Αποθήκευση μπουζουκιού

Παιδιά καλημέρα και συγγνώμη για τα greeklish αλλα γράφω από εφεδρικό pc και δεν υποστηρίζει ελληνική γραφή. Λοιπόν, πήρα, ίσως κάποιοι το είδατε, ένα μπουζούκι από τον καφετζόπουλο. Το θέμα μου έχει πολυσυζητηθεί και έχω ψάξει στο forum για “αποντησεις” αλλα δεν βρήκα κάτι ξεκάθαρο και οι απόψεις διίστανται. Και το θέμα αυτό είναι η αποθήκευση. Ο μάστορας μου πρότεινε βάση στον τοίχο. Κατʼ αρχάς, αυτή τη στιγμή, διατηρώντας κάθε επιφύλαξη για την αξιοπιστία των θερμομέτρων μου, η θερμοκρασία είναι 29 βαθμοί και το χειμώνα κατά μέσο ορο 18-20. Η υγρασία όμως, σύμφωνα με το του σαλονιού είναι 30% και στο δωμάτιο, σύμφωνα με άλλο, 14%. Σύμφωνα με το πρώτο, στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ σημείο όπου μπορεί να μπει βάση, τώρα είναι 34%. Το σημείο αυτό έχει και αρνητικά. Βρίσκεται 2,4 m από το καλοριφέρ και επικοινωνεί άμεσα με την κουζίνα το χειμώνα έχει πολύ ζεστη και καμια φορα η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Επιπλέον, η υγρασία στους τοίχους είναι πολύ υψηλή. Σε πολλά σημεία υπάρχει μαυρίλα. Στο σημείο που έχω upʼ όψιν, μαυρίλα δεν υπάρχει όμως το χειμώνα είναι νωπό καμια φορα. Το alllo θέμα είναι η θήκη. Ο μάστορας μου είπε καλύτερα κάτι τέτοιο http://www.musicmania.com.gr/music/s24981p γιατί οι μεταλλικές δεν αφήνουν το όργανο να αναπνεύσει. Είναι όμως λίγο ακριβές. Δεν ξέρω αν έχετε κάποια μεταχειρισμένη που θα μπορούσα να πάρω. Οι χειροποίητες ξέρετε ποσο μπορεί να κοστίσουν? Αν μπορείτε δώστε καμια συμβουλή για τη βάση. Σας ευχαριστώ! [b][u]

ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:[/u][/b] Προς ενημέρωση όλων, υπάρχει και αυτό για την αποφυγή των greeklish. Ευχαριστούμε.

μάλλον δεν έχεις σωστή ένδειξη υγρασίας, υπερβολικά χαμηλή μου φαίνεται (το 14%). μήπως βλέπει ο ήλιος το υγρόμετρο;
οπωσδήποτε μακριά από καλοριφέρ και κουζίνες/μπάνια, και φυσικά από μαυρίλες στους τοίχους (προσωπική εμπειρία…). καλύτερα σε ασφαλές μέρος και σε στάντ, έξω από τη θήκη. για μεταφορά αρκεί μια απλή θήκη, εκτός αν κινήσαι με μηχανάκι.

Η βάση του τοίχου καλό θα ήταν να τοποθετηθεί σε στεγνό, εσωτερικό τοίχο του σπιτιού, μακριά απο καλοριφέρ, μακριά απο παράθυρα και κάθε άμεση επαφή με τον ήλιο. Η αγορά ενος καλού υγρομέτρου επιβάλλεται. Δεν μπορεί να δίνουμε κάμποσα κατοστάρικα ή και χιλιάρικα για όργανα και να λυπόμαστε 10-20 ευρώ για ένα υγρόμετρο που θα μας δίνει πληροφορίες για το χώρο “διαβίωσης” του οργάνου. Απο εκεί και πέρα η θήκη είναι επίσης μια λύση…Με την προϋπόθεση οτι λαμβάνεται μέριμνα για την σχετική υγρασία εντός της θήκης. Υπάρχουν ειδικά προϊόντα για αυτό το σκοπό (υγρασιόμετρα θήκης, υγραντήρες και αφυγραντήρες). Είναι μεγάλο το θέμα…Βασική προϋπόθεση για μένα είναι να γνωρίζεις τις συνθήκες που επικρατούν συνήθως στο χώρο που θα “εδράζει” το όργανο για να μπορείς ανάλογα να διατηρείς ενα optimum σχ. υγρασίας. Π.χ. τα δικά μου όργανα τα φυλάω σε θήκες στις οποίες έχω μόνιμα ένα υγρασιόμετρο και φροντίζω με ειδικούς υγραντήρες που προσαρμόζονται στην τρύπα του οργάνου - κυρίως το χειμώνα που το καλοριφέρ δουλεύει στο φουλ - να διατηρώ την σχ. υγρασία στο 40-50%. Φαντάζομαι οτι σε περιοχές με υψηλή σχετική υγρασία (π.χ. παραθαλάσσιες περιοχές) την δουλειά του ρυθμιστή της σχ. υγρασίας πρέπει να την κάνουν τα ειδικά σακουλάκια με αφυγραντικό υλικό.

Ετσι οπως το βλεπω το πραμα, βαση δεν μπαινει. Αρα,παιρνω μια καλη θηκη γιατι αυτη πιυ εχω τωρα ειναι της πλακας. Mih7 αυτο που περιγραφετε για την τρυπα που τι βρω? Αν μπορειτε να μου προτεινετε συγκεκριμενα προιοντα

Μακρυά από τον ήλιο. Άμεσα ή έμμεσα.

Η θερμοκρασια στο εσωτερικο ενως αυτοκινητου με κλειστα τζαμια το καλοκαιρι και αν το χτυπαει ο ηλιος,φτανει τους 60 βαθμους.
Καπου εκει αρχιζει και λιωνει η ψαροκολλα.
Αιρκοντισιον αναμμενο αν εχει ταμαξι και ανοιχτη την θηκη να αεριζεται.

Τωρα που τεθηκε το θεμα για θερμοκρασια και αμαξι, θα ειναι ενταξει ενα εγχορδο οργανο μεσα στο αμαξι στο γκαραζ του καραβιου?

Βασίλη εγώ πηγαινοέρχομαι Μυτιλήνη (πάντα με καράβι) τα τελευταία …πολλά χρονιά. Το όργανο το έχω μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου (και μέσα στη θήκη του) και ποτέ δεν μου έπαθε τίποτα. Απλά όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, φρόντισε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου να μη το χτυπάει ο ήλιος.

άμα οι τάσεις εκτονωθούν στην ψαρόκολλα πάλι καλά, ίσως γλιτώσουν το σχίσιμο τα ξύλα. γενικά πάντα μαζί μας παιδιά σκυλιά και όργανα, ποτέ παρατημένα στο αυτοκίνητο. όπως λέει και ένας καλός οργανοποιός, το όργανο μπορεί να ζήσει όπου αντέχουμε και εμείς.

Καλησπερα, η τοποθετηση του οργανου μακρια του παραθυρου εχει σκοπο μονο την αποφυγη επαφης με τον ηλιο; Το καλοκαιρι που τα παραθυρα ειναι ανοιχτα και προφανως θα εχει ρευμα αερα στο δωματιο που ειναι κρεμασμενο (μακρια του παραθυρου) επηρεαζει το μπουζούκι; Με κλειστα παραθυρα δε μπορει να κατσει καποιος. Πιθανον η απαντηση ειναι προφανης αλλα θα ηθελα την επιβεβαιωση. Ευχαριστω.

βασικά να μην το φτάνει ο ήλιος (αλλά ούτε και να το βαράει το αρκουδίσιον). προσοχή σε δωμάτια που κάποιες εποχές οι ακτίνες του ήλιου φτάνουν μέχρι το όργανο. μπορεί να είναι ασφαλές το χειμώνα και το καλοκαίρι να πέφτει αλλιώς το φώς.