Αλλαγή ταστιέρας από αυτοκόλλητα

Πρίν ενα χρόνο Αγόρασα ένα 4χορδο 400 ευρω για να μάθω να παίζω, μαθαίνω και όλα καλα, δεν είχα καταλάβει τότε γιατι δεν ήξερα απο αυτά οτι η ταστιέρα είχε αυτοκόλλητα δηλαδή απο οτι καταλαβαίνω δεν είναι αληθινή το όργανο δε με χαλάει. Θα ήθελα όμως να έχει μια αλήθινη ταστιέρα και όχι ατοκόλλητα υποθέτω πως είναι διαφορετική αίσθηση… μπορεί να γίνει αυτό τώρα? και πόσο θα μου κοστίσει φυσιολογικά?

Τί εννοείς ‘‘αυτοκόλλητα’’ ; Μπορείς να βάλεις 2-3 φωτογραφίες απο κοντά;

170425-233550.jpg170425-233544.jpg170425-233533.jpg Είναι όλο το κουτάκι ένα αυτοκόλλητο κάπως έτσι φαντάσου το κί είναι κολλημένα πάνω, έβαλα και λίγο τη μόστρα μου σορρυ ε χαχαχα

Βρήκα τη λέξη που έψαχνα… Ταπετσαρία… σαν ταπέτσαρία είναι κολλημένη ανάμεσα απο τα τάστα!

Φίλε Tsili, αν και δεν είμαι οργανοποιός, απ’ όσο ξέρω το να μπουν τσαμπουκάδες σε ένα όργανο (έτσι λέγονται αυτά τα σχεδιάκια στη ταστιέρα) δεν είναι μια δύσκολη διαδικασία. Όμως δεν ξέρω να σου πω το επακριβές κόστος και κατά πόσο αξίζει να το κάνεις σε ένα τέτοιο όργανο (low budget λύση όπως είπες και ο ίδιος). Εάν όμως πιστεύεις ότι αξίζει να μπεις σε αυτή τη διαδικασία, καλύτερα να ρωτήσεις τον κατασκευαστή του οργάνου για να σου δώσει μια προσφορά. Τα όστρακα κοστίζουν και η ώρα για να σκαφτεί η ταστιέρα για να μπουν ένθετα τα σχέδια επίσης.

Όσο για το “αληθινή” ή “ψεύτικη” ταστιέρα, από τη φωτογραφία φαίνεται να είναι φτιαγμένη από έβενο (ή έτσι υποθέτω), συνηθισμένο υλικό για ταστιέρες. Η σκληρότητα της λοιπόν θα παραμείνει η ίδια. Η διαφορά θα είναι εμφανισιακά και μόνο.

Ma εγώ κατάλαβα ότι στη φτγρ δε βλέπουμε καν την ταστιέρα, αλλά μόνο την ταπετσαρία (εύστοχη λέξη Tsili, πριν τη σκεφτείς δεν είχα καταλάβει τίποτε), που καλύπτει όλο τον χώρο ανάμεσα σε κάθε δύο τάστα.

Tsili, δε βάζεις και μια φτγρ προφίλ, να καταλάβουμε καλύτερα;

Βρε λες;
Εμένα μου φαίνεται πως υπάρχει ταστιέρα έβενου, απλά οι τσαμπουκάδες είναι ψεύτικοι. Εσύ πιστεύεις pepe ότι δεν υπάρχει καθόλου ταστιέρα; Δε μοιάζει για τόσο φτηνό όργανο. Σίγουρα μια φωτογραφία προφίλ θα βοηθούσε …

Συνήθως παλαιότερα,στα φθηνά όργανα έβαζαν μια φθηνή ταστιέρα,9¨οχι εβένινη),και από πάνω κολλούσαν σε όλη την ταστιέρα μαύρο πλαστικό με τσαμπουάδες μαρκετερί.Μετά χάραζαν και έβαζαν τάστα. Δηλαδή τα δάχτυλα ακούμπαγαν σε μαύρο πλαστικό,και όχι σε ξύλο.Αυτό σε ανθρώπους που δεν έχουν πείρα είναι δυσδιάκριτο.

2 «Μου αρέσει»

170425-233605.jpgAkrivos magka mou de fainete… ki egw nomiza oti eixa tastiera os pou eksase mia mera apo ti zesti to 5o tasto kai eida den uparxei tastiera… kati sa felo exei… meta apo otan pira to mpouzouki epese sta xeria mou mia kithara pali kai twra katalava ti pa na pei tastiera… to mpouzoukaki auto den exei tastiera… de thelw sxedia oute ostraka… aksizei na tou valw mia tastiera ?

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 13:37 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 13:31 —

Oses fotografies kai na sas vgalw de fenetw apo konta enas empeiros tha to katalavene… fenete i diafora… alla se fotografia de nomizw… osoi kseroun apo tetia tha katalavoun elpizw… i erwtisi mou omws einai an aksizei na tou valw mia afou kata ta alla den exw parapono apo to organo…

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 13:40 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 13:37 —

Akrivos magka mou de fainete… ki egw nomiza oti eixa tastiera os pou eksase mia mera apo ti zesti to 5o tasto kai eida den uparxei tastiera… kati sa felo exei… meta apo otan pira to mpouzouki epese sta xeria mou mia kithara pali kai twra katalava ti pa na pei tastiera… to mpouzoukaki auto den exei tastiera… de thelw sxedia oute ostraka… aksizei na tou valw mia tastiera ? 170425-233609.jpg170426-134433.jpg170426-134439.jpg

Φίλε Tsili1 σε παρακαλώ να αποφεύγεις τα greeklish και να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες. Είναι πιο εύκολο (και πιο σωστό) για όλους μας.

Όσον αφορά το εάν αξίζει, σίγουρα ναι. Εάν παίζεις και δεν θες να “χαλάσεις” τα χέρια σου, η λύση είναι μονόδρομος. Το ταχύτερο δυνατό λοιπόν κάνε μια επίσκεψη σε κάποιον οργανοποιό εκεί κοντά, να ρίξει μια ματιά στο όργανο και σου πει και το κόστος.

Ήμουνα απο το κινητό και απάντησα βιαστηκά Συγνώμη αλλά το συνηθίζω… Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου

Το ξεκόλημα της φιγούρας ξανακολιέται πανεύκολα.Το να αλλάξεις ταστιέρα δεν είναι μικροεπισκευή,και κοστίζει.Αν το οργανάκι σου δεν έχει “πάρει”,γιατί να μπεις σε αυτήν τη λογική.

το να ‘‘Πάρει’’ εννοείς το Μανίκι να στράβωσει? Δεν είμαι εξοικιωμένος με τα ‘‘παρει’’ και ‘‘δωσει’’ ακόμα… πάντως όχι ίσιο μου φένεται το πήγα και στο μαγαζί με τα όργανα εδώ(οχι εκει που το πήρα εκει με κοροϊδεψε μια φορα με μια επισκευη σε μια κιθάρα δεν ξαναπατάω) και μου είπε το παλικάρι οτι δεν υπάρχει λόγος σε ένα μαθητικό όργανο να μπείς στη διαδικασία… τον ρώτησα εαν είναι κακό για την πρόοδο στο παίξιμο μου μήπως το χέρι πρέπει να μάθει σε ταστιέρα… μου έδωσε να καταλάβω οτι δε θα έχω πρόβλημα καμιά φορα όταν υδρώνω εχω την εντύπωση οτι ψιλοκολλάω στα γλυστρήματα μπορεί να είναι και ιδέα μου… … σε ευχαριστω κι εσένα για τη κουβέντα σου

Αχ, ρε γιαβρί μου. Κάνε σεφτέδες και βάλε στην άκρη μερικά μεροκάματα να γλυκαθουν τα χεράκια σου, να το χαρεί και η καρδούλα σου… Δε μπας μια γύρα από τον Κυρ Παναγιώτη στα Εξάρχεια τον Καφετζόπουλο, έχει μπουζουκακια που λαλανε σαν αηδόνια την Άνοιξη… Πηγαίνε και θα με θυμηθείς και πέσε του ότι είσαι από τον γερά Αγησίλαο τον καπταιν.

Αυτο ειναι το σχέδιο κάπταιν… λίγο υπομονή θα γυρίσω 2-3 κι αυτος ο Καφετζόπουλος μου χει κάνει καλή εντύπωση ο Σπουρδαλάκης και κάποια όργανα ενός επονομαζόμενου κάβουρα… αλλά είναι νωρίς ακομά… ας μη ξεφεύγουμε κι απο το θέμα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόταση Γερ Αγησίλαε κάπταιν.

Να 'σαι καλά και να χεις την υγεία σου.

Αγησίλαε, υπάρχει περίπτωση να έχεις πάρει όργανο από τον Καφετζοπουλο πριν κανα 2 χρόνια ;Του είχες πει μήπως να σου κρατήσει ένα αλλά τελικά διάλεξες άλλο ; Αν ναι , νομίζω ότι αυτό που τελικά δεν πήρες κατέληξε σε μένα !

Με συγχωρείτε για το οφ τοπικ …

Όχι, απαντώ και αλλού. Χαιρομαι παλικάρι μου που στηρίζετε εδώ τον Παναγιώτη, είναι καλό παιδί και το λέει το φυλοκαρδι του. Για αυτό διαφέρει από τους άλλους για ποτέ δεν πήγε με τα νερά τους. Έχω μα το ένα είναι 18 και τ αλλο 23 και κάτι. Δεν τα αποχωριστικα ποτέ, έχασα τη γυναίκα μου νιος ακόμη και αυτά μου τράβαγαν τα μεράκια από την ψυχούλα μου στ ανοιχτά.

Πολύ μεγάλη ευχέρια Καπταιν Αγησίλαε παρατηρώ για 70χρονο στο πλήκτρολόγιο…ο μπάρμπας μου που είναι 65 και έχουμε τρομάξει να του δείξουμε πως να χειρίζεται το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης…και εσυ 70 χρονών και κανεις ποστ σε φόρουμ στο ιντερνετ…
Καλη προσπάθεια για τρολ όμως ήθελε καλύτερη σκηνοθεσία

Αχ, βρε γιαβρί μου. Ετοιμοπόλεμοι για καβγάδες είστε όλοι εδώ μέσα; Θα φτάσεις στην ηλικία μου, και θα έρθουν μαζί και η κόπωση και οι σκέψεις και οι αϋπνίες αλλά σε καμία περίπτωση δε θα δίνεις βάση σε κάποιον τορλ όπως λες για να αρπαχτείς. Χαίρομαι που βράζει το αίμα σας αλλά δεν γρικαει κανένα θέμα για όσα τσαμπουνάς. Και να σου πω κάτι, δε γράφω εδώ, τα γράφω πρώτα στο όφις και τα αντιγράφω εδώ όπως μου δείξε ένας φίλος για να ναι σωστά λέει
Πώς λέγεσαι φίλε μου; Θα χαρώ να σε δω σε κάποια μάζωξη που οργανώνουν συχνά όπως βλέπω φίλοι εδώ. Εχε καλή καρδιά. Με το συμπάθειο πάντα, Αγησίλαος Εμφιετζόγλου