Αγορά Μπαγλαμά (2012)

Καλησπερα!
Ειμαι 25 ετων και θελω ν αγορασω ενα μπαγλαμαδακι ν αρχισω κι εγω σιγα σιγα. Επειδη ομως ειμαι αρχαριος και δεν ξερω θα ηθελα την βοηθεια σας ωστε να επιλεξω σωστα.
Μενω στην Καβαλα και θελω να σας παραθεσω καποια μοντελα απο ενα μαγαζι εδω με μουσικα οργανα για να μου πειτε την γνωμη σας. (δεν θελω να θεωρηθει διαφημιση απλα μια γνωμη ζηταω, αλλιως να σβηστει το θεμα μου.)
Ευχαριστω!

Άντε και βλέπουμε μερικά όργανα σε φωτογραφία, τι θα καταλάβουμε;
Απολύτως τίποτα.
Δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε έτσι. Πήγαινε με κανέναν φίλο σου μουσικό και όποιο σας αρέσει πάρ’ το. Έτσι απλά.

Εβαλα τη σελιδα μηπως καποιος ξερει καποιο μοντελο απο αυτα και μου πει τη γνωμη του.

Που ειναι η σελιδα;

http://www.musicplace-kavala.gr/?Search=%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%82

Αν θελεις ενα καλο Μπαγλαμα να μην σε κουραζει στο παιξιμο αλλα και να τον εχεις για χρονια πηγαινε σε καποιον οργανοποιο να παρεις. θα δωσεις λιγα παραπανω χρηματα αλλα θα ευχαριστηθεις παιξιμο! Αυτοι που ειδα στη σελιδα ειναι για ξενους τουριστες:)

Εδω στην Καβαλα να υποθεσω δεν υπαρχει κανενας?

καλώς ήρθες!
δες εδώ. και μια βόλτα στη θεσσαλονίκη θα ήταν μια χαρά, σχετικά κοντά είναι και σου δίνει πολλές καλές επιλογές. με 200 ευρώ θα βρείς ένα αξιοπρεπές οργανάκι για να ξεκινήσεις, και με 300 κάτι αξιόλογο. μην λυπηθείς 50-100 ευρώ (ένας μήνας οικονομίες) παραπάνω από τα 150 που κάναν τα τουριστικά στη σελίδα που έβαλες!
βρες ένα φίλο που να έχει κάποια ιδέα και καλή τύχη…

Οντως, αμαρτια ειναι, αν μπορεις κανε κρατειν ( και σε χρημα και σε υπομονη ) και ψαξε μαστορα…

Για τους μπαγλαμάδες που φτιάχνουν οργανοποιοί, πλην όμως είναι σε τιμές γύρω του κατοστάρικου, τι γνώμες υπάρχουν? (είχα δει μερικούς σε γνωστούς οργανοποιούς στο Κέντρο, οι οποίοι ναι μεν εμπορεύονται και τουριστικής ποιότητας όργανα αλλά αυτά που έπιασα φαίνονταν καλά). Δεν είμαι σίγουρος ότι πρέπει να πληρώσεις πάνω από 2 κατοστάρικα για ξεκούραστο και ανθεκτικό όργανο (ασφαλώς από τέτοιες τιμές και πάνω η ποιότητα είναι καλύτερη, αλλά ίσως να μην είναι ο κανόνας…εκκίνησης). Επίσης, μάστορες που δε θεωρούνται “τουριστικοί προορισμοί”, γιατί να φτιάξουν μπαγλαμά με 100-150 ευρώ αν δεν ειναι αξιόπιστος? Φυσικά, πάντα θέλει ψάξιμο και διαπίστωση από κοντά.

Γεια σας και εγω θελω να αγορασω εναν μπαγλαμα, το ηθελα εδω και αρκετο καιρο αλλα…Τωρα ηρθε η στιγμη…Να πω οτι ειμαι εντελως ασχετος με τη μουσικη…παιχτικα τουλαχιστον…Θα ηθελα αν γινετε να μου δωσετε ιδεες-πληροφοριες σχετικα με την αγορα του οργανου.(τι ποιοτητας,αν ειναι μεταχειρισμενο τι να προσεξω,κ οτιδηποτε εσεισ πιστευετε οτι θα με βοηθησει).Σας ευχαριστω πολυ…

Γεια σας θα ηθελα να αγορασω μπαλαμα και ειμαι τελειος ασχετος με την μουσικη δεν εχω σχεση δηλαδη με κανενα οργανο και σκεφτομαι να ξεκινησω μονος μου ειναι εφικτο να γινει με κανενα βιβλιο και αν ναι ποιο και ποσα να δωσω για εναν μπαγλαμα ευχαριστω εκ των προτερων

Καλησπέρα @aris98, καλωσόρισες στο φόρουμ μας! Καλές συζητήσεις να έχουμε

μπορείς να συζητήσεις το ζήτημά σου στο θέμα:

ή στο:

Διάβασε τα δύο παραπάνω θέματα και αν έχεις επιπλέον απορίες, μπορείς να ρωτήσεις σε ένα από αυτά :wink:

Το παρόν κλειδώνει λόγω παλαιότητας :slight_smile: