Αγορα τζουρα

γεια σας παιδια…(δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο topic)…ειμαι στο ψαξιμο προς αγορα τζουρα μεχρι 400 ευρω…εχετε κατι να προτεινετε?
με μια ερευνα που εχω κανει ειμαι προς το παρον αναμεσα σε αυτα τα δυο

http://youtu.be/71nLsZ6b7MU Πετρου Ζαρανη…

http://www.trixordo.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=74&category_id=4&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26&vmcchk=1

Ισιδωρου Παπαδαμου…

τι λετε?

kalispera kai apo mena, psaxnw kai egw gia tzoura. Eimai anamesa se auton tou zarani pou leei k o stathis21 kai se tzoura apo ton rapakousio. dinw kapou sta 800. Xerete an mporw na vrw kapou metaxeirismeno tzoura h trixordo mpouzouki apo ton rapakousio? Osa organa tou exw akousei h exoun pesei sta xeria mou ta exw erwteutei.

Από συντονιστές: Παρακαλώ, όχι greeklish.

Ξενια χθες μιλησα με τον Ραπακουσιο για αυτο τον τζουρα http://youtu.be/JEptbJ7SXcE

τον εδινε πιο παλια 1600 και τον εχει ριξει στα 1100…ειναι λιγο ακριβος αλλα φτιαχνει ωραια οργανα

αυτος του Ζαρανη ξεκιναει απο 450 περιπου μου ειπε

Ευχαριστώ πολύ Στάθη, θα έρθω σε επαφή μαζί τους!

Βασικά, μόνο κατά τύχη. Δεν υπάρχει οργανωμένη αγορά μεταχειρισμένων, οπότε απλώς παρακολουθείς τις αγγελίες. Ωστόσο ο ίδιος ο Ραπακούσιος είναι πολύ πιθανόν να ξέρει αν κάποιος έχει δικό του όργανο και το δίνει (διατηρεί πάντα τακτική after-sale επαφή με όλους τους πελάτες του). Καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις μαζί του.

αν εισαι απο Χανια υπαρχει στη Γεργερη Ηρακλείου πολυ καλος οργανοποιος και δεν χρειαζεται να ψαχνεις αλλου…

τελικα πηρα την αποφαση …θα το παραγγειλω απο τον Παπαδαμου…ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!

πολύ καλή επιλογή! περιμένουμε εντυπώσεις!

Καλησπερα θα ηθελα να μ προτεινετε καποιον τζουρα μεγιστο ποσο 200-300 ευρω στην χειροτερη 400 αλλα θα προτιμούσα να μεινω στο πρωτο ποσο . Εχετε να μ προτείνετε κάποιον. Κατασκευες οργανοποιων απο τι τιμη ξεκινανε ? Ευχαριστω εκ των προτερων

Γεια σου Άρη!

Το “κάποιον τζουρά” δυστυχώς δεν μπορεί να στον προτείνει κανείς! Πρέπει να πάρεις σβάρνα τους οργανοποιούς ή τις αγγελίες και να τον ακούσεις, να τον πιάσεις, να παίξεις και εάν σου μιλάει στην ψυχούλα σου να τον πάρεις. Ασχέτως ποσού. Είτε κάνει €10 είτε κάποιες χιλιάδες το όργανο πρέπει να μιλάει μέσα σου και να το νιώθεις κάτι προσωπικό. Γιατί με αυτό θα εκφράζεις κάτι από τον εαυτό σου.
Πέραν όλων αυτών λοιπόν ξεκίνα να ψάχνεις οργανοποιούς και προσπάθησε να μην κάνεις εκπτώσεις στον ήχο, γιατί μετά θα έχει αντίκτυπο στην επαφή που θα έχεις με το όργανο. Και τα αυτιά σου θα “χαλάσεις” αλλά και δε θα σε τραβάει να το παίζεις. Σίγουρα για τις τιμές που μιλάς θα βρεις κάποιον καλό μεταχειρισμένο. Όσο για καινούριο μοιάζει λίγο πιο δύσκολο.
Όπως και να έχει καλή τύχη στην αναζήτησή σου!

1 «Μου αρέσει»

Βασικά δεν έκανα σωστή τοποθέτηση συγνώμη εμ έχω αρχίσει μπουζούκι τριχορδο και κάνω μαθήματα λόγο ότι είμ φοιτητή; στην επαρχεία όταν κατέβενω στην οικογένεια μ θέλω να έχω ένα όργανο εκεί για Να μην τ κουβαλάω κάθε φορά μαζί μου το μπουζούκι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου

Χωρίς να θέλω να γίνω αδιάκριτος, αλλά εάν κατάλαβα καλά θες να αγοράσεις ένα όργανο που θα το παρατήσεις στην γενέτειρά σου για όποτε κατεβαίνεις να παίζεις;

Εάν η παραπάνω ερώτησή μου είναι σωστή τότε έχω δύο απορίες:

  • Γιατί ενώ μαθαίνεις μπουζούκι θες να αγοράσεις τζουρά; ( εδώ ίσως έχει να κάνει με το κόστος απόκτησης, άρα ίσως σαν απάντηση είναι αποδεκτή)

  • Οποιοδήποτε όργανο είναι παρατημένο σε ένα μέρος χωρίς να το παίζει κανείς, δεν το λυπάσαι;

Άποψη μου λοιπόν είναι αγόρασε ένα μεταχειρισμένο μπουζούκι όσο γίνεται πιο καλόηχο και πιο βολικό στα χέρια σου που να το έχεις για τις μετακινήσεις σου. Άλλοι πάλι θα υποστηρίξουν ότι αφού έχεις ήδη όργανο χρησιμοποίησε εκείνο και απλά επένδυσε σε μια καλή θήκη για να το προστατεύεις κατά τη μεταφορά.

(και η μπάλα περνάει στο δικό σου τερέν … :wink: )

Έλεγα τζούρα γτ γενικά μ αρέσουν τ τριχορδα κ μπορώ να κάνω κ μ αυτόν τν δουλειά μ κ πιθανόν πιο οικονομικά θήκη έχω απλά πήγαινε έλα με ένα ΚΤΕΛ αντέ στ ΚΤΕΛ μ μια βαλίτσα κ ένα μπουζούκι στην πλάτη είναι λίγο μανίκι γ αυτό τ σκέφτομαι

Φίλε Άρη, προσπάθησε να γράφεις κανονικά ελληνικά (και με φωνήεντα). Το φόρουμ δεν είναι τσατ. Σ’ ευχαριστούμε.

Εκ του συντονισμού.

Οπότε, και με δεδομένα ότι α: έχεις αποφασίσει να έχεις δύο όργανα β: έχεις μπουζούκι αλλά σ’ αρέσει οτιδήποτε τρίχορδο γ: διαθέτεις 200 – 300 ευρώ, δεν χρειάζεσαι περισσότερες προτάσεις από μας: η δεύτερη παράγραφος του #10 αρκεί. Καλές αναζητήσεις!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και το ενδιαφέρον σας. Σήμερα πέρασα μια βόλτα από τον ματσικα λόγο ότι είμαι αρχάριος αν και το μπουζούκι μου είναι του ίδιου κατασκευαστή λόγο οικονονομικου αν και μου άρεσε πολύ ο ήχος του βέβαια σαν αρχάριος μπορεί να μην έχω την εμπειρία να δω πράγματα που μπορεί να μην αρέσουν γενικά σε έναν έμπειρο έπαιξα με τους τζούραδες και ξεκίναγε από 275 ο οποίος δεν μου άρεσε και το ποιο ακριβό μοντέλο επίσης. Το μοντέλο με τα 535 όπου ακριβός ίδιο μοντέλο εχω σε μπουζούκι δυστηχος δεν το είχε. Εκεί που με γέμισε ο ήχος του μπορώ να πω είναι ένα μοντέλο που έχει 650 ευρώ και λέω να κάνω υπομονή να μαζέψω και άλλα χρήματα αλλά με τόσα χρήματα δεν ξέρω αν αξίζει και αν είναι εφικτό να πας σε έναν οργανοποιο. Βέβαια με κόβω για μεταχειρισμένο μιας κ αν ανέβω λίγο πουλάει ο καθηγητής μου έναν τζούρα απο οργανοποιο στα 400 ευρώ μαζί με μαγνήτες και νομιζω μέχρι αυτά τ χρήματα να ειν η κλτερη επιλογή μου είχε πει το έφτιαξε το 2009 σε έναν οργανοποιο οποίος ήρθε Ελλάδα για 2 χρόνια δεν έπιασε κ ξαναέφυγε βέβαια δεν έχει ταμπέλακι (μήπως κάτι δν πάει καλά???) θα ξαναρωτήσω το όνομα και θα το αναφέρω αν γνωρίζει κανείς τίποτα. Συγνώμη για το σεντόνι.