Sygxordies.info νέα ιστοσελίδα με στίχους και συγχορδίες

Καλησπέρα σας, επισκεφτείτε την νέα μας ιστοσελίδα σχετική με την Ελληνική μουσική.

www.sygxordies.info

Έκει μπορείτε να βρείτε τ’αγαπημένα σας τραγούδια με στίχους και συγχορδίες.

Μπορείτε να μας βρείτε και στο facebook!

το antivirus μπλοκάρει την σελίδα.
όσον αφορά τις καταγραφές στα ρεμπέτικα, βασίζονται στις πρώτες εκτελέσεις; υπάρχει κάποιος έλεγχος ορθότητας των στίχων και των συγχορδιών;

Πολύ βοηθάει το site, θα πρότεινα να αναφέρεται η τονικότητα του τραγουδιού καθώς επίσης και ο ρυθμός

Καλημέρα
Υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά από το kithara.to;

Καλησπέρα σας,

AfteeGR, ευχαριστούμε για τις προτάσεις! Στο μέλλον θα μπορούσαμε να υποστηρίζαμε tags έτσι ώστε να μπορείτε να ορίζετε διάφορες πληροφορίες για το εκάστοτε τραγούδι.

Nas0s, liga rosa η ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να στέλνουν εκδόσεις τραγουδιών και οι υπόλοιποι χρήστες μπορούν να ψηφίζουν την ορθότητα της εκάστοτε έκδοσης. Η έκδοση με τις περισσότερες ψήφους εμφανίζεται πρώτη ενώ εκδόσεις με πολλές αρνητικές ψήφους δεν θα εμφανίζονται καθόλου. Επίσης η ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα να φτιάχνετε λίστες με τραγούδια.

liga rosa ποιό antivirus έχετε;

έχω το eset nod32.
γενικά πιστεύω πως θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος έλεγχος ΠΡΙΝ ανεβεί κάθε κομμάτι, όσο επίπονο ή αργό κι αν είναι αυτό. δυστυχώς το επίπεδο των ακκόρντων και στίχων που κυκλοφορεί στο ίντερνετ είναι τραγικό… και πολλοί άνθρωποι στηρίζονται σε αυτό, χωρίς δυνατότητα επαλήθευσης της ορθότητας.
όσον αφορά τα ρεμπέτικα, συνηθως χρησιμοποιούνται διάφορες επανεκτελέσεις, από το ‘60 μέχρι σήμερα, χάριν “ευκολίας”. το αποτέλεσμα είναι να χάνεται το ύφος και η δομή των τραγουδιών, καθώς η ιδιαιτερότητα του καθενός. γι’ αυτό ρωτάω πώς επιλέξατε να το κάνετε εσείς.

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας και καλορίζικο το σάιτ.

Συμφωνώ με τον Liga Rosa ότι κάποιο επίπεδο ορθότητας πρέπει να εξασφαλίζεται, και δεν είμαι βέβαιος αν τα up/downvotes ή τα σχόλια θα κάνουν αυτή τη δουλειά:

Αν αυτός που ανεβάζει κάποιο τραγούδι είναι πιθανό να είναι από αρχάριος έως εξπέρ, χωρίς έλεγχο, πώς θα εμπιστευτώ την αξιολόγηση αυτών που μπήκαν να δουν τις συγχορδίες; Αυτοί εξ ορισμού δεν είναι εξπέρ (αλλιώς δε θα έμπαιναν). Και ορισμένα ανεβάσματα που είδα δειγματοληπτικά έχουν όντως γίνει από αρχαρίους, το δηλώνουν και μόνοι τους.

Τέλος, συμμερίζομαι το σχόλιο του AfterGr:

Η μεν αναφορά τονικότητας, εκτός των άλλων, βοηθάει πολύ και στη λειτουργία (αν υπάρξει) αυτόματου τρανσπόρτου. Αν π.χ. ένα τραγούδι είναι γραμμένο από Ρε και θέλω να το παίξω από Λα, είναι πολύ πιο απλό να πατήσω ένα κουμπί που να λέει «Λα», παρά να μετρήσω πόσα ημιτόνια πάνω ή κάτω το θέλω, όπως (τελευταία φορά που τσέκαρα) στο κιθάρα.to.

Όσο για τα μέτρα, είναι απαραίτητα για τις εισαγωγές και τα οργανικά μέρη, καθώς και για εξολοκλήρου οργανικά κομμάτια. Βλέπω ότι σε κάποια δεν υπάρχουν καθόλου εισαγωγές ενώ σε άλλα έχει ταμπλατούρες (που μάλλον δείχνουν τον ρυθμό, εφόσον όμως ξέρει κανείς να διαβάζει ταμπλατούρα!) και σε κάποια απλώς αραδιασμένες συγχορδίες.

Το ίδιο και εγώ το ESET στέλνει μήνυμα.

Ο ιστότοπος αποκλείστηκε

Η ιστοσελίδα βρίσκεται στη λίστα με τους ιστότοπους που περιέχουν ενδεχομένως επικίνδυνο περιεχόμενο.
Η πρόσβαση σε αυτόν αποκλείστηκε.

το antivirus μπλοκάρει την σελίδα ,εχω κι εγω eset

Μπράβο και από μένα για τη προσπάθεια. Κάθε αρχή και δύσκολη.
Χαίρομαι που ζητάτε τη γνώμη των χρηστών για τυχόν βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν.
Εφόσον το site αναφέρεται σαν sygxordies, αλλά κάνει δεκτά και τραγούδια, μόνο με στίχο, όσοι ενδιαφέρονται μόνο για συγχορδίες, πιστεύω ότι θα γλύτωναν αρκετό χρόνο αν υπήρχε η σχετική ένδειξη δίπλα σε κάθε τίτλο, (όπως στο kithara.to) και το site θα γλύτωνε μελλοντικά από υπερφορτώσεις.
Αν και χρησιμοποιώ 4 antivirus συγχρόνως, δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Το eset δεν είναι ένα από αυτά.

!!!
Άσχετο, αλλά αυτό πώς γίνεται; δεν προϋποθέτει το ένα να έχεις απεγκαταστήσει το άλλο;;

Πρόσφατα το chrome άρπαξε έναν ιό και δεν καθάριζε, (άλλαξε το ψαχτήρι σε yahoo από google και κλείδωσε εκεί) με οδηγίες που βρήκα στο διαδίκτυο, για να καθαρίσει ήθελε 3 antivirus, τα οποία εγκατέστησα σε trial version, χωρίς να απεγκαταστήσω κανένα. Θα το κάνω όταν λήξουν. Για να μη τα πολυλογώ, εδώ είναι οι οδηγίες που φαίνονται και ποια είναι. Εγώ έχω μόνιμα το avast και το CCleaner. Δηλαδή 5 σύνολο τώρα.

Πέτρο, από αυτά μόνο το avast είναι antivirus. To CCleaner απλά καθαρίζει υπολείμματα του λειτουργικού.
Τα υπόλοιπα 3 είναι προγράμματα που δρουν συνεπικουρικά με τα κύρια antivirus. Δεν είναι antivirus δηλ.

Το έχω καταλάβει ότι δεν είναι ίδια κατηγορία με το avast. Πάντως μπλοκάρουν αρκετές σελίδες που δεν μπλοκάρει το avast. Αν τις μπλοκάρουν καλώς ή κακώς, είναι άλλο θέμα. Πάντως μετά το καθάρισμα έμεινε και ένα κουσούρι στο chrome. Δεν μπορώ να κάνω φωνητικές και βίντεο κλήσεις. Παίρνω μήνυμα να συνδέσω τη κάμερα ή το μικρόφωνο, που όμως είναι συνδεδεμένα και λειτουργούν μια χαρά αν μπω με firefox.

Κάνε επανεγκατάσταση στον Chrome.

Καταρχήν να πω κι εγώ καλορίζικο το σάιτ σας παιδιά!

Θα συμφωνήσω με τον liga rosa! Επιβάλετε η επαλήθευση καθώς κυκλοφορεί ότι να’ ναι στο διαδίκτυο από συγχορδίες, παρτιτούρες κτλ.

Καλημέρα Δημήτρη. Το έκανα αφού δοκίμασα πρώτα και την επαναφορά ρυθμίσεων και μία από τα ίδια.

Σε ότι αφορά το θέμα μας, εγώ είμαι ευγνώμων που υπάρχουν αυτά τα site με τις όποιες ελλείψεις και λάθη και προσφέρουν αφιλοκερδώς αυτή τη γνώση και οι διαχειριστές αρκετό από τον προσωπικό τους χρόνο.

Ξεκίνησα το 2003 να κατεβάζω τραγούδια από το διαδίκτυο. Από το scripto του κιθαρωδού, που είχε σε pdf ζιπαρισμένα 5 βιβλία με στίχους και ακόρντα σε γερμανικό σύστημα.
Συνέχισα με το kithara.gr και το kithara.to, αφότου οι στίχοι αντικαταστάθηκαν από τελείες. Από το sealabs κατέβασα πάρα πολλά mp3, από το 2004 που γράφτηκα και τότε η βάση είχε γύρω στα 700 τραγούδια. Από το stixoi.info έχω πάρει αρκετούς στίχους και από παρόν φόρουμ, αρκετές γνώσεις που δε θα έβρισκα αλλού. Ακόμα και από το musicheaven έχω αντιγράψει μερικά τραγούδια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους τους συντελεστές για την προσφορά και το χρόνο τους.

Κάποια site που μπορούν να φανούν χρήσιμα σε όσους ασχολούνται με τη μουσική.

https://chordify.net/ Βρίσκει με αρκετή ακρίβεια τα ακόρντα, σε τραγούδια από το youtube στην free version και από τον υπολογιστή στην premium έκδοση.

https://www.onlinevideoconverter.com/el/video-converter Μετατροπή αρχείων video youtube σε mp3

Ron Hackett Music|Chord Transposer Μετατροπή ακόρντων σε αρχεία word. Δυστυχώς στα windows 10 δεν μπορώ να το εγκαταστήσω. Εγγυημένα δουλεύει σε XP που μπόρεσα και το δοκίμασα.

Αρχείο Ελληνικής Δισκογραφίας 45 Στροφές Πληροφορίες για τραγούδια (εταιρείες δίσκων, έτος ηχογράφησης, καλλιτέχνες κλπ)

Gootar Guitar Chords Generator Finder with Sound, 86 million chords, Vertical Fretboard για ακόρντα

Κ ι θ ά ρ α - Θεωρία και πράξη Θεωρία και πράξη. Χρήσιμα άρθρα.

https://soundcloud.com/ Για ανέβασμα mp3

Καλησπέρα σας, ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια! Αυτή η προσπάθεια έχει γίνει για να μπορέσει η κοινότητα από μόνη της να επαληθεύσει τα τραγούδια δίνοντας ψήφους για την ορθότητά τους. Όλες οι ιδέες είναι δεκτές όμως :slight_smile:

Το ESET όντως μπλοκάρει τη σελίδα χωρίς λόγο, θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω μαζί τους για να λυθεί το πρόβλημα.

Καλησπέρα σας, εχουμε κάνει σημαντικές αλλαγές στην ιστοσελίδα μας :slight_smile: Εχουμε επίσης λύσει το πρόβλημα με το ESET!

Μπορείτε να μας βρείτε και στο facebook!

τσέκαρα κάποια κομμάτια δειγματοληπτικά, πολλά λάθη… η έκδοση με το σύμβολο δίπλα (σαν βασίλισσα σκακιού) είναι η ψηφισμένη ως σωστή ή απλά η πρώτη χρονικά; για κάποιον λόγο συνήθως έβγαινε με αυτό το σύμβολο η λάθος εκδοχή. ψήφους δεν συνάντησα πάντως.
παιδιά κρίμα είναι απλά να προσθέτετε ακόμα λίγο θόρυβο στον ωκεανό του διαδικτύου. ή κάντε μια σωστή δουλειά, ή αφήστε τα ήδη υπάρχοντα σάιτ με τα λάθη τους (πολλά κομμάτια εξάλλου είναι μη τσεκαρισμένες αντιγραφές από τέτοια).