 παίρνεις ό,τι γουστάρεις, καφετζόπουλο, ραπακούσιο, αλεξανδρή… και με 1000 μια χαρά από πολλούς μαστόρους, νομίζω τόφφας και ζαράνης έχουν κάποια προπολεμικά μοντέλα κάπου εκεί.
δώσε βάση κατ’αρχήν στο δεξί χέρι, συνεχόμενα θέση-άρση (κάτω-πάνω) η πένα με σταθερό ρυθμό. εκεί πάνω θα χτίσεις ό,τι θέλεις.

Δελιά? Έτσι ρε φίλε, έτσι…
Λοιπόν έλεγες για χαμηλό μπάτζετ και έλεγα θα εννοεί 300-400 ευρώ και τι να του πω.
Με 1000 ντάλαρς παίρνεις κυριολεκτικά αφρόκρεμα οργάνων. Στον τομέα του φόρουμ περί οργανοποιών θα βρεις πολλά, αλλά ίσως είμαι το γούρι σου.

http://www.rembetiko.gr/forums/showthread.php?t=29343

Τσέκαρε αυτήν την αγγελία. Ο τύπος μένει Λονδίνο και δίνει ένα όργανο αλεξανδρή στα 850 γιούρια. Όσοι είναι της πιάτσας ξέρουν ότι μυρίζει ευκαιρία. Ο μάστορας είναι κορυφή και το όργανο θα το έπαιρνες 1200 αλλιώς. Είναι πιο κοντά το Λονδίνο από εδώ, ρίξε ένα π.μ. και ρώτα. Βέβαια όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν πολλοί και καλοί μάστορες για το βαλάντιο σου.
Τεχνικά το κορυφαίο πράγμα που θα πρέπει να προσέξεις είναι ο ρυθμός και η πένα, αλλά για αρχή πάρε όργανο και τα βρίσκουμε αυτά. :slight_smile:

Λίγκα μου, σ ευχαριστώ πολύ. Το βραδάκι θα χωθώ να ξεκινήσω το διάβασμα για τους μαστόρους. Απ’ ό,τι έχω καταλάβει, λίγο-πολύ, τα κριτήρια αναφορικά με τον μάστορα είναι υποκειμενικά. Θα κάτσω όμως να ξεστραβωθω. :088:

Στην παρούσα φάση δεν βρίσκονται ουτε τα 300 μάγκα μου. Γενικά, ούτε στον εργασιακό μεσαίωνα της Ελλάδας είναι καλά τα πράγματα, αλλά ούτε κι εδώ που βρίσκομαι μού περισσεύουν φράγκα. Έχει έξοδα άλλης φύσεως, πχ πριν κανα μήνα έδωσα μπροστά ενοίκιο 6 μηνών, τώρα δουλεύω απλήρωτος στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου, και γενικά η φάση δεν είναι και η καλύτερη. Ελπίζω όμως να βελτιωθούν τα πράγματα στο εγγύς μέλλον. Σ’ ευχαριστώ πολύ για την αγγελία, θα στείλω ένα μήνυμα στον τύπο να δω τί και πώς. Άντε, κι αν είσαι το γούρι μου και τύχει να συναντηθούμε, ο ναργιλές δικός μου :slight_smile:

Το ελπίζω και γω ρε αλάνι. Ένα αργιλέ θα τον πιω, ναι
:smiley:

24 κ μεταπτυχιακό (τι κάνεις στο Strathclyde?); σωραιοςςς, ο επόμενος αργιλές δικός μου :109:

Πρόσεχε τους αυτούς τους δύο, όπως θα κατάλαβες είναι μαρκομανηδες…με τέτοιες παρέες θα πας να παρουσιάσεις το διδακτορικό σου με τραγιασκα κ θα τους λες για “κάμες, τσίκες και…μακάμια” :090::090:

Πέραν της πλάκας, καλώς όρισες! Έχε τον νου σου για το Rebetiko Carnival του χρόνου Λονδίνο…δεν είναι κοντά, το ξέρω, αλλά αξίζει πιστεύω…

Υ.γ: Ανεστακο, ελπίζω να μου επιτρέπεις το χιουμορ…το χρησιμοποιώ με άτομα που εκτιμάω…τυπου Λιγκα :247:

Γεια χαρά και από μένα . Εγώ ζω στο Νόριτς , αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι , θα χαρώ να το κάνω .

Βλέπω ότι υπάρχει κίνηση στο νησί , ίσως ήρθε η ώρα για μάζωξη …

Θα το συζητήσουμε σε ποιο κατάλληλο θέμα .

Γεια σας μάγκες. Ναι στο Strathclyde το κάνω Ζόρικε. Ανεβείτε με τα όργανα και να παρουσιάσουμε την πτυχιακή με το δικό μας τρόπο. Θα το τσεκάρω το carnival. Έχεις παρεβρεθεί? Λέει τίποτα?

Sofopc χάρηκα για τη γνωριμία. Πόσο καιρό ζεις εδώ? Πάντως, εδώ Γλασκώβη έχει πολλούς Έλληνες. Τώρα αν ψήνονται για ρεμπετομάζωξη, τουλάχιστον αυτοί που ξέρω, λίγο δύσκολο. Διάθεση όμως να υπάρχει, κι όλα θα γίνουν

Είμαι κανα χρόνο τώρα αλλά ήμουν και πριν από δέκα περίπου . Τα λέμε και με πμ αν θέλεις, μη γεμίζουμε το χώρο εδώ !

Να δούμε τι ενδιαφέρον υπάρχει για μάζωξη . Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι στο Λονδίνο , υπήρχε ένα παλικάρι στο Λιβερπουλ , κάποιοι στη Σκωτία κτλ . Θα ανοίξω ένα θέμα σε κάποια φάση να μετρηθούμε ! Δεν είμαστε πολλοί μάλλον ,αλλά θα δούμε !

Ναι φίλε Ζόρικε, δεν το επιτρέπω, το απαιτώ! :slight_smile:
Μαρκομανή με είπες, εγώ για κοπλιμέντο το άκουσα, όχι για αστείο χαχαχαχα