Αλλαγη Καπακιου με σκοπο τη βελτιωση του ηχου

Καλησπερα.
Εχω ενα παλιο (20ετιας) τριχορδο μπουζουκι το οποιο ειναι σε σχετικα καλη κατασταση (δεν ειναι σκευρωμενο κλπ).
Ειναι το πρωτο μπουζουκι που ειχα παρει, και μου αρεσει γιατι ειναι αρκετα ελαφρυτερο και πιο ευκολοπαιχτο απο το αλλο που εχω, αλλα ο ηχος του δεν με ικανοποιει (ειναι μπασος-θολος)…
Αναρωτιεμαι εαν υπαρχει τροπος να βελτιωθει ο ηχος του , με καποιο τροπο.
Για παραδειγμα, θα μπορουσα να το παω σε ενα μαστορα και να του ζητησω να αλλαξει το καπακι … κατι τετοιο θα ειχε αποτελεσμα πιστευετε ? Αξιζει τον κοπο να κανω κατι τετοιο ? Απο δικη σας πιθανως εμπειρια, το κοστος θα ηταν μεγαλο για κατι τετοιο?
Εκτος απο το καπακι , θα μπορουσε να γινει κατι αλλο ωστε να αλλαξει προς το καλυτερο ο ηχος του ?
Σας ευχαριστω για το χρονο σας.

αν είναι όπως λες 20ετίας, μάλλον θα είναι από κείνα τα τρίχορδα με κατασκευή τετράχορδου. τεράστιο σκάφος, πολλά λούστρα, υψωμένη χορδιέρα κλπ. το να αλλάξεις καπάκι είναι πολυέξοδο και με αμφίβολο αποτέλεσμα, δοκίμασε καλύτερα να παίξεις με τον καβαλλάρη, μπορεί να έχει δραματική επίδραση στον ήχο.

τραβα σε μαστορα…εγω οπως το λες πρωτα πρωτα θα αλλαζα κοκκαλο πανω και καβαλαρη μαζι με χορδες

Καλημερα . Ευχαριστω για τις απαντησεις . Θα δοκιμασω αυτο με τον καβαλαρη, να δω αν εχει καποιο αποτελεσμα. Καλη συνεχεια.

Φιλε mkalikan καλημερα ,μετρησε το καπακι στο φαρδιτερο σημειο,αν ειναι εως 28,5 και μηκος ταστιερας 68(απο καβαλαρι εως πισω κοκαλο) ειναι καθαρο τριχορδο και αν ειναι καθισμενο το καπακι θα συνιστουσα να το αλλαξεις.Αν θελεις να πειραματιστης με καβαλαριδες δοκιμασε αλλα ξυλλα εκτος απο εβενο οπως παλισανδρο,καραγατς ελια .

1 «Μου αρέσει»