Αγορά μπαγλαμά και νέο ξεκίνημα

Καλησπέρα και καλή χρονία σε όλους! Είμαι νεός μέλος στην σελίδα και έκανα εγγραφή καθώς θα ήθελα τη βοήθεια σας.

Είμαι 21 χρονών από Αθήνα , αγαπάω το ρεμπέτικο και θέλω να αγοράσω ένα μπαγλαμαδάκι να περνάω το χρόνο μου ευχάριστα. Δεν γνωρίζω από μουσική , και σκοπεύω μέσω ιντερνετ να μάθω αυτοδίδακτα να παίζω κάπως για τη πάρτη μου.

Η βοήθεια που θα ήθελα λοιπόν είναι στο να μου προτείνει κάποιος το κατάλληλο οργανο , αν μπορούμε να το πούμε ετσι. Με μια γρήγορη αναζήτηση είδα οργανακια απο 75ε μεχρι 200ε στο ιντερνετ , όμορφα μεν αλλα δεν εχω γνωση για το ποιος είναι ο κατάλληλος για τη φάση μου. Ξερω υπάρχουν σκαφτοί με δούγιες κτλπ .

Μπορεί καποιος να με βοηθησει αν του ειναι εύκολο ?

Ευχαριστώ πολύ …

1 «Μου αρέσει»

Καλωσήρθες στο ρεμπέτικο φόρουμ, Γιώργο.

Προσωπικά την επικροτώ απολύτως αυτή την απόφαση. Ο περισσότερος κόσμος θα σκεφτόταν τη λύση του δασκάλου, και φυσικά αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό (εκτός βέβαια αν πέσεις σε κακό δάσκαλο - άλλο αυτό), όμως κατά τη γνώμη μου ούτε απολύτως απαραίτητο είναι. Αυτοδίδακτοι υπήρχαν και προ ίντερνετ: προσπαθούσαν να κλέψουν από τους μουσικούς που έβλεπαν, ή ζητούσαν από ένα φίλο τους (ενδεχομένως εντελώς ερασιτέχνη ή και αρχάριο ή και σε άλλο όργανο ακόμα), αν είχαν, να τους δείξει κάποια στοιχειώδη, και από κει και πέρα πορεύονταν μόνοι τους. Πόσο μάλλον σήμερα με το ίντερνετ.

Μόνο, πολλή προσοχή στη στάση των χεριών και του σώματος. Σέρνονται τενοντίτιδες, κι αυτό είναι ένα σημείο όπου ο δάσκαλος μπορεί όντως να σε προφυλάξει. Μπορείς να προφυλαχτείς και μόνος σου (όπως μπορείς να την πατήσεις ακόμα κι αν σ’ το 'χει πει ο δάσκαλος), απλώς δεν πρέπει να αδιαφορήσεις.

Ευχαριστώ για τη γνώμη σου φίλε , όταν με το καλό αρχίσω θα ψάξω ώστε να προφυλαχθώ καλύτερα! Η επιλογή του αυτοδίδακτου είναι καθαρά θέμα οικονομικού και ότι ας πούμε πως ‘’ θελω να ανακαλύψω το όργανο εξ’ ολοκλήρου μόνος μου ‘’ νομίζω έχει άλλη γλύκα χωρίς να κατακρίνω την επιλογή δασκάλου σε κάθε περίπτωση.

Καλησπέρα Γιώργο!

Καλωσήρθες καταρχήν. Είναι ωραίο το μπαγλαμαδάκι, θα το ευχαριστηθείς.

Αν έχεις κάποιο φίλο που να έχει μια ιδέα από τρίχορδα (ή από νυκτά έγχορδα γενικότερα) θα βοηθούσε για την αρχή, και για να διαλέξεις όργανο και για να σου δείξει μερικά πολύ πολύ βασικά από κοντά (κράτημα, πατήματα κλπ).

Για τα χαρακτηριστικά του μπαγλαμά (σκαφτός-δουγάτος, μεγάλος-μικρός, συγκεκριμένα ξύλα) δε χρειάζεται να προβληματίζεσαι ιδιαίτερα τώρα, το θέμα είναι να σου κάτσει καλά στο χέρι και το αφτί.
Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να είναι “τίμιο” το όργανο, σωστά κατασκευασμένο, να μην τρίζει, να μην ταστάρει σε όλο το μήκος της ταστιέρας, να μην είναι σκευρωμένο, να έχει κλειδιά της προκοπής για να κρατάει κούρδισμα, να είναι από μασίφ ξύλα (το αν θα είναι σφένδαμος, καρυδιά κλπ μη σε απασχολεί σε αυτό το στάδιο).

Προφανώς είναι καλύτερα να κινηθείς προς χειροποίητο όργανο (που θα σου μείνει όπως και να χει) από ένα βιομηχανικό, αλλά ανεβαίνει και το μπάτζετ σου. Αν σκοπεύεις να δώσεις γύρω στα 200 με λίγο ψάξιμο μπορείς να βρεις αξιοπρεπέστατο μπαγλαμαδάκι που θα το κρατήσεις. Υπάρχουν πολλές προτάσεις για οργανοποιούς στο φόρουμ. Μην αγοράσεις τίποτα από το ίντερνετ χωρίς να το έχεις πιάσει στα χέρια σου πριν. Θα σου πρότεινα γενικά να δοκιμάσεις όσο πιο πολλά ετοιμοπαράδοτα όργανα μπορείς, για να έχεις μια αίσθηση και για να συγκρίνεις (ακόμα και σε αυτό το πρωτόλειο επίπεδο).

2 «Μου αρέσει»

Μια λεπτομέρεια: το ολοκαίνουργο όργανο (όπως είναι ένα χειροποίητο από παραγγελία) μπορεί αρκετές φορές να τρίζει χωρίςωστόσο να είναι ελαττωματικό. Θέλει κάποιο διάστημα να στρώσει, δηλαδή -αν έχω καταλάβει σωστά- να κατακάτσουν/εξισορροπηθούν οι διάφορες τάσεις (σ’ αυτό το διάστημα παίζεις και κουρδίζεις, δεν το αφήνεις να κάθεται), και μετά συνηθίζεται άλλο ένα σέρβις από τον μάστορα, οπότε και είναι πλέον κανονικά έτοιμο.

Αλλά όλο αυτό ίσως να μη σε απασχολεί ακόμα.

Πολύ σημαντική η κατακλείδα του Αντουάν:

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα Γιώργο! Κι εγώ ήμουν στην ίδια ακριβώς φάση με εσένα πριν από μερικά χρόνια, και όντας στο εξωτερικό, χωρίς πρόσβαση σε δάσκαλο, έμαθα να παίζω από το ίντερνετ. Αρχικά πήρα έναν σχετικά φτηνό τζουρά σκαφτό και έμαθα σε αυτόν δρόμους, συγχορδίες και αρκετά τραγούδια και αφού είδα ότι μου αρέσει πολύ και έπαιζα/γρατζούναγα σχεδόν καθημερινά, τελικά πήρα και ένα τρίχορδο μπουζούκι.

Έχω πιάσει μπαγλαμά στα χέρια μου λίγες φορές, και χωρίς προφανώς να είμαι κανένας ειδικός, μου φαίνεται ότι ο μπαγλαμάς είναι πιο κατάλληλο για συνοδευτικο όργανο, παρά για σολίστικο όργανο, ειδικά για αρχάριους σαν κι εμένα. Για αυτό εγώ θα σου πρότεινα να σκεφτέις να πάρεις τζουρά σαν πρώτο όργανο εάν σκοπεύεις να παίζεις μόνος σου και να μάθεις ρεμπέτικα, αφού είναι πιο άνετο από το μπαγλαμά (δεδομένου ότι έχει μεγαλύτερο μανίκι/ταστιέρα) και είναι κουρδισμένο στην ίδια οκτάβα με το μπουζούκι.

Ό,τι και να αποφασίσεις, καλές πενιές! Είμαι σίγουρος ότι θα το ευχαριστηθείς πολύ.

ΥΓ: Έχω κοιτάξει πολλές ιστοσελίδες και βίντεο για να μάθω να παίζω, και από την εμπειρία μου τα καλύτερα κανάλια μακράν είναι του Ζερλεντέ και του Κωνσταντάκη στο Youtube, που, πέρα από βίντεο για να μάθεις τραγούδια, έχουν βίντεο για βασικές αρχές παιξίματος (στάση σώματος, πώς να κρατάς την πένα, δρόμους, συγχορδίες κλπ).

1 «Μου αρέσει»

@adouan @pepe @tzouratos
Καλησπέρα και πάλι σε όλους παιδία , αρχικά ευχαριστώ για τις ευχές και για το καλωσόρισμα μιας και είμαι πολύ καινούργιος εδώ. Δίαβασα σαφώς όλες τις απαντήσεις και ευχάριστω για τοο χρόνο που μου αφιερώνεται , μιας και μαθαίνω πράγματα.

  • Αρχικά να πώ στο φίλο με τον τζουρά , ότι ο μπαγλαμάς σαν πρώτη επιλογή τον έκανα καθώς μου αρέσει η ιστορία του οργάνου , η οξύτητα στον ήχο του και γενικά ότι είναι ενα διακριτικό οργάνακι από άποψη γεωμετριας. Δεν με ενδιαφέρει τόσο το να ΄΄πρωταγωνιστώ΄’ όσο αφορά το σολάρισμα μιας και το θέλω καθάρα για προσωπική μου διασκέδαση και δεν έχω κάποιο αλλο φίλο να μπορούμε να μπλέξουμε τις μουσικές μας , αν κάτσει ευπρόσδεκτος θα είναι αν μη τι άλλο χαχα!

  • Επίσης να απαντήσω λίγο στα πρώτα δυο παιδία , κάποτε βρέθηκε στα χέρια μου ενα μπαγλαμαδάκι δουγάτο από οικογενειακό πρόσωπο , δε γνώριζω οργανοποιό , χρονολογία αλλα πάνε αρκετα χρόνια … για να μην σας τα πολυλογώ από έκθεση σε μέρος υγρασίας , έλληψη αγάπης για το όργανο και ενα τυχαίο συμβάν … ο μπαγλαμάς αυτός έσπασε στο μπράτσοο του σε σημέιο που κολίεται ακριβώς έχει ενα μικρο σαν ξεκκόλημα μεταξυ μπράτσου και σκάφους και γενικότερα θέλει συντήρηση …βρήκα τυχαία ένα οργανοποιό ο οπίος μου φάνηκε έμπειρος απ όσα είδα και μου είπε μια φιλική τιμή 150ε για να γίνει όπως ηταν χωρις να το έχει δει μόνο φωτο μέσω ιντερνετ .

Εγώ είμαι φοιτητής ζω τον χειμώνα μου απ τα καλοκάιρια μου , όποτε τα 150 μου φάνηκαν αρκετά αυτή τη στιγμή. Το επόμενο σεπτέμβριο που θα ναι παλι η τσέπη γεμάτη θα το επισκευάσω :stuck_out_tongue: . Eίπα λοιπόν να αγόραζα ενα φθηνό μαθητικό μπαγλαμά γύρω στα 70 90ε μαξιμουμ , να μάθω σαν πρώτη επαφή σε ενα φθηνό για κάποιος μπορεί και ψεύτικο όργανο και όταν έχω τα χρήματα να το ξανα δώ .

– Ποία είναι η γνώμη σας πάνω στα τελευταία λόγια μου ? Αν θεωρείτε ως γνώστες μια λύση μονόδρομο πέρα από το να παραγγείλω ένα χειροποίητο πράγμα που μου είναι αδύνατον , είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο.

@Giorgos_Gavalas
Καλωσόρισες και από εμένα! Καλές συζητήσεις να έχουμε!
Όσον αφορά το τελευταίο σου ερώτημα, επειδή “δεν είμαι στην τσέπη σου”, θα σου πω απλά τη προσωπική μου γνώμη.
Τα €70-90 που θες να δώσεις έχω τη πεποίθηση ότι θα πάνε χαμένα και ακόμα περισσότερο θα δράσουν αρνητικά. Και εξηγώ …
Τα όργανα αυτής της τάξης είναι κακοτεχνίες (συνηθίζεται να λέγονται “τουριστικά”, δηλαδή μόνο να τα βλέπεις). Η κακοτεχνία έχει να κάνει λίγο με την εικόνα, περισσότερο με τον τρόπο κατασκευής και τα υλικά. Το αποτέλεσμα της κακοτεχνίας είναι κακός ήχος αλλά το κυριότερο κατασκευαστικά λάθη στο όργανο που μπορεί να επηρεάσουν ακόμα και την υγεία σου (βλέπε τενοντίτιδες κλπ) καθώς το όργανο πολύ πιθανόν να είναι σκληρό και όχι ισορροπημένο.
Σαν λύση θα σου πρότεινα να ψάξεις να βρεις μεταχειρισμένο χειροποίητο όργανο. Έτσι θα έχεις ένα πιο σωστό από τεχνικής άποψης όργανο και από την άλλη πλευρά θα καλομάθεις το αυτί σου με τον σωστό - καλό ήχο του οργάνου. Αυτό θα σε τραβήξει περισσότερο και θα το αγαπήσεις περισσότερο και θα δείξεις πιο πολύ πάθος για μελέτη και θέρμη στο να παίζεις. Σε αντίθετη περίπτωση ένας κακός ήχος θα σε απωθούσε από το όργανο.
Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο με τη γνώμη μου. Και οι συζητήσεις συνεχίζονται … :wink:

3 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα!

Ας τα πάρουμε ένα ένα:

  1. Παραπάνω σου είπα την ιδανική λύση για καινούργιο όργανο, δλδ να πας σε κάποιον οργανοποιό και να πάρεις έναν χειροποίητο μπαγλαμά (όχι απαραίτητα να τον κάνεις παραγγελία, μπορεί να βρεις ετοιμοπαράδοτο). Στο μπάτζετ γύρω στα 150-200 μπορείς να βρεις αξιοπρεπέστατα όργανα, πχ ο Πέτρος Ζαράνης, ο Καρελλάς, ο Γρηγόρης Στεφανίδης κλπ. Το παραπάνω όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αξιοπρεπείς μπαγλαμάδες βιομηχανικοί (πχ στο Μάτσικα).
    Τα παραπάνω ονόματα ήταν απλά τα πρώτα που μου ήρθαν στο μυαλό, δεν είναι εξαντλητική η λίστα.

  2. Μπαγλαμά αξιοπρεπή με κάτω από 100 ευρώ είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις οπουδήποτε. Ακόμα και από ερασιτέχνη οργανοποιό, είναι πολύ λίγα τα χρήματα.
    Είναι όπως τα γράφει ο alko101 παραπάνω, συμφωνώ απόλυτα για την αρνητική επίδραση που μπορεί να έχει μια κακοτεχνία σε έναν αρχάριο.
    Τελικά ο κόπος που θα βάλεις στο να ψάξεις τίμιο μπαγλαμά σε αυτήν την κατηγορία τιμών (αν βρεις), θα σου κάλυπτε τη διαφορά του να πάρεις όργανο λίγο πιο ακριβό και να είσαι ήσυχος.

  3. Τα μεταχειρισμένα είναι μια καλή λύση, αλλά δε θα σου πρότεινα να κινηθείς προς τα εκεί αν δεν είσαι εσύ ο ίδιος σε θέση να αξιολογήσεις ένα όργανο, ή αν δεν έχεις κάποιον στο περιβάλλον σου που να μπορεί να σε βοηθήσει.

  4. Εάν το παραπάνω όργανο που περιγράφεις δεν έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία ή δεν είναι καλό παλιό όργανο, δε θα συνιστούσα σε αυτή τη φάση να βάλεις χρήματα για να το φτιάξεις. Γιατί να βάλεις 150 ευρώ για να επιδιορθώσεις ένα όργανο σπασμένο και για χρόνια παρατημένο όταν με 150-200 μπορείς να πάρεις καινούργιο χειροποίητο που θα σου μείνει? Ειδικά από τη στιγμή που θες να μάθεις πάνω του, καλύτερα να έχεις μια σίγουρη λύση. Να ξέρεις ότι οι μπαγλαμάδες μπορεί να είναι μικρά όργανα, αλλά ακριβώς γι αυτό είναι μπελαλήδικα και δύσκολα στην κατασκευή και επιδιόρθωση σε σχέση με την τιμή τους -γι αυτό και αρκετοί μάστορες επιλέγουν να μην ασχολούνται με μπαγλαμάδες.

Γενικά θα σου πρότεινα, πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση, να κάνεις δυο πράγματα:

α) Να βγεις στη γύρα και να δοκιμάσεις όργανα από όλες τις κατηγορίες. Μην αγοράσεις, μόνο δοκίμαζε, δες το σα βόλτα. Να τα πιάσεις στα χέρια σου, να τα ακούσεις, να πατήσεις την ταστιέρα… από το ίντερνετ δεν καταλαβαίνεις πολλά. Πήγαινε σε μέρη που έχουν ετοιμοπαράδοτα όργανα, για να διαπιστώσεις μόνος σου τις διαφορές ανάμεσα σε έναν μπαγλαμά των 50, των 150 των 500 και των 1000 -κι ας είσαι εντελώς αρχάριος, μια ιδέα θα την πάρεις. Σημείωσε τι σου άρεσε και αν βρήκες κάποια ευκαιρία.

β) Τσέκαρε από το φόρουμ οργανοποιούς που να φτιάχνουν οικονομικούς μπαγλαμάδες, και επικοινώνησε μαζί τους -ει δυνατόν πήγαινε από το εργαστήριό τους. Να τους δεις, τι εντύπωση σου αφήνουν. Πιστεύω ότι θα μπορέσεις να συνεννοηθείς και να βρεις μια λύση στα μέτρα σου.

Από τη στιγμή που λες να βάλεις τώρα ως 90 ευρώ και άλλα 150 το Σεπτέμβρη -δλδ το σύνολο ~250 ευρώ- είναι κρίμα να δώσεις αυτό το ποσό και να μην έχεις στα χέρια σου ένα προσεγμένο μπαγλαμαδάκι. Ειδικά από τη στιγμή που μπορείς να βρεις ένα τέτοιο όργανο και με λιγότερα χρήματα. Επιπλέον, ένα τίμιο όργανο μπορείς να το μεταπωλήσεις κάποια στιγμή (είτε για να πάρεις κάτι καλύτερο, είτε γιατί δε σε τράβηξε να μάθεις). Ενώ στην άλλη περίπτωση μόνο για διακοσμητικό μπορείς να το δώσεις.

2 «Μου αρέσει»

Την καλησπέρα μου και πάλι σε όλους παιδιά!

Η βοήθεια σας είναι πολύτιμη και πλέον ξεκαθάρισα κάποια πράγματα μέσα μου. Θα κινηθώ σε αγόρα μπαγλαμά χειροποίητου ως η πιο εγκυημένη λύση , μιας και δεν εχω τη γνώση να κρίνω ένα όργανο. Όπως είπε ο φίλος @adouan , έψαξα τους οργανοποιούς που είπες και μέσω ιντερνετ τουλάχιστον ο πιο εφικτός στα δικά μου οικονομικά ήταν ο Ζαράνης.

  • Παρακάτω σας δίνω ενα link από τα οικονομικά του μπαγλαμαδάκια και θέλω την άποψη σας , αν είναι να πάρω κάποιο από αυτά ως αρχάριος με κλειστά τα μάτια . Ευχαριστώ

http://www.p-zaranis.gr/baglama.htm

1 «Μου αρέσει»

Και πάλι ευχαριστώ θέρμα όσους ασχολούνται μαζί μου , μιας και η αφυλοκερδής βοήθεια στις μέρες μας είναι πλέον σπανια

Καλημέρα!

Αφού δεν έχεις κάποιον πιο έμπειρο στο περιβάλλον σου, είναι καλύτερο να απευθυνθείς σε έναν οργανοποιό που θα αναλάβει το όργανο μέχρι να στρώσει και να μην ανησυχείς. Για οργανοποιούς έχει το φόρουμ ολόκληρη κατηγορία, λίγο να κοιτάξεις θα πάρεις πολλές πληροφορίες. Εγώ έγραψα απλά τους πρώτους που μου ήρθαν στο μυαλό για οικονομικούς μπαγλαμάδες, δεν έκατσα να ψάξω. Εσύ καλό θα ήταν να πάρεις μερικά τηλέφωνα να ρωτήσεις τιμές (αν δεν τις γράφει στο νετ) κλπ και οπωσδήποτε να πας μια βόλτα από εκεί πριν αποφασίσεις να αγοράσεις.

Όπως έγραψα και παραπάνω, από το ίντερνετ λίγα καταλαβαίνει κανείς. Μην παρεξηγηθώ, ο Ζαράνης είναι τίμιος μάστορας και από όσο ξέρω και καλός άνθρωπος, αλλά και ο καλύτερος του κόσμου να ήταν, αν θες να είσαι βέβαιος και να βαδίζεις σωστά επιβάλλεται να περάσουν μερικά όργανα από τα χέρια σου -κι ας μην ξέρεις να παίζεις, δεν πειράζει. Πήγαινε κάπου που έχουν ετοιμοπαράδοτα όργανα -πχ στο πωλητήριο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων, που έχει και χειροποίητα όργανα όχι μόνο φασόν- και δοκίμασε ό,τι έχουν. Να δεις πώς σου κάθονται στο χέρι, πώς ακούγεται ο σκαφτός, πώς ο δουγάτος, πόσα διαφορετικά ηχοχρώματα ακούς και τι σου κάνει το κλικ, τι σου πάει στο κράτημα σα μέγεθος, τα πατήματά του, πώς κουρδίζει κλπ.
Και εσύ θα καταλάβεις περισσότερα πράγματα, και στο μάστορα θα εξηγήσεις καλύτερα τι σου αρέσει, και θα μπορέσεις καλύτερα να κρίνεις ένα δείγμα της δουλείας του αν έχει κάτι ετοιμοπαράδοτο.
Κι εγώ όταν έψαχνα για μπαγλαμά, αυτό έκανα.

3 «Μου αρέσει»

φίλε μου καλώς ήρθες!
όπως σου είπαν πολύ σωστά και οι υπόλοιποι, μάζεψε ένα ποσό γύρω στα 150-200 ευρώ και θα βρεις μπαγλαμάδες σε γενικές γραμμές αξιοπρεπείς. μην πετάξεις τα λεφτά σου στους τουριστικούς γιατί απλά θα τα ξαναδώσεις μετά για κανονικό όργανο. μια που αναφέρεις τον πέτρο ζαράνη, νομίζω θα βρεις κάτι ικανοποιητικό στο εργαστήριό του. κάποιοι επώνυμοι οργανοποιοί έχουν και κάποιους φτηνούς μπαγλαμάδες στο μαγαζί τους, ανώνυμων κατασκευαστών αλλά κάπως τσεκαρισμένοι από τους ίδιους.
το καλύτερο είναι να πας με κάποιον που ξέρει, να σου δείξει και μερικά πράγματα στο όργανο. επιδίωξε να σου δείξει κάποιος τα βασικά (πένα-ρυθμός) ώστε να καταλάβεις τί γίνεται και να μην τρέχεις να διορθώνεις εκ των υστέρων.
ό,τι θες να ρωτήσεις εδώ είμαστε.

2 «Μου αρέσει»

Φιλαρακια καλησπερα σε ολους και παλι και ευχαριστω για τη βοηθεια και τα καλα σας λογια!

Αυριο πρωτα ο Θεος θα παρω ενα τηλ να μαθω καποια πραγματα και θα σας ενημερωσω ολους , μιλαμε συντομα ευχαιριστω πολυ.

2 «Μου αρέσει»

Καλησπερα σε ολους μαγκες , καλη ημερα να εχουμε! Περασα απο το εργαστηριο του Ζαρανη στην αργυρουπολη πριν καμια ωρα … Δεν ειχε ετοιμοπαραδωτο μπαγλαμα , παρολα αυτα μου εδειξε ενα ημιτελες κομματι του απο εκεινα τα οικονομικα , με δουγιες οπτικα ηταν κοσμημα! Μου φανηκε καλος κ ηρεμος ανθρωπος του εξηγησα ακριβως πως ειχε η φαση μου και τα ειπαμε ωραια και με το παλικαρι τον βοηθο του.

Παραγγειλα λοιπον ενα χειροποιητο δουγατο μπαγλαμαδακι , σε 3 βδομαδες με ενα μηνα θα ειναι ετοιμο , στα 150ε.

Ευελπιστω οτι θα ειναι φτιαγμενο στα μετρα και τις αναγκες μου , μου φανηκε πολυ αξιοπιστος … Αυτα , ευχομαι να εχω ενα ωραιο ξεκινημα οταν τον παραλαβω και τη βοηθεια σας χαχα.

Καθε γνωμη για την κινηση μου ειναι απολυτως ευπροδεκτη …!

3 «Μου αρέσει»

Γιώργο, ο Ζαράνης είναι αξιόπιστος οργανοποιός και αρκετά οικονομικός. Νομίζω για πρώτο όργανο θα σε ικανοποιήσει! Όταν σιγά - σιγά προχωρήσεις στο όργανο, μπορείς να ψαχτείς και για κάποιο καλύτερο.

Όταν με το καλό έρθει στα χέρια σου το όργανο, ανέβασε και καμιά φωτογραφία εδώ (ή και βίντεο) να γουστάρουμε! :smiley:

3 «Μου αρέσει»

Ετσι καταλαβα και εγω , νομιζω να εκανα καλα … βεβαιως θα το δειξω και σε εσας οταν ειναι ετοιμο! Προς το παρων περιμενουμε :smiley:

1 «Μου αρέσει»

άντε με το καλό, να το πάρεις και να το χαρείς το οργανάκι!

1 «Μου αρέσει»

@Giorgos_Gavalas βρε μήπως είναι το δικό σου το μπαγλαμαδάκι; (αν και λίγο νωρίς για να είναι έτοιμο)

Παρακάτω βίντεο με τον Πέτρο Ζαράνη και έναν σκαφτό μπαγλαμά του:

1 «Μου αρέσει»

@chrispanag Xαχαχ οχιιι αν και πολυ θα το ηθελα , οι σκαφτοι του ξεκιναγαν απο αρκετα παραπανω λευτα. Μου ειχε δειξει ενα σκαφτο που ηταν ακομα στο σκαφος ημιτελες , ισως να ειναι αυτος … Αυριο θα παω να δωσω στον ανθρωπο και μια προκαταβολη και θα μαθω περισσοτερα να σας ενημερωσω! stay tuned :stuck_out_tongue:

1 «Μου αρέσει»