Αναζήτηση δασκάλου για μπαγλαμαδάκι στη Θεσσαλονίκη

Καλησπέρα. Μένω στη Θεσσαλονίκη και ενδιαφέρομαι να μάθω μπαγλαμαδάκι και να συνοδεύω τη φωνή μου μ’ αυτό. Ήθελα να ρωτήσω τους γνώστες: Μπορώ να περάσω απ’ ευθείας σ’ αυτό το όργανο ή πρέπει να μάθω πριν κάποιο άλλο σχετικό; (Έγώ έχω απλά κάποιες γνώσεις κιθάρας). Και κάτι άλλο, φαντάζομαι πως δεν υπάρχει φωνητική σχολή ρεμπέτικου τραγουδιού και πως ο τρόπος τραγουδίσματος μαθαίνεται βιωματικά, όμως μήπως γνωρίζετε κάποιον δάσκαλο για μπαγλαμαδάκι που να τραγουδάει κιόλας έτσι ώστε να μπορούμε ταυτόχρονα να δουλεύουμε και το τραγούδι;

το μπαλαμαδάκι είναι μια χαρά όργανο, πλήρες και αυτάρκες. μπορείς να παίξεις είτε μελωδία, είτε συνοδεία, είτε αυτοσυνοδεία (μελωδία με συνοδεία μαζί).
ευτυχώς πλέον υπάρχουν και δάσκαλοι φωνητικής ή τραγουδιού με γνώση και αντίληψη στο ρεμπέτικο ύφος, ελπίζω να υπάρχει κάτι καλό και στην θεσσαλονίκη.

1 «Μου αρέσει»

Τέλεια, σ’ ευχαριστώ. Γιατί σε όσες σχολές ψάχνω να δω τι διδάσκουν δεν το αναφέρουν ποτέ.

Γενικά κάθε προηγούμενη μουσική γνώση βοηθάει σ’ ένα καινούργιο όργανο, αλλά ποτέ δεν είναι απαραίτητη. Ελάχιστα είναι (αν υπάρχουν καν) τα όργανα που τα μαθαίνει κανείς αποκλειστικά αφού έχει μάθει κάποιο άλλο. Εδώ έχω γνωστό μου παιδάκι στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, που ξεκίνησε τούμπα (!!!) ως πρώτο όργανο!

Συγκεκριμένα ο μπαγλαμάς είναι από τα πιο πρόσφορα όργανα για ξεκίνημα από το μηδέν. Είναι πολλές φορές το πρώτο βήμα για μπουζουξήδες που αρχικά δεν είχαν σκεφτεί να γίνουν μπουζουξήδες, ήθελαν απλώς αυτό που λες κι εσύ Ρέινα, να συνοδεύουν το τραγούδι τους έτσι «σεμνά», χωρίς ίσως να «τολμήσουν» να ρίξουν τα μάτια τους στη θέση του οργανοπαίχτη, αλλά τελικά το έκαναν με επιτυχία!

2 «Μου αρέσει»

Βρε λες τελικά να γίνω μπουζουξού; Χαχα… Σ’ ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα…Η αλήθεια είναι πως η μητέρα μου και ο παππούς μου έπαιζαν μπουζούκι, άρα τραβάει η φλέβα. Έχω και το τρίχορδο μπουζούκι αντίκα του παππού οπότε αν χρειαστεί, όργανο υπάρχει. Αλλά έχω την εντύπωση πως το μπαγλαμαδάκι είναι κάπως ευκολότερο για αρχή μια και δε θέλω να είμαι η βασική οργανοπαίκτρια αλλά απλώς να συνοδεύω τη φωνή μου. Σωστά; Εσύ μήπως γνωρίζεις κάποιον δάσκαλο για ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη ή να απευθυνθώ σε ωδεία;

Τι μπουζουκι αντικα εχεις; Βαλε καμια φωτογραφια
Εκτος θεματος αλλα…

Είναι στο πατρικό μου σπίτι, όταν βρεθώ στην πόλη μου θα στο στείλω σε φωτό. :slight_smile: Είσαι οργανοποιός;

Οχι. Δυο οργανα εχω φτιαξει με πολυ βοηθεια.
Μου αρεσουν τα παλια οργανα ομως

1 «Μου αρέσει»

Ένα τέτοιο όργανο μπορεί να έχει μεγάλο ενδιαφέρον, και αξίζει να συντηρηθεί σωστά!

Ναι, το συντηρεί η μητέρα μου ευτυχώς… :blush:

1 «Μου αρέσει»

Mε όλο τον σεβασμό μου ,προς εσάς και τη Μητέρα σας, ίσως χρειάζεται να εξετάσετε το όργανο σε κάποιον οργανοποιό, συγκεκριμένα σε κάποιον που να γνωρίζει από παλιές κατασκευές, ώστε να σας κατευθύνει σε θέματα συντήρησης,αποθήκευσης αλλά να σας δωσει και μια ταξη μεγεθους ως αναφορα την αξια του οργανου ,περα απο την συναισθηματικη.Με εκτιμηση

2 «Μου αρέσει»

Σε οργανοποιό το συντηρεί βρε! Όχι μόνη της… :blush: Σαν καινούργιο το έχει… Να είσαι καλά για το ενδιαφέρον!

1 «Μου αρέσει»

Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον στοιχεία για το μπουζούκι, αλλά και τον παππού σου. Τι εποχή έπαιζε, λαϊκά ή ρεμπέτικα; Ήταν επαγγελματίας ή της παρέας;
Μην το πάρεις σαν αδιακρισία, εδώ στο φόρουμ ψάχνουμε πληροφορίες και υλικό!

Θα σας πώ! Φυσικά! Απλά πες μου ποιο είναι το σωστό θέμα, γιατί εδώ νομίζω είμαστε εκτός θέματος… Έστειλα μήπως βρω δάσκαλο για μπαγλαμαδάκι. Δε βλέπω καμιά απάντηση όμως και μάλλον θα το μεταφέρω και στο fcb το ερώτημα.

Είναι δύσκολη η περίοδος για αναζήτηση @Reina καθώς ο περισσότερος κόσμος είναι διακοπές τώρα…

Από τέλος Αυγούστου θα έχεις σίγουρα πολύ μεγαλύτερη τύχη στην αναζήτησή σου.

Όσον αφορά για το θέμα του μπουζουκιού ή του παππού σου μπορείς πάντα να ανοίξεις ένα νέο θέμα στις κατηγορίες Στιχουργοί - Συνθέτες - Τραγουδιστές - Δεξιοτέχνες ή Μουσικά Όργανα του Ρεμπέτικου ανάλογα με το που θες να εστιάσεις :blush:

1 «Μου αρέσει»