Αλλαγή καραούλου

Στριφτάρια αντί για κλειδιά

έχω φτιάξει το μπουζούκι μου με στριφτάρια και πρέπει να πω ότι ήταν η ποιο λάθος επιλογή που έχω κάνει. Το μπουζούκι δεν κουρδιζόταν με τίποτα, ξεκουρδιζόταν εύκολα, και μετά από μία ώρα προσπάθειας να κουρδίσεις δεν έχεις όρεξη να παίξεις.

Έβγαλα τα στριφταρια και έβαλα κλειδιά για ukulele και κάπως σώθηκε η κατάσταση.

Μήπως έχετε να προτείνετε κάτι άλλο για κλειδιά?. Η αλλαγή του καραουλου, αν έχει κάποιος σχετική εμπειρία, πόσο κοστίζει?

ευχαριστώ
φωτο

dokimase afta ta tuners pou kleidonoune

http://www.perfectionpegs.twofold.com.au/information.html

όμορφο όργανο πάντως! για την αλλαγή του καράολου δεν είναι καλύτερο να απευθυνθείς στον πατέρα του οργάνου; αν έχεις την καλοσύνη θα με ενδιέφερε να μάθω και ποιός είναι ο κατασκευαστής -ραπακούσιος μου μυρίζει. είχα δεί ένα δικό του με στριφτάρια και δεν θυμάμαι να μου ανέφερε κάποιο πρόβλημα ο ιδιοκτήτης του. δεν δοκίμασα και να κουρδίσω πάντως.

έχω την εντύπωση από αυτό που είδα ότι με σωστή επέμβαση στο υφιστάμενο καραούλο μπαίνουν κανονικά κλειδιά χωρίς να πειραχτεί ιδιαίτερα η αισθητική ή η ισοροπία του οργάνου…αλλά υπάρχουν πιο ειδικοί που μπορούν να απαντήσουν…όντως όμορφο όργανο…

Νομιζω πως η λυση ειναι να βρεις κλειδια μονα.Εχει ο Κωνσταντελλος,τα βαζεις στις ιδιες τρυπες και δεν πειραζεις καραολο καθολου.Μεταλλικα κλειδια εννοειται…αλλα νομιζω πως εχει και δυνατοτητα να αλλαξει το πλαστικο εκει που πιανουμε το κλειδι.Αν ναι,θα φαινεται οτι εχεις κλειδια απο εβενο παλι,τουλαχιστον ενα μερος τους.Ψαξε στον κωνσταντελλο,το τηλ του ειναι 2102921235.
καλη επιτυχια…!!!

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Το όργανο είναι του Δάμαλου. Είναι πανέμορφο και πρέπει να είναι το ελαφρύτερο μπουζούκι που υπάρχει αλλά δυστυχώς δεν με έχει βολέψει το μπράτσο, είναι πολύ λεπτό. Όποτε θα το σκοτώσω σε κάποια φάση (σύντομα) για να πάρω ένα από αυτά των 400-500 που ακούω ότι είναι αρκετά αξιόπιστα.

Η λύση με τα μονά κλειδιά είναι νομίζω η καλύτερη και η πιο φτηνή (διότι δεν υπάρχει μαντήλι να κλάψουμε και τέτοιες επεμβάσεις όπως και να το κάνεις κοστίζουν )

Θα πάω στον κωνσταντελλο και θα ενημερώσω.