Αγορά Τρίχορδου με προπολεμικό ήχο

Γειά σας. Θέλω να φτιάξω τρίχορδο μπουζούκι γιατι το πρώτο που είχα μου το κλέψανε εδω κ 1 χρόνο.Μου αρέσουν πολυ τα μπουζούκια του Ραπακούσιου κ του Παπαδάμου. Έχει κάποιος δοκιμάσει τα όργανά τους? Κατα την γνώμη σας ποιος ειναι καλύτερος?

και οι δύο είναι έμπειροι οργανοποιοί με κλίση στον προπολεμικό ήχο. για μένα το καλύτερο θα ήταν να δοκιμάσεις τα όργανά τους, και επίσης να επιλέξεις αυτόν που είναι πιο κοντά σου. ειδικά στην αρχή, καλό είναι να έχεις από κοντά τον μάστορα για τις πρώτες ρυθμίσεις.

(μετακίνησα το θέμα από τους παλαιούς στους σύγχρονους οργανοποιούς)

2 «Μου αρέσει»

καλα εκανες. απο λαθος μου το εβαλα στους παλιους.
ειμαι απο βολο οποτε το ιδιο κανει απο θεμα αποστασης.το προβλημα ειναι οτι δουλευω οδηγος εξωτερικο κ δεν εχω πολυ χρονο για τους επισκεφτω. ευχαριστω για την απαντηση

από βίντεο και ίντερνετ δεν μπορείς να δεις πραματικά τί αξίζει το όργανο, μήπως έχει κάποιος στον βόλο;
εκτός από αυτούς τους δύο (πράγματι καλοί μάστορες και άνθρωποι), υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι οργανοποιοί στην ίδια απόσταση.

1 «Μου αρέσει»

εχει ενα παιδι στον βολο μπουζουκι του ραπακουσιου αλλα μια η δουλεια μου, μια οι υποχρεωσεις του αλλου δεν εχω καταφερει να τον συναντησω.ποιοι αλλοι ειναι σε προπολεμικο στυλ κ ηχο?

καφετζόπουλος και τάσος θεοδωράκης σίγουρα, αντίγραφο γκέλη από φρονιμόπουλο, και διάφοροι άλλοι. υπάρχουν σχετικά θέματα στο φόρουμ άμα δεις.

@dimitris_kont Για τους οργανοποιούς που σου συστήνει ο @liga_rosa έχουν συζητηθεί αρκετά στο φόρουμ, και με την νέα του οργάνωση μπορείς να τα βρεις γρήγορα και εύκολα χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες ετικέτες :wink:

Επιπλέον, γι’ αυτούς που ανέφερες (Παπαδάμου και Ραπακούσιο) υπάρχει η ετικέτα ραπακούσιος-δημήτρης (αν και περιλαμβάνει μόνο ένα θέμα) και η ετικέτα παπαδάμου-ισίδωρος.

Μπορείς να διαβάσεις τα παραπάνω θέματα και να δεις περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτούς καθώς και να γράψεις σε αυτά τα θέματα οτιδήποτε θες να ρωτήσεις ή να συμπληρώσεις.

Τώρα όσον αφορά τον Προπολεμικό Ήχο στο μπουζούκι έχουν γραφτεί πολλά θέματα στο φόρουμ με σημαντικότερο το εξής:

Κάνε την έρευνά σου και σκέψου καλά από πού θα πάρεις και τι θα πάρεις… Η συμβουλή μου για την αγορά κάποιου οργάνου είναι να πας να το δεις και να μην μείνεις μόνο στα βίντεο, στις κριτικές και τα ηχητικά. :slight_smile:

Καλή έρευνα!

1 «Μου αρέσει»

Φίλε σύμφωνα με το προσωπικό μου γούστο για προπολεμικό ήχο, θα σου πρότεινα αυτο:


Από το 7:10 και μετά δες τι ήχο βγάζει…

φιλε fiorentino το εχω δει κ στην σελιδα τους. οντως πανεμορφο οργανο κ καταπληκτικο ηχο, αλλα ειναι αρκετα ακριβο (το αξιζει) για την τσεπη μου. επισης, κατα την γνωμη μου τον πιο προπολεμικο ηχο τον εχει το μπουζουκι του οργανοποιου καδογλου απο κομοτηνη (θα ανεβασω βιντεακι που παιζει ο ιδιος).ειχα επικοινωνησει μαζι του.επισης ακριβος για την τσεπη μου.εννοειται οτι τα αξιζουν τα λεφτα τους.ευχαριστω κ παλι για τις απαντησεις.καλες πενιες

1 «Μου αρέσει»

Νομίζω ο Καδόγλου είναι στην Αλεξανδρούπολη όχι στην Κομοτηνή…και εγώ είχα μιλήσει με τον άνθρωπο αρκετά εξυπηρετικός και ας μιλήσαμε μόνο μέσω μηνυμάτων.Το συγκεκριμένο μπουζούκι που παίζει στο βίντεο αν δεν κάνω λάθος είναι με τσάκιση στο κάπακι και είχε νομίζω 1300 ευρώ.Πολύ ωραίος ήχος όντως.

1 «Μου αρέσει»