Βιολόλυρα για νησιώτικα σε κονσόλα

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα!

Παίζω ημι-επαγγελματικα και οσο αυξάνονται οι δουλειές που κλείνω, αυξάνονται οι απαιτήσεις του ήχου του οργάνου και του εξοπλισμου.

Παίζω βιολολυρα μιας και επαιζα δωδεκανησιακη λυρα, και ηθελα να προσθεσω νησιωτικο ρεπερτοριο αλλα και κρητικο.

Προσωπικα, χρησιμοποιούσα καψα, η οποια δε με αφησε ικανοποιημένο και εκανα στροφη στο μαγνήτη, που πραγματικά με άφησε πολυ ευχαριστημένο.

Επειδη όμως, απο τη πρωτη μερα που παιζουμε σε κονσολα, γινόμαστε"ψειρες" με τον ηχο μας, θελω να γεμίσει παραπάνω ο ηχος μου.

Ειμαι φαν του φυσικου ηχου μεν, καταλαβαινω ομως οτι για να σταθεί ενα σολιστικο οργανο απεναντι σε ντραμς,μπασα και κιθαρες πρεπει να γεμισει.

  1. Είδα οτι οι μεγαλοι βιολιστες, οπως ο Κουκουλαρης χρησιμοποιούν octaver, και συνηθίζεται παντού στα κέντρα διασκέδασης. Υπάρχουν καποιοι που το κανουν πολυ “γυφτικο” αλλα εχω ακουσει και βιολιά που κανουν πολύ σωστη χρηση του και ακούγονται πολυ γεματα και όμορφα.

  2. προσπαθώ να μεταφρασω αυτα που ακουω σε συχνότητες στο equalizer που εχω,(100,200,400,800,1Κ6,3Κ2), αλλά δεν ξερω τι πρέπει να ανεβασω και τι να κατεβάσω.

  3. η κονσολα μου δεν εχει reverb, και χρησιμοποιώ το hall αλλά δεν φτανει σε καμία περίπτωση το γέμισμα του reverb.

Οπότε φτάνω στις ερωτήσεις σε σας που παίζεται και έχετε μια αποψη και εμπειρία σε τετοια θέματα!

  1. Πως μπορω να βρω τις κατάλληλες ρυθμίσεις για το equalizer, σε τι να δωσω προσοχή;

  2. πως μπορώ να κανω πατέντα ωστε να εχω το εφε του reverb; Μηπως υπάρχει το reverb με αλλη ονομασία; Ποιο ειναι το κολπο για αυτον τον ομορφο κρυστάλλινο ήχο;

1 «Μου αρέσει»