Έφυγε ο Στέλιος Ζαφειρίου

Ο Στέλιος Ζαφειρίου ξεχώρισε για τον καθαρό και συναισθηματικό του ήχο, που τον έκανε περιζήτητο, τόσο στα πάλκα, όσο και στα στούντιο. Από τις αρχές του '60 μέχρι τα τέλη του '80 άφησε αμέτρητες ηχογραφήσεις σε όλα τα είδη του ελληνικού τραγουδιού και συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους συνθέτες και τραγουδιστές της εποχής. Η προσφορά του στη λαϊκή μας μουσική τεράστια τόσο σαν εκτελεστής όσο και σαν συνθέτης. Είχε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη και από μικρή ηλικία εκδήλωσε το ταλέντο του στη μουσική.

Πηγή: http://www.ogdoo.gr/

//youtu.be/DFZuwih1Goc

Η κηδεία του Στέλιου Ζαφειριου θα γίνει αύριο 21/2 στις 11πμ στο 1ο νεκροταφείο

Διαμαντι…εκανε ακομα και μετρια τργουδια να ακουγονται τραγουδαρες!Τον αδικει λιγο το βιντεακι (αν λαβουμε υποψιν οτι ξεχωρισε για τον ηχο του) αλλα ευλογο μια και συνδιαζει εικονα!Καλο ταξιδι!

καλό του ταξίδι…
εξαιρετικός μουσικός, σεμνός, ποτέ δεν είπε κακιά κουβέντα για συνάδελφό του.
Νομίζω πως όποιος μουσικός θέλει να μελετήσει ρεπερτόριο πέρα από το κλασικό ρεμπέτικο πρέπει να ακούσει προσεκτικά τις ηχογραφήσεις του Ζαφειρίου. Μεγάλη σχολή.
Ήξερα οτι τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσε να παίξει μπουζούκι εξαιτίας ενός ατυχήματος. Και σκέφτομαι συχνά το ψυχολογικό βάρος που πρέπει να νοιώθουν οι μεγάλοι δεξιοτέχνες όταν περνούν τα χρόνια και χάνουν την ικανότητα να εκφράζονται μεσω του οργάνου που τους ανέδειξε. Το πλήγμα μερικές φορές ισοδυναμεί με ψυχικό “ακρωτηριασμό” που μπορεί να οδηγήσει γρήγορα στο τέλος…Ειδικά όταν για τους πραγματικούς πρωταγωνιστές τους μουσικούς δεν υπάρχουν “μηχανισμοί αναγνώρισης” με πρακτικό αποτέλεσμα. αναφέρομαι στην δυσκολία των “απόμαχων” λαϊκών μουσικών να έχουν σύνταξη και περίθαλψη αλλά και τιμητική αναγνώριση όταν σημάνει η ώρα…Ξαναγυρνάμε στις ίδιες κουβέντες…

Ξέρουμε μήπως από τι πέθανε ο Στέλιος Ζαφειρίου;