Αρχαριος

Καλησπερα ,ειμαι 22 χρονων και δουλευω στα καραβια ηθελα απο μικρος να παω σε μουσικο γυμνασιο να μαθω μπουζουκι γιατι λατρευω αυτο το οργανο και τη λαϊκη μουσικη αλλα δεν με ειχαν αφησει οι γονεις μου τοτε , τωρα εχοντας βρει μια δουλεια κι αφου μου το επιτρεπει καπως η οικονομικη μου κατασταση ,μου εχει καρφωθει στο μυαλο τον τελευταιο καιρο να ξεκινησω ιδιαιτερα μαθηματα απογευματινες ωρες με καποιον δασκαλο.Εγραψα αυτο το θεμα για να μου πειτε τη γνωμη σας αν γνωριζετε καποιο δασκαλο που να κανει ιδιαιτερα στον πειραια , αν ξερει καποιος περα απο τις ωρες του μαθηματος αν πρεπει να αφιερωνω κι αλλες ωρες μονος μου για να μαθω σε ενα καλο επιπεδο για τον εαυτο μου γιατι η αληθεια ειναι οτι ο χρονος μου λογο δουλειας και επιδη γυμναζομαι ειναι λιγο περιορισμενος και εκει κολλαω ακομα γτ οτι το κανω θελω να το κανω καλα θελω να δω αν θα μου φτανει ο χρονος μου για να μαθω και να φτασω σε ενα καλο επιπεδο να παιζω οποιο κομματι θελω.
Υ.Γ.Αν ξερει καποιος απο που να αγορασω μπουζουκι αν τελικα το αποφασισω και τι να παρω για αρχη θα με βοηθουσε πολυ .
Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Γεια σου Κώστα, καλωσόρισες στο φόρουμ και καλές συζητήσεις να έχουμε.
Στην περιοχή του Πειραιά και τριγύρω υπάρχουν αρκετοί δάσκαλοι για όλα τα ρεπερτόρια και για όλα τα γούστα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Αυτό που μετράει αρχικά είναι να καθίσεις κάτω και να τα βρεις με τον εαυτό σου για να δεις κατά πόσο σου αρέσει η μουσική και το παίξιμο. Προφανώς όσο περισσότερο παίζεις τόσο καλύτερα και θα βλέπεις και μεγαλύτερη βελτίωση. Εάν όπως λες δεν έχεις πολύ χρόνο, πόσο χρόνο είσαι διατεθειμένος να αφιερώνεις καθημερινά ώστε να μπορέσεις να φτάσεις στο επίπεδο που θες; Ένας δάσκαλος θα σου δείξει τη μεθοδολογία και τον τρόπο για να μάθεις σωστά. Το να μάθεις όμως, αυτό θα το κάνεις μόνος σου. Και για να είμαστε ειλικρινής καλό είναι να μην το δεις σαν αγγαρεία αλλά σαν μεράκι και κάτι που (θεωρητικά) αγαπάς.
Μόλις κατασταλάξεις και δεις ότι όντως μπορείς να καθίσεις να παίζεις και να αφιερώνεις καθημερινά κάποιο χρόνο, τότε πας ένα βήμα παραπέρα και σκέφτεσαι τι μουσική σου αρέσει να ακούς και να παίζεις. Ανάλογα τα ακούσματά σου και τα θέλω σου, επιλέγεις και τον ανάλογο δάσκαλο, ώστε να ταιριάζει (όσο γίνεται) το γούστο σας και να υπάρχει επικοινωνία.
Το κομμάτι που έχει να κάνει με το τι όργανο θα διαλέξεις και πάλι είναι συνυφασμένο με την επιλογή του ρεπερτορίου που θες να παίζεις. Αυτό όμως θα το δεις αργότερα.
Σε πρώτη φάση σκέψου όλα τα παραπάνω και εάν θες μπορείς να μοιραστείς τις σκέψεις αυτές μαζί μας, ώστε να σε βοηθήσουμε (ο καθένας από τη μεριά του) όσο μπορούμε.

Αυτά το ολίγα προς το παρόν … και πάλι εδώ είμαστε!

Καλησπέρα σας, καλωσήρθες Κώστα.

Σχετικά με το ζήτημα του χρόνου που απαιτείται να διαθέσεις, το σχόλιό μου είναι πολύ παρόμοιο με του Alko101:

Κάποια πράγματα στο μάθημα τα μαθαίνεις μόνο την ώρα που ο δάσκαλος είναι παρών. Για παράδειγμα, πώς κρατάς την πένα: αν μέχρι το σχόλασμα δεν το ‘χεις εμπεδώσει, ή αν την επόμενη μέρα το έχεις ξεχάσει, τότε αναγκαστικά περιμένεις το επόμενο μάθημα για να σ’ το ξαναδείξει, γιατί η φυσική παρουσία σου στον ίδιο χώρο με το δάσκαλο είναι εκ φύσεως απαραίτητη.

Τα περισσότερα όμως απλώς θα σου τα δείξει. Θα σου δείξει π.χ. μια κλίμακα ή μια μελωδία, θα την καταλάβεις με ό,τι σου εξηγήσει ο δάσκαλος, αλλά φυσικά αν δεν κάτσεις να την προβάρεις, επί όσο χρόνο χρειάζεσαι μέχρι να τη μάθεις, δε θα τη μάθεις, κι ο δάσκαλος δεν μπορεί να κάνει τίποτε επ’ αυτού.

Θα βρεθεί όμως ο χρόνος, μη σε πτοούν οι άλλες σου υποχρεώσεις. Αν όχι από την πρώτη μέρα που παίρνεις σπίτι το όργανο, σίγουρα από το πρώτο μάθημα και μετά, θα σου γαργαλάει τα δάχτυλα μόνο του. Θα ανοίγει τη θήκη και θα πηδάει στην αγκαλιά σου. Η χαρά να βγάλεις μόνος σου έστω και μια στοιχειώδη πενιά από τις χιλιάδες πενιές όλων των τραγουδιών που αυτή τη στιγμή ακούς μόνο από ηχογραφήσεις, δε θα σ’ αφήνει να λες «δεν προλαβαίνω».

Εκτός αν, απλώς, δεν έχεις στην πραγματικότητα και τόσο κέφι να παίξεις μπουζούκι. ΑΥτό καλό είναι να το σιγουρέψεις πριν την αγορά.

Ανάλογα τα ακούσματά σου και τα θέλω σου, επιλέγεις και τον ανάλογο δάσκαλο, ώστε να ταιριάζει (όσο γίνεται) το γούστο σας και να υπάρχει επικοινωνία.

καλησπερα και παλι ευχαριστω για τις απαντησεις εγω ακουω πιο πολυ νεα λαικα οπως τερζης ,διονυσιου ,αλεξιου κ.α. και κομματια οπως το επιστροφες καταστροφες, ποιος το ειπε για τους μαγκες, μια ειναι η ουσια ,χαμοπουλια , ε ντε λα μαγκε κ.α. νεα και παλια λαϊκα κομματια πως θα βρω τον αναλογο δασκαλο που να του αρεσουν παρομοια κομματια και αν ξερετε, εχετε κατι να μου προτεινετε ή καποια σελιδα να μπορεσω να ψαξω μονος μου ?

Με το ρεπερτόριο που σκιαγραφείς, μάλλον το πρώτο θέμα προς επίλυσιν, μόλις αποφασίσεις ότι ναι, θα μάθω μπουζούκι ξοδεύοντας φυσικά κάποιο (όχι ευκαταφρόνητο) τμήμα του ελεύθερου χρόνου μου, είναι η απόφαση για τρίχορδο ή τετράχορδο. Έστω ότι αυτό λύνεται και πάς (όπως θα έκανα π.χ. εγώ στη θέση σου) σε τετράχορδο. Έρχεται το θέμα του δάσκαλου: Δάσκαλο – παραγγελία, να έχει περίπου το ίδιο ρεπερτόριο με σένα αλλά και να είναι συμπαθής, κοντά σου, οικονομικός κλπ. κλπ. κλπ. δεν βρίσκεις εύκολα. Αλλά νομίζω ότι το βασικότερο κριτήριο για επιλογή δασκάλου είναι να διαλέξεις εκείνον που γουστάρισες περισσότερο, απ’ όσους είδες. Και να δεις αρκετούς! Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία!