Αλλαγή τόνου για αντρική φωνή

Γειά χαρά σε όλους! Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε, αν γίνεται, να κατανοήσω πως βρίσκουμε την αλλαγή τόνου ενός τραγουδιού από γυναικεία σε αντρική φωνή και το αντίθετο. Για παράδειγμα το τραγούδι αυτό, από τι τόνο θα το πει ένας άντρας τραγουδιστής; Υπάρχουν κάποιοι μουσικοί κανόνες για αυτές τις αλλαγές τόνου; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γενικα οι σημερινες αντρικες φωνες φτανουν μέχρι το ρε (εύκολα) και οριακά στο σολ. Αντίστοιχα οι γυναικείες μέχρι το λα και οριακά στο ρε. Οπότε προσπαθούμε η πιο ψηλή νότα της μελωδίας να είναι κάπου εκεί μέσα, αναλόγως την εκφορά της και τον άνθρωπο. Δηλαδη μία νότα που είναι περαστικη μπορεί να είναι στα πανω όρια, ενώ μία πιο κρατημένη καλύτερα να μείνει στα κάτω όρια. Με την τεχνικη και την εξασκηση κάποιος μπορεί να διευρύνει αυτες τις εκτάσεις.
Γενικα υπολογιζεις τους γυναικείους τόνους μία 5η πάνω απο τους αντρικού, και αντίστροφα. Στο συγκεκριμένο που το λέει γυναίκα από σολ ( θα μπορούσε και λα) ένας άντρας θα το έλεγε απο ντο (ίσως και ρε).
Οι παλιοί είχαν μεγαλύτερη εκταση, έναν ή και δύο τονους παραπάνω! Μετά μας εφαγαν τα μικρόφωνα…

3 «Μου αρέσει»