Αγορά μπουζουκιού: Καινούργιο ή μεταχειρισμένο;

καλησπερα, ειμαι καινουριος στην παρεα και εχω μια ερωτηση παρακαλω, θελω να ξεκινησω σοβαρα να ασχοληθω με το μπουζουκι διαθετω μεχρι 800 ευρω θα ηθελα τη συμβουλησας, τη θα ηταν προτιμοτερω ενα καινουριο χειροποιητο η ενα μεταχειρισμενο; σας ευχαριστω εκ τον προτερων.

καλώς ήρθες!
με τέτοιο μπάτζετ παίρνεις καινούριο όργανο από αρκετούς ερασιτέχνες ή καινούριους οργανοποιούς, αλλά και μεταχειρισμένο από αναγνωρισμένους μαστόρους.
τρίχοδο ή τετράχορδο σε ενδιαφέρει;

καλημερα, ενδιαφερομε για τετραχορδο, απο οτι βλεπω καθως ψαχνω σε διαφορα σαιτ κατασκευαστων και αγγελιων βλεπω οτι ενα οργανο ας πουμε 1500 ευρω το δινουν 900 ευρω ας πουμε δεν συμφερει καλυτερα; ευχαριστω

ναι, εφ’όσον διατηρείται σε καλή κατάσταση και έχει στρωθεί από καλό παίχτη. αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν αρχάριο, καθώς δεν θα μπορούσε να στρώσει τόσο καλά ένα καινούριο όργανο.
γενικά τα μπουζούκια δεν είναι όπως τα αυτοκίνητα, να χάνουν αξία και να βγάζουν ζημιές λόγω παλαιότητας.

Καλο θα ηταν οτι κανεις σχετικα,να εχεις κ καποιον φιλο σου,που παιζει καμποσα χρονια,κ αρα θα ξερει απο μπουζουκια.Θα προτεινα με αυτον τον τροπο,ειτε ενα μεταχ/νο γνωστου οργανοποιου,ειτε ετοιμο σε στοκ, απο καποιον οργανοποιο.Αν ομως παραγγειλεις,μη δεσμευτεις στην αγορα του,αν δε δεις το αποτελεσμα.

καλησπερα στην παρεα, παρακαλω οταν λεμε 67αρι καποιο μπουζουκι και δεν ενοουμε δουγιες τι ακριβως συμενει ειναι καποια κλιμακα;ευχαριστω εκ τον προτερων.

είναι το μήκος ελεύθερης χορδής, δηλαδή από καβαλλάρη σε καβαλλάρη. έχει μεγάλη σημασία στον ήχο, στον χαρακτήρα, και στο παίξιμο του οργάνου -σε αντίθεση με τις (ψεύτικες) δούγιες που απλά πληρώνεις κόλλα και φιλετάκια για τη μόστρα.

δηλαδη μπορει καποιος να κανει πχ 70 ποντους; η 65;

οι μπαγλαμάδες είναι από 30 εως 40 πόντους, οι τζουράδες από 58 μέχρι 63, τα μπουζούκια από 64 μέχρι 72, οι κιθάρες από 60 μέχρι 65, κλπκλπ. πολύ γενικά αυτά τα νούμερα, υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις. επίσης διαφέρει και το σκάφος, βάσει αναλογιών.

σε ευχαριστω πολλη για την βοηθεια

Όσο πιό μεγάλο είναι το μήκος της χορδής τόσο πιό <<μπάσο>> θα είναι το όργανο;

όχι απαραίτητα, αυτό έχει σχέση κυρίως με το σχήμα του σκάφους, τα καμάρια, τον καβαλλάρη…
το μήκος χορδής πρώτα απ’όλα καθορίζει την τάση των χορδών.

H τάση των χορδών πώς επιδρά στο χαρακτήρα το όργάνου; Φαντάζομαι οτι επηρεάζει τα κουρδίσματα που μπορεί να δεχτεi αλλά υπάρχει και κάτι άλλο άραγε;

σκέψου πώς ακούγεται το λαούτο και πώς το μαντολίνο. και φυσικά επηρρεάζει το παίξιμο, άντε να πιάσεις ντο μινόρε σε 70+ κλίμακα…

καλησπερα, ξερει καποιος τον κογκα; εχει δει κανεις δουλειατου; υπαρχει καποιο σαιτ που να εκθετει οργανατου; ευχαριστω πολυ