Αποτυπώματα του ρεμπέτικου στις γειτονιές του Πειραιά. Μια Ελεύθερη στο κοινό μουσική παρουσίαση για το «Πειραιώτικο» ρεμπέτικο σε σχέση με τα τοπωνύμια του μεγάλου λιμανιού

Αποτυπώματα του ρεμπέτικου στις γειτονιές του Πειραιά.
Μια Ελεύθερη στο κοινό μουσική παρουσίαση για το «Πειραιώτικο» ρεμπέτικο σε σχέση με τα τοπωνύμια του μεγάλου λιμανιού που συνδέθηκαν με αυτό. Κείμενα, συλλογή υλικού και παρουσίαση από τον Θανάση Βλάχο.Ζωντανή μουσική από τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Σπύρο Γκούμα και το μουσικό σχήμα «Παραπεταμένοι»

2 «Μου αρέσει»

Για όσους δεν έχουν δει το βιντεάκι, η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου του Ο.Λ.Π. (Ακτή Μιαούλη 10).


Επειδή είχα πάει στην ίδια παρουσίαση πρόπερσι (νομίζω) στο μουσείο λαϊκών οργάνων, έχω να πω ότι έχει γίνει εξαιρετική ερευνητική δουλειά από τον Θανάση Βλάχο για τις αναφορές των γειτονιών του Πειραιά στα ρεμπέτικα τραγούδια, εξιστορώντας τις ιστορίες αυτών μέσα από την μουσική.

Για την ποιότητα της ζωντανής μουσικής από τον Σπύρο Γκούμα και τους Παραπεταμένους, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι απλά εξαιρετικοί. Οι εκτελέσεις που θα ακούσετε είναι πιστές στην πρώτη και συμπληρώνουν εξαιρετικά την παρουσίαση του κ. Βλάχου.

Μην το χάσετε, αξίζει.

2 «Μου αρέσει»

Εδώ είναι και το νήμα της εκδήλωσης που είχε γίνει στο μουσείο λαϊκών οργάνων. Τελικά ήταν το 2014…

2 «Μου αρέσει»

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα μετά από 365 ημέρες. Δεν επιτρέπονται πια καινούριες απαντήσεις.