Αυτοσχεδιασμός Χιτζάζ με κιθάρα

Καλησπέρα παίδες και συγχαρητήρια για την δουλειά σας στο site. Σας επισυνάπτω ένα βίντεο με έναν αυτοσχεδιασμό σε Μι Χιτζάζ και περιμένω τα σχόλιά σας.

7 «Μου αρέσει»

καθαρή πενιά και ευχέρεια στο παίξιμο! δοκίμασε να σταθείς περισσότερο στα 5χορδα λα μινόρε και ρε νικρίζ που είναι μέσα στο χιτζάζ.

1 «Μου αρέσει»

Πραγματικά καθαρή πενιά. Μπράβο @rougas2003 !!
Αν ήθελα να δώσω κάποια συμβουλή (χωρίς να είμαι ειδικός - μπορεί και να το αγνοήσεις), ίσως να ήθελε λίγο περισσότερο συναίσθημα, χωρίς όμως να μπορώ να πω πώς θα το κάνεις αυτό. Φαντάζομαι όμως ότι εξαρτάται από το τραγούδι που παίζεις…

Γενικά όμως μου άρεσε!!

Περιμένουμε και άλλες ομορφιές που έχεις δημιουργήσει!!

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ κύριοι για τα σχόλιά σας. Σας επισυνάπτω ένα ακόμη βίντεο σε Ντο ματζόρε τρόπο και μία μετατροπία σε Λα πεντατονική με διάθεση βελτίωσης της ταχύτητας.

1 «Μου αρέσει»

είχα την εντύπωση πως ο όρος “αυτοσχεδιασμός” περιλαμβάνει και κάποιο μουσικό αποτέλεσμα, όχι μόνο ασκήσεις ταχύτητας.

Εντάξει, στο συγκεκριμένο βίντεο ο @rougas2003 επικεντρώνεται στην βελτίωση της ταχύτητας. Όλες οι βελτιώσεις είναι αποδεκτές. Πάντως ο όρος “αυτοσχεδιασμός” σημαίνει απλά ότι οι νότες που παίζει τις βγάζει από το μυαλό του και δεν ακολουθεί κάποιον μπούσουλα. Τώρα όσον αφορά το μουσικό αποτέλεσμα αυτό είναι περίπλοκο και περιλαμβάνει πολλές παραμέτρους…

Εσύ @liga_rosa τι εννοείς με το μουσικό αποτέλεσμα στον συγκεκριμένο αυτοσχεδιασμό; :slight_smile:

1 «Μου αρέσει»

Ίσως έχεις δίκιο. Με τον όρο “Αυτοσχεδιασμός” εννοω ότι κινούμαι πάνω σε καθόρισμένες (ή και μη) κλίμακες χωρίς αναγκαστηκά να σχηματίζονται φράσεις και μελωδίες συνθετικά ενδιαφέρουσες. Φυσικά και δεν υπάρχει μουσικό αποτέλεσμα. Είναι στην ουσία μία κιθαριστική γυμναστική.

2 «Μου αρέσει»

@chrispanag μια χαρά μπούσουλα μπορεί να έχει ο αυτοσχεδιασμός! ένα καλό σόλο ή ταξίμι, έχει αρχή μέση και τέλος.
@rougas2003 μουσικό αποτέλεσμα εννοώ αυτό που έβγαινε στο χιτζάζ που ανέβασες. είχε και τα ξεσπάσματα ταχύτητας, αλλά συνολικά είχε νόημα σαν άκουσμα.

2 «Μου αρέσει»

Νομίζω ότι συμφωνούμε. Πως θα χαρακτήριζες αυτό που ακούγετε σε αυτό το βίντεο?

άσκηση ταχύτητας, όπως είπα και παραπάνω. από τεχνική καλά πας, θα ήθελα να ακούσω κάποιο ταξίμι ή κάποιο κομμάτι όπως το πρώτο που ανέβασες.

1 «Μου αρέσει»