Αναγνώριση Μπαγλαμά

Γεια σας,

Ειμαι καινουργιο μελος και προσφατα αγορασα ενα μπαγλαμα απο ενα φιλο. Δεν κατεχω και πολλα απο μουσικα οργανα το ιδιο και το ατομο που μου τον πουλησε. Θα ηθελα καποιος να με βοηθησει να αναγνωρισω τον μπαγλαμα που πηρα. Δεν υπαρχει κατι πανω στον μπαγλαμα για να βοηθησει.

Front_.jpg

καλώς ήρθες στο φόρουμ!
είναι από τους κλασικούς τουριστικούς που πουλάνε στο μοναστηράκι, τυχερός είσαι άμα παίζει ακόμα. μην απογοητευτείς άμα σου φαίνεται σκληρός ή φάλτσος, δεν είναι έτσι τα κανονικά όργανα. συγγνώμη που μιλάω σκληρά και ίσως σε απογοητεύω, αλλά άμα θες να ασχοληθείς σοβαρά πάρε ένα μπαγλαμαδάκι με ελάχιστα παραπάνω χρήματα που θα είναι σωστά φτιαγμένο και δεν θα σπάσεις τα χέρια σου.
καλή αρχή και ό,τι θες εδώ είμαστε!

Σ’ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια. Φτηνα τον πηρα απλα ηθελα να μαθω αν αξιζε τον κοπο. Οπως τον βλεπω στον τοιχο θα περασει το υπολοιπο της ζωης του.

εντάξει, όσο λειτουργεί γρατζούνα τον να γουστάρεις! και μετά βλέπεις τί θα κάνεις.

Καλημέρα,
Ο liga rosa έχει δίκιο. Ο μπαγλαμάς αυτός είναι από τους τυπικούς φτηνούς που κυκλοφορούν. Γενικά μην περιμένεις πολλά πράγματα αλλά καμιιά φορά σου έχουν ευχάριστες εκπλήξεις. Πολύ παλιά όταν ξεκίνησα είχε πέσει στα χέρια μου ένας αντίστοιχος. Είχε πολύ χοντρό καπάκι και όχι δυνατή φωνή. Δεν εμφάνιζε σκεύρωμα και μέχρι την πρώτη οκτάβα (12 τάστα) τουλάχιστον δεν είχε φαλτσαρίσματα). Με τρίψιμο στο καπάκι (έφυγε τελείως η φιγούρα) και κατέβασμα του καβαλάρη, χαμήλωσε (έγινε πιο ευκολόπαιχτος) δυνάμωσε και η φωνή του και έγινε εντέλει αξιοπρεπής θα έλεγα. Σίγουρα όχι ότι καλύτερο αλλά για όργανο για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει ήταν μια χαρά. Εννοείται πως δεν έγινε σε μάστορα γιατί δεν αξίζει να πληρώσεις για τέτοιο όργανο αλλά στο σπίτι. Δεν είναι απαραίτητο η διαδικασία αυτή να δουλέψει και σε αυτό το όργανο αλλά καμιά φορά βρίσκεις και καλές περιπτώσεις σε φτηνά όργανα που παίρνουν διορθώσεις.
Η άποψη μου είναι να μην πτοηθείς και να ξεκινήσεις να παίζεις αφού το έχεις και το μεράκι και το μπαγλαμαδάκι. Ξεκίνα και αν τελικά δεν σε καλύπτει το όργανο πήγαινε σε κάτι καλύτερο.