Αραβική μουσική -ερασιτεχνικές ηχογραφήσεις

οι ηχογραφήσεις έγιναν στο σπίτι και χωρίς μικρόφωνο με προγραμματάκι goldwave
παίζουμε αραβική μουσική (κυρίως) με ούτι και κρουστά (δεν βρίσκουμε άλλους!)
για το κέφι μας και μόνο, όχι επαγγελματικά οπότε μπορείτε να κριτικάρετε άνετα γιατι καλό θα μας κάνει .https://soundcloud.com/zalzal-1/longa-riad

https://soundcloud.com/zalzal-1/samai-hijazkar-kurd

http://soundcloud.com/zalzal-1/bint-al-balad

http://soundcloud.com/zalzal-1/enta-omri

http://soundcloud.com/zalzal-1/aziza

http://soundcloud.com/zalzal-1/salooni-el-nas

(Μήνυμα από τη συντονιστική ομάδα: Παρακαλούμε οι προσωπικές ηχογραφήσεις να παρουσιάζονται και να σχολιάζονται στα blogs)

Ωραια παιδια!Μια και ειπες να κριτικαρουμε ελευθερα,θα ηθελα πιο εκφραστικο παιξιμο στο ουτι και ειδικα στο kurdili-hicazkar του Tatyos που ειναι κομματαρα και μπραβο που το παιξατε.Επισης κατι ασχετο,το κομματι που ονομαζετε enda-omri δεν το ηξερα αλλα το εχει τραγουδησει κι ο Αγγελοπουλος με τιτλο ‘‘τα φιλια σου ειναι φωτια’’.Αν δεν κανω λαθος αυτη ειναι η μελωδια.
Αυτα απο 'μενα,συνεχιστε να παιζετε ωραιες μουσικες.

Πολύ ωραία παιδιά! Αν και δεν είμαι οπαδός του αράβικου ύφους (μου λείπει λίγο ο carpma) μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος που παίζετε…εύγε!

Προς Φάνη… το Εντα Ομρι δεν είναι απλό κομμάτι…είναι ολοκληρο “συμφωνικό έργο” του Abdel Wahhab τραγουδισμένο απο την μέγιστη Oum Kalthoum και διάρκειας κοντά στην ώρα. Εδώ άκου το ολοκληρο http://www.youtube.com/watch?v=5_60aeEmIG0 και εδώ και σε βίντεο με τον Wahab στο ούτι http://www.youtube.com/watch?v=DYp8WfxHoZ4

Ν.

Και το πιο “κλασσικό” κομμάτι του τραγουδιού, τραγουδισμένο από την Oum Kolthoum στο Παρίσι το 1967:

Στον αραβικό κόσμο η λατρεία της Oum Kolthoum ήταν τεράστια και εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την κηδεία της. Το “Inta Omri” υπάρχει σε χιλιάδες διαφορετικές εκδοχές, εδώ είναι μία σε heavy metal με ένα συγκρότημα από την Παλαιστίνη:

Ευχαριστω πολυ φιλε μου!

Καλημέρα παιδιά και χρόνια πολλά !
συγνώμη που άργησα να ξαναμπώ …αλλά στο σπίτι δεν έχω ίντερνετ (ζω στην λίθινη εποχή!) και τώρα ξαναπήγα δουλειά!

για το Έντα Όμρι ισχύουν όσα είπαν οι φίλοι πιο πάνω, είναι μεγάλο κομμάτι εμείς παίζουμε μόνο την εισαγωγή , το υπόλοιπο που είναι τραγουδιστικό κυρίως και απίστευτο σε ερμηνεία δεν το παίζουμε !
Την εισαγωγή αυτή “χρησιμοποίησε” και ο Μανώλης Αγγελόπουλος.

για το Σεμάι του Τάτυος (αλλά και για τα υπόλοιπα κομμάτια) συμφωνώ με τον Φάνη και τα σχόλια του. Γενικά μας λείπουν ερμηνευτικά στοιχεία (δυναμικές -τρίηχα, πρίμα-μπάσα κλπ)
Συνολικά πιστεύω ότι για να παίξεις τέτοια κομμάτια μόνο με ούτι πρέπει να είσαι πολύ καλός σολίστας για να κερδίσεις το ενδιαφέρον του άλλου.
Εννοείται ότι απέχουμε πολύ από τετοια επίπεδα,

επίσης δεν ξέρω αν συμβαίνει σε όλους τα κομμάτια τα παίζουμε καλύτερα όταν δεν πατάμε το “record”!
εκεί νιώθουμε τον ρουφιάνο να μας καταγραφει και κομπλάρουμε!

Ιντερνετ κι εγω περυσι εβαλα.Τηλεοραση δεν εχω καθολου εδω και χρονια.
Αυτο με το ‘‘record’’ αδερφε το παθαινω κι εγω,(αν και δουλευω αρκετα χρονια μουσικος),αμα αποφασισω να γραψω τιποτα στο σπιτι,ειναι ψυχολογικο.
Συνεχιστε να παιζετε ωραιες μουσικες.
Πριν καμια βδομαδα περασα το ουσακ σεμαι του Neyzen Salih