Θέματα αυτοπροσδιορισμού (2012)

Αναφέρομαι σε αυτό το θέμα:

Φταίω εγώ (;), αν παρ’ όλο που δεν είμαι συντονιστής, διατυπώσω τη θέση ότι: είναι εντός της θεματολογίας μας!!!

Δεν μού είναι ευχάριστο να βγαίνω δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα “παραπονούμενος” για το ίδιο ουσιαστικά θέμα, αλλά και δεν μπορώ να καταπνίξω τη διαφοροποίησή μου μόνο και μόνο επειδή δεν μου είναι ευχάριστη - πόσο μάλλον εφόσον καταπνίγοντας τη διαφοροποίησή μου θα πρέπει να να αποδεχθώ πως καταπνίγω πλέον το εύρος των πνευματικών μου οριζόντων, πράγμα δυο φορές πιο δυσάρεστο.

Ένα μόνο έχω να πω: αν είναι δυνατόν να να μην είναι τα θέματα αυτά εντός της θεματολογίας μας!!!

Νομίζεις, Άγη,ότι εμένα μου είναι ευχάριστο να εμφανίζομαι φασίστας, αποφασίζοντας “πριν από σας, για σάς;”. Δεν χρειάζεται να καταπνίξεις το εύρος των πνευματικών σου οριζόντων, αλλά θα κρατήσεις κάποια τμήματά τους εκτός αυτού εδώ του χώρου. Τόσο απλά.

Δεν είναι έτσι, Νίκο.
Εν πάση περιπτώσει κανένα από τα θέματα του παραπάνω λινκ δεν είναι άσχετο με τη μουσική.
Και το να απαγορεύεται η συζήτηση για την κοινωνική και πολιτική άποψή της μουσικής ως φαινομένου, για μένα δεν είναι διαφορετικό από το να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων ατόμων.

Πράγμα που θα μπορούσα να το υποστώ καταναγκαστικά παραβιάζοντάς το, όχι όμως και εθελοντικά και μάλιστα αποδεχόμενός το.

Απορώ πώς ξέφυγε από τη λαβίδα του συντονισμού και αυτό το θέμα και έμεινε “ξεκλείδωτο” παρόλο που τα τραγούδι ξεφεύγει από τα μουσικά όρια που επιτάσσει ο υποτιθέμενος κανονισμός.
Μήπως πρέπει να νουθετηθεί και ο Ρούκουνας που δεν περιορίζει το τραγούδι του εντός “μουσικών” πλαισίων…