Ήρθε η ώρα: Αγορά Τρίχορδου

Λοιπόν μετά την σκόπελο και το Ρεμπέτικο φεστιβάλ εδώ και μια μικρή κουβέντα που είχα με τον Αλέξανδρο τσολακη ήρθε η ώρα μου κι εμένα να πάρω τριχορδο. Το έχω πάρει απόφαση και θα ήθελα την βοήθεια σας να με καθοδηγήσετε ώστε η αγορα μου αυτή να είναι όσο το δυνατό βέλτιστη από θέμα ήχου.

αναλόγως τί ήχο θέλεις και το μπάτζετ σου, να κάνεις την βόλτα σου και να δοκιμάσεις όσα μπορείς. κατά προτίμηση στην πόλη που μένεις, και με κάποιον άλλο μαζί.
πες μας τί εποχής ήχο θέλεις (προπολεμικό/μεταπολεμικό), μπάτζετ, πόλη, και να προτείνει ο καθένας μας.

Η αλήθεια είναι ότι ο ήχος που θα ήθελα είναι όσο το δυνατό παλιακος γίνεται . Μένω στο περιστέρι αρα για κέντρο με βλέπω . Έχω δει κάποια ωραία όργανα του ραπακουσιου με το μακρύ σκάφος που μου άρεσαν πολύ και σε θέμα ήχου αλλά και οπτικά.

δεν είναι το μπράτσο μακρύ, το σκάφος είναι μικρότερο! κανονικό δηλαδή, όχι παραφουσκωμένο όπως στα τετράχορδα.
πολύ καλή επιλογή ο ραπακούσιος, επίσης δες καφετζόπουλο και τόφφα. αν δώσεις λίγα παραπάνω παίρνεις αντίγραφο γκέλη από τον φρονιμόπουλο, ό,τι πιο κοντά σε αίσθηση στο προπολεμικό!

Συμφωνώ με όσους προτείνει ο Νίκος Σαρηγιάννης. Ειδικότερα στην περίπτωση του Καφετζόπουλου, μπορείς να δοκιμάσεις τα όργανα που έχει έτοιμα και αν σου αρέσει αγοράζεις…Το θεωρώ πολύ σημαντικό στην αγορά οργάνου, καθώς έχω καεί εις διπλούν στο παρελθόν από παραγγελία.

1 «Μου αρέσει»

Γενικά συμφωνώ με την άποψη αυτή για τα "έτοιμα " όργανα. Παρόλα αυτά το οργανακι που έχω τώρα μου το έφτιαξε ο οργανοποιος από την αρχή και είναι πένα στα γούστα μου. Στο τριχορδο όμως μάλλον θα ακούσω τις συμβουλές σας.

Καλησπέρα φίλε, έχω ένα μπουζουκάκι τρίχορδο από μάτσικα 10 χρόνια τώρα και λέω και γω να αγοράσω ένα καινούριο Προπολεμικου τύπου από ραπακούσιο. Με χουν τρελάνει οι μπουζουκάρες του!!

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα @GiwrgosK, δες και αυτό το θέμα που είναι πολύ πρόσφατο σχετικά με την αγορά μπουζουκιού.

Αύριο - μεθαύριο θα σου βάλω και μερικά παλιά θέματα που έχουν να κάνουν με την αγορά του οργάνου…

Καλά ψαξιματα!

2 «Μου αρέσει»

Καλημερα φιλε…
συμφωνω με τους οργανοποιους που ανεφερες, εκει Θα βρεις αυτο που ζητας, ποιοτητα κ καλες τιμες.
Υπαρχει κ ο Λευτερης ο Παπαδοπουλος, εξερετικος Θεσσαλονικη.

καλημέρα! σε ποιον από όλους αναφέρεσαι από την συζήτηση; έχουν περάσει και εννιά μήνες από τότε. εκτός από τον γιώργο που άνοιξε την συζήτηση και δεν ενημέρωσε αν πήρε όργανο, οι υπόλοιποι έχουν πάρει και τα χαίρονται.

2 «Μου αρέσει»