Αγορά parlour κιθάρας (2015)

Γεια σε ολους!!!
Σκεφτομαι να αγορασω μια παρλορ κιθαρα σε τιμη περιπου μεχρι 500 ευρω.
Δεν εχω την οικονομικη ευχαιρια για αγορα ρεμπετοκιθαρου και γενικα δεν παω και για μεροκαματο.
Εχω δει διαφορα στο ΤΟΜΑΝ αλλα εαν δεν παιξεις το οργανο δεν ξερεις και τι παιρνεις.
Απο οτι εχω διαβασει γενικα οι παρλορ κιθαρες πλησιαζουν πολυ η λιγο στα ρεμπετοκιθαρα.
Βασικα ενδιαφερομαι για τα μπασα και μελωδικα για ρεμπετικα κοματια αλλα και για κανα blues.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Δεν ξέρω αν οι συσκεκριμένες Parlour του εμπορίου μπορούν να καλύψουν την ανάγκη για ρεμπετοκίθαρο. Πρίν καιρό είχα ψαχτεί πάρα πολύ στο όλο θέμα μιας και αναζητούσα (και αναζητώ) τον μελωδικό μπάσο ήχο μιας πραγματικής ρεμπετοκιθάρας. Κατέληξα πως όποιο και να είναι το μέγεθος του σκάφους ή η κλιμακα του οργάνου (είτε δηλαδή μιλάμε για parlour, ami, dreadnought, jumbo κτλ) σημασία έχει το λεγόμενο bracing της κιθάρας, ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο ενισχύεται το καπάκι του οργάνου. Στο εμπόριο κυριαρχούν οι παραλλαγές του x-bracing. Απο ότι γνωρίζω ο κλασσικός τροπος κατασκευής μιας ρεμπετοκιθάρας είναι με ladder bracing δηλαδή με παράλληλα καμάρια. Parlour κιθάρες εμπορίου με ladder bracing δεν γνωρίζω αν υπάρχουν ή τουλάχιστον όσο έψαξα δεν μπόρεσα να βρω. Οτιδήποτε άλλο είναι νομίζω συμβιβασμός και η μόνη - αλλά ακριβή - λύση είναι η κατασκευή μιας πραγματικής ρεμπετοκιθάρας…Αν όμως είναι χρήσιμο θα σου έλεγα πως τόσο οι Cort όσο και οι LAG έχουν αξιολογότατα parlour όργανα με x-bracing στις εμπορικές σειρές τους.

1 «Μου αρέσει»

τι θα λεγες για αυτην? ζαρια θα μου πεις…

συμφωνώ και με τους δύο προλαλήσαντες, όσον αφορά το καμάρωμα (επιπλέον ψάξε και για τύπου βεντάλια, όπως της κλασικής) και τα παλιά κιθαρόνια. με 500 ευρώ βρίσκεις μια χαρά όργανο, είτε φτηνή αγορά+επισκευή είτε επισκευασμένο. είναι και ο τάσος ο θεοδωράκης στην θεσσαλονίκη!
αν επιθυμείς υπάρχει και η λύση του να δώσεις 500 ευρώ προκαταβολή σε μάστορα για καινούρια κατασκευή, και τα υπόλοιπα τα μαζεύεις μέχρι να φτιαχτεί -ή το ίδιο σενάριο με αγορά παλαιού οργάνου και τα λεφτά της επισκευής εν καιρώ. ρίσκο βέβαια, καλύτερα να μην μαζεύεις χρωστούμενα τέτοια εποχή.

Να ειστε καλα με διαφωτίσατε πλήρως σχετικα με το ολο θεμα που πραγματικα δεν το ήξερα. Μαλλον θα ψαχτο με κανα μεταχειρισμενο γερμανικο κιθαρακι parlour.
Επικοινώνησα και με τον τασο θεοδωρακη να με εχει στα υπόψιν του και βλεπουμε.

δες κι εδω: http://vintageparlorguitars.com/040815R.html

εχει κιθαρακια αρκετα. Μονος κινδυνος το τελωνειο και η υπερατλαντικη μεταφορα. Και το κοστος των μεταφορικων. Μπα αστο…τωρα που το σκεφτομαι παιξε κανα τζοκερ καλυτερα…

Θα πρότεινα να απευθυνθείς σε κάποιον οργανοποιό. Από προσωπική εμπειρία θα πρότεινα τους Παπαδάμου, αν και δεν έχω δοκιμάσει κάποια κιθάρα τους. Ρίξε μια ματιά στο σάιτ τους και πάρτους ένα τηλέφωνο, για να δεις τι μπορεί να γίνει
http://www.trixordo.com

Φιλε μου η επιλογη του @kuzuryuu φαινεται πολυ καλη αλλα να σε ενημερωσω για την προσωπικη μου εμπειρια!Εχω παρει μια κιθαρα απο το συγκεκριμενο καταστημα και αν σε γενικες γραμμες ειναι σε σχετικα καλη κατασταση και δειχνει εξαιρετικο οργανο ωστοσο απεχει απο την περιγραφη του καταστηματος.Συγκεκριμενα την παρελαβα προχθες,την εχω στο σπιτι μου και σκοπευω να την επιστρεψω γιατι δεν ειμαι σε θεση να μπω στην διαδικασια των επισκευων οποιες και αν ειναι!Την πηρα με τη λογικη να την παρω και να παιξω!Να πω βεβαια πως ο ανθρωπος προτιθεται να την δεχτει με πληρη αποζημιωση απλα δεν ξερω αν χρεωνομαι τα εξοδα επιστροφης! Σε καμια περιπτωση δε θελω να σε αποθαρρυνω ουτε πιστευω οτι συμβαινει κατι τετοιο με ολα τα οργανα απλα σου αναφερω την εμπειρια μου!Για οποια απορια μπορω να σε βοηθησω,στην διαθεση σου!

Δεν ξέρω αν το έχεις στα υπόψιν σου αλλά ο Καραγιάννης στο Αγρίνιο (leveller guitars) φτιάχνει αντίγραφα Απαρτιάν στα 800 ευρώ με ηλεκτρονικά και πυκνωτικό μικρόφωνο. Αν αντέχει το πορτοφόλι σου, τότε παίρνεις καινούριο, καθαρά λαϊκό όργανο με τα ηλεκτρικά του, εγγύηση και τον κατασκευαστή εντός Ελλάδας άμα τον χρειαστέις.

Την επιλογη της κιθαρας απο εξω την φοβαμαι λιγο γιατι δεν ειδα δεν επαιξα δεν ακουσα (οχι οτι ειμαι τπτ σπουδαιος παιχτης)
εχω κανα 1,5 χρονο που ασχολουμαι αποκλειστικά με ρεμπετικο. Δεν εχω πιασει στα χερια μου ελληνικο κιθαρονι αλλα ουτε και οχταρι( δεν ξερω εαν εχουν διαφορες) αλλα θα το δοκιμασω πρωτα και μετα αποφασίζω τη θα παρω. Μπορει να μ αρέσει τοσο που να κανω υπομονη ωστε να μαζεψω τα απαιτούμενα χρηματα. Πάντως σας ευχαριστω ολους…μαθαινω με εσας μαζι να ψαχνω.