Βιβλια ταμπλατουρεσ μπατησ δελιασ βαμβακαρησ ιωαννιδησ

Καλησπέρα σε όλους,

Νέος στο φόρουμ και νέος στο τρίχορδο. Έφτιαξα ένα μισομπούζουκο με βάση ένα παλιό Σικελιανό μαντολίνο, πολύ ωραίος ήχος και τώρα μαθαίνω (προερχόμενος από κιθάρα, και ηχογραφήσεις mastering κλπ). Μαλλον θα βάλω άλλη μια χορδή να γίνει 2-2-3.

Ήθελα να ρωτήσω μήπως ξέρει κάνεις αν υπάρχει βιβλίο με παρτιτούρες με τραγούδια από Μπάτη, Δελιά, Βαμβακάρη, Παγιουμτζή και γενικά της περιόδου και του συγκεκριμένου ύφους.

Ανεβάζω και φωτό του μπουζουκιού…

Ευχαριστώ,
Hector

20150207_152541.jpg20150207_152609.jpg20150207_152620.jpg

Ρίξε μια ματιά στο “Το αστικό λαικό τραγούδι στην Ελλάδα του μεσοπολέμου” του Ε.Βούλγαρη. Νομίζω ότι πλησιάζει αρκετά σε αυτό που ζητάς (δεν είναι μόνο παρτιτούρες βέβαια-έχει και άλλα πράγματα).Κάνε και μια αναζήτηση στο φόρουμ για να πάρεις μια ιδέα. Επίσης κάποιοι (νομίζω ο Τρίγκας το κάνει) έχουν υλικό στις ιστοσελίδες τους (προς πώληση κυρίως).

Ωραίο φαίνεται το οργανάκι!

Ευχαριστώ! Φαίνεται πολύ κάλο το βιβλίο θα το πάρω.

Ξεφύλλισε το πρώτα όμως και κάνε μια αναζήτηση και εδώ για πληροφορίες. Είναι σε ολίγον μακαμίστικη έκδοση και δεν ξέρω αν θα σε βολέψει (για τις παρτιτούρες-γενικά νομίζω ότι είναι χρήσιμο βιβλίο)…

καλώς ήρθες!
σε τί κατάσταση ήταν το μαντολίνο πριν το μετασκευάσεις; απλό και συνηθισμένο μοντέλο φαίνεται (catania), αλλά καλή βάση γιαυτό που θέλεις. θα ήταν κρίμα να χρησιμοποιούσες κάποιο καλό όργανο! τί κλίμακα το έκανες;
για τα κομμάτια καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το αυτί σου, πάντως το βιβλίο που προτείνει ο φίλος είναι εξαιρετικό. πέρα από την σωστή δουλειά στις παρτιτούρες, αυτά που γράφει μέσα θα σε βοηθήσουνε να αντιληφθείς τους δρόμους και να απεξαρτηθείς από την παρτιτούρα.
καλή μελέτη, και ό,τι θες ρώτα!
νίκος
νίκος

Η χρήση σημείων αλλοιώσεως μικρότερων του ημιτονίου, παρμένων από την τουρκική σημειογραφία, καθόλου δεν εμποδίζει την ανάγνωση / χρήση της παρτιτούρας από κάποιον που δεν τα ξέρει. Απλά, τα αγνοεί όπου τα βρίσκει. Το βιβλίο είναι, σήμερα, σχεδόν “κλασικό”.

Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Με πολύ βασικές γνώσεις ανάγνωσης παρτιτούρας, τα καταφέρνεις μια χαρά.

καλησπερα!δε σου λεω καλως ηρθες μια και εγω ειμαι σχετικα νεος στο φορουμ και ειναι η πρωτη φορα που γραφω. εξαιρετικο το οργανακι ψαχνω και εγω να κανω κατι τετοιο αλλα δε ξερω το κοστος!αν δε γινομαι αδιακριτος ποσο σου κοστισε η μετατροπη?..θα ηταν ωραιο και ενα ηχητικο δειγμα!