«Μπαλώματα» για 20 κενά ασφάλειας σε προϊόντα της Microsoft

Οι χρήστες των Windows καλούνται να κατεβάσουν άμεσα 12 ενημερώσεις που διορθώνουν 20 κενά ασφάλειας στο λειτουργικό σύστημα και σε άλλα προγράμματα της Microsoft.
Έξι από τις «κερκόπορτες» χαρακτηρίζονται κρίσιμες από την εταιρεία, καθώς επιτρέπουν σε χάκερ να καταλάβουν τον έλεγχο του συστήματος χωρίς καμία λανθασμένη κίνηση εκ μέρους του χρήστη.
Τα κενά ασφάλειας εντοπίστηκαν στα Windows XP και 2000, Works, Word, Excel, PowerPoint, Internet Explorer, καθώς και σε εργαλεία προστασίας όπως το Windows Live OneCare και το Windows Defender. Οι χάκερ ήδη επιδίδονται σε επιθέσεις εκμεταλλευόμενοι ορισμένα από τα κενά, προειδοποιεί η Microsoft.
Οι χρήστες των νέων Windows Vista και Office 2007 είναι ασφαλείς.
Οι ενημερώσεις δημοσιεύονται στο πλαίσιο της μηνιαίας αναβάθμισης ασφάλειας που εκδίδεται τη δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα. Είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο Windows Update και κατεβάζονται αυτόματα από τους υπολογιστές στους οποίους έχει ενεργοποιηθεί η λειτουργία Automatic Updates.
Πηγή:news.in.gr

(Τώρα, βέβαια, είναι τυχαίο που τα Windows Vista και Office 2007 είναι ασφαλή;)

Ή ότι “ανακάλυψαν” τα κενά ασφαλείας 5 χρόνια μετά το λανσάρισμα των Windows XP και μετά από 2 service packs;

Μην ψαρώσετε και γυρίσετε από τώρα σε Vista, αν δε θέλετε να γίνετε τα πειραματόζωα της Microsoft. Μετά το πρώτο service pack βλέπουμε…

μήπως είναι καιρός να κατεβούμε απο το “τραίνο” και να το πάρουμε ποδαράτα (με το linux);

Προσωπικά πολύ θα τό θελα Γιώργο και το σκέφτομαι από καιρό. Αυτό που με κρατάει είναι ότι φοβάμαι ότι η “καμπύλη εκμάθησης” για ένα τέτοιο εγχείρημα μάλλον έχει αρκετές ανηφοριές και σκοτεινά σημεία. Και ίσως η προσπάθεια να καταλήξει σε ένα νέο βάσανο πριν αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Αν υπήρχε κάποιος γρήγορος και απλός τρόπος … :230:

το ψάχνω απο καιρό και μάλλον ο δρόμος είναι σύντομος.
Δεστο και στατιστκά : το 10% που χρησιμοποιεί linux δεν είναι δα και αμεληταίο.
ίσως δε η προσπάθεια με τα vista εκεί να στοχεύει : να εναρμονήσει (όρα να μονοπωλήσει) πλήρως την κοινότητα των χρηστών και τελικά να την χειραγωγήσει (σκέψου τα χειρότερα).
όσοι επιδιώκουν μια διαφορετικότητα (τί είπατε για ρεμπέτικο;) ίσως οφείλουν να προσπαθήσουν να περάσουν στην αντίπερα όχθη …

Tο βασικότερο πρόβλημα της “μετάβασης” σε άλλο λειτουργικό είναι οι συμβατότητες με το λογισμικό που χρησιμοποιεί κανείς, ειδικά αν είναι επαγγελματίας. Το να αλλάξεις έναν mp3 player δεν είναι τίποτα, το συνηθίζεις. Το να αναγκαστείς να αλλάξεις έναν editor κώδικα όμως, είναι ένα θέμα, ειδικά αν τον έχεις ακριβοπληρώσει… και δυστυχώς, η πρακτική έχει αποδείξει ότι οι μεγάλες εταιρίες δεν παρέχουν τέτοιου είδους υποστήριξη (λόγω αποκλειστικών συμβάσεων με την εταιρία του Bill και άλλες παρόμοιες “θεμιτές” πρακτικές της ελεύθερης αγοράς).

Έττι πρέπει να είναι όσον αφορά τις επαγγματικές εφαρμογές που αναφέρεις. Με τις εφαρμογές όμως τύπου OFFICE (word , excell κλπ.) είναι το ίδιο; Δεν υπάρχουν εναλλακτικές

Φυσικά υπάρχουν, με κάποιους “συμβιβασμούς” βέβαια. Το Open Office είναι το καλύτερο παράδειγμα, βγαίνει σε Windows και Linux έκδοση και -φυσικά- είναι δωρεάν. Είναι σουίτα ανοικτής αρχιτεκτονικής και κάθε έκδοσή του βελτιώνεται όλο και περισσότερο.
Αλλά, όπως είπα και παραπάνω, πρέπει να “συμβιβαστείς” με ορισμένα θέματα λειτουργικότητάς του, ειδικά αν μπεις στη διαδικασία να το συγκρίνεις με το MsOffice. Πάντως, διαβάζει χωρίς πρόβλημα όλα τα αρχεία της “οικογένειας” Office (Word, Excel, PowerPoint, Access κ.λ.π.).

Ιδού και η ελληνική έκδοση του Open Office

τα έχεις τρέξει; η συμβατότητα είναι καλή;

Το εγκατέστησα μια φορά μόνο και μόνο από περιέργεια. Αρκετά καλό, υπερκαλύπτει τις ανάγκες του μέσου χρήστη. Προβλήματα παρουσιάζει μόνο σε εξειδικευμένες περιπτώσεις, π.χ. όσους χρησιμοποιούν το Word σαν desktop publisher το αντίστοιχο Writer του Open Office δε θα τους ικανοποιήσει.

Πάντως, έχει αρκετά καλή συμβατότητα και υποστήριξη, αρκεί να είσαι τυπικός στα updates του.

ευχαριστώ για την βοήθεια. θα σε ενοχλήσω και πάλι μόλις τα δοκιμάσω

γιώργο_αρ,

εγώ το χρησιμοποιώ εδώ και τρία χρόνια και είμαι πλήρης ευχαριστημένος.
Το χρησιμοποιούμε και στο γραφείο.
Δουλεύει χωρίς πρόβλημα.

Eφόσον έχω το γερμανικό WindowsXP, έχω τώρα την δυνατότητα για ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο που με το Office της Windows δεν είχα.

Οπος λέει και ο webmastoras πρέπει να “συμβιβαστείς” με ορισμένα θέματα λειτουργικότητάς του,
Εγώ πιστεύω θα “συμβιβαστείς” γρήγορα διότι είναι εύκολο στην χρίση του.
Θέλει μία με δύο ημέρες μέχρι να το συνηθίσεις.

Γεια όσους είναι στο εξωτερικό και δεν έχουνε το Ελληνικό Windows και την δυνατότητα
για ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο είναι προς το παρών η καλλίτερη λύση.

Διαφέρει οπτικά απο το Windows OFFICE?. Δεν πιστεύω.

Και το MsOffice έχει ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο και θησαυρό, απλά στις μη ελληνικές εκδόσεις δεν είναι ενσωματωμένος. Πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστά το Proofing Tools που περιέχει όλες τις γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών.

Εδώ ειναι η διαφορά … πρέπει να το αγοράσεις το MsOffice για κάμποσα ευρόπουλα, που κακά τα ψέματα δεν είναι και φθηνό.

Eάν δεν θέλεις να έχεις τραβήγματα, πρέπει να έχεις για κάθε υπολογιστή και μια άδεια.
Κάθε άδεια κοστίζει 135,89 ? x 25 υπολογιστές ( στο γραφείο μας για παράδειγμα)
είναι συνολικά 3397,25 ευρόπουλα!
βάλε και τα extra γεια “Proofing Tools” που περιέχει όλες τις γλώσσες !

Και γιατί να δώσουμε τα φράγκα μας στon “Billy”, εφόσον μπορούμε να έχουμε της ίδιες δυνατότητες ( και σε ορισμένα σημεία του Open Office καλύτερες δυνατότητες) for free (και για επαγγελματική χρίσει )

Μα, δε διαφωνούμε. Εννοείται ότι σε τέτοιες περιπτώσεις “γυρνάς” αμέσως σε open office.

θα μπορώ δηλ.να έχω ορθ. σε ελληνικά + αγγλικά + γερμανικά ;
Πάσα πληροφορία και γνώση δεκτή !!!

ευχαριστώ προκαταβολικά

Webmaster
oχι, δεν διαφωνούμε καθόλου.

Είθελα να δώσω μόνο ένα παράδειγμα διότι κάμποσοι δεν γνωρίζουν οτι υπάρχουν και “better solutions”.

Ναι,
και όχι μόνο,
απο Afrikaans , Englisch ( GB / US / Trinidad / Zimbabwe…), Γαλικά, Ιταλικά, Λατινικά , μέχρι Esperanto και Zulu, εάν το χρειαστείς κάποτε…

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να κατεβάσεις μια μια την ορθογραφία που χρειάζεσαι. Εδώ το MsOffice σου τα προσφέρει σε έτυμο πακέτο.

Για μένα το πρόβλημα δεν είναι κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή (που βέβαια είναι κρίσιμη για ειδικές ανάγκες) αλλά το συνολικότερο πρόβλημα της μετάβασης σε ένα άλλο λειτουργικό, με ότι αυτό συνεπάγεται.

  1. Κόπος και προσπάθεια

    • επιλογή της καταλληλότερης διανομής linux (ποιά μου ταιριάζει?)
    • προετοιμασία PC (partitioning etc)
    • εγκατάσταση λειτουργικού
    • επίλυση των προβλημάτων εγκατάστασης (σε ένα νέο και άγνωστο περιβάλλον)
    • εκμάθηση λειτουργικού
    • εγκατάσταση όλων των νέων εφαρμογών
    • επίλυση των επιμέρους προβλημάτων εγκατάστασης των εφαρμογών (drivers κτλ)
    • εκμάθηση των νέων εφαρμογών
    • αστάθμητοι παράγοντες
  2. Χρόνος

Αν μπορούσα να εκτιμήσω κάπως αντικειμενικά τους παραπάνω παράγοντες θα μπορούσα ευκολότερα να αποφασίσω για να κάνω το βήμα μια ώρα αρχύτερα. Το σταθερό δεδομένο είναι ότι η Microsoft τείνει να γίνει ο μεγαλύτερος αφέντης στα PC μας και μου φαίνεται ότι προσπαθεί να γίνει ο απολύτως μοναδικός.
Ε! Αυτό μου τη σπάει και θέλω να της γυρίσω την πλάτη. :087:

Σωστά αυτά, αλλά υποτίθεται ότι όταν είσαι έτοιμος για τη “μετάβαση” τα έχεις αποφασίσει όλα, που σημαίνει ότι και το χρόνο διαθέτεις αλλά και την υπομονή. Αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι το μετά: το day-to-day operation του συστήματός σου όπου θα πρέπει, όχι να μάθεις, αλλά να συνηθίσεις τον καινούργιο τρόπο επικοινωνίας με αυτό.

Όταν το χρησιμοποιείς επαγγελματικά, δηλαδή για παραγωγή, δύσκολα θα περάσεις σε μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Εδώ με το Office 2007, που έχει τελείως διαφορετικό display από τα προηγούμενα, φάγαμε κάποιες ώρες ψάχνοντας, πόσο μάλλον ένα διαφορετικό λειτουργικό…

Πάντως, ο καλύτερος τρόπος κατά τη γνώμη μου είναι να κάνεις το “πείραμα” σε ένα δεύτερο PC ή laptop (αν υπάρχει) και αν πετύχει τότε να προχωρήσεις στο βασικό σου. Εναλλακτικά, για να μην μπλέκεις με partitions, ένας δεύτερος σκληρός μπορεί να αποτελέσει μια καλή λύση: Windows στον έναν, Linux στον άλλο και διαλέγεις λειτουργικό κατά την εκκίνηση.