SOS ερώτηση!

Εχω βρεί με την βοήθεια ένος μέλος του φόρουμ , μια κάψα που όμως βγαίνει μόνο σε xlr.

Ρώτησα το μαγαζί και ρώτησα αν μπορούμε να φτιάξουμε επιπλέον ένα καλώδιο που xlr που είναι η κάψα να καταλήγει σε καρφι…

Μόλις με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν οτι κάτι τετοιο δεν μπορει να γινει , δηλαδή οτι δε θα παίζει…

Ισχύει κάτι τέτοιο?μπορώ να κάνω κάτι άλλο?

Μπορείς να αγοράσεις adaptor-άκι, με κόστος περί το 1-1,5 € το οποίο απο XLR βγάζει καρφί (είτε αρσενικό είτε θηλυκό). Μάλιστα χθες αγόρασα ένα τέτοιο, (1 €) στην πλατεία Κάνιγγος (οδός Πέλικα, στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Καποδιστρίου, πίσω απο το Πολυτεχνείο). Υπάρχουν σε όλα τα καταστήματα με ηλεκτρονικά είδη. Μην φτιάξεις καλώδιο, διότι εάν δεν έχει ΑΡΙΣΤΗ γείωση, βγάζει πολύ θόρυβο (βόμβο).

Mου είπαν οτι θα χρειαστεί προ ενίσχυση…(για να παίξει στον ενισχυτή που έχω σπίτι)

Επανέρχομαι πιο ενημερωμένος για νέα ερώτηξη…

Η κάψα για να λειτουργήσει στο σπιτικό ενισχυτή μου, χρειάζεται προ ενίσχυση (Phantom power)…έχει κανείς να μου προτείνει κάποιον προ ενισχυτή? αλλιώς αν μπορείτε να μου προτείνεται κάποιο μαγαζί στην Αθήνα ή στον Πειραιά για να ρίξω καμιά ματια?

Όντως. Για να λειτουργήσει στον ενισχυτή του ηχοσυστήματος, χρειάζεται προενίσχυση.
Προενισχυτή που έχω χρησιμοποιήσει και είναι καλός, είναι ένας Fishman.
Τον έχει το ‘‘μουσικόραμα’’ www.musicorama.gr.
Το κόστος είναι περίπου, 170-180 ευρώ. Έτσι μπορείς να συνδέσεις το όργανο στον προενισχυτή και αυτόν με τον ενισχυτή σου. Το αποτέλεσμα δεν είμαι βέβαιος ότι θα σε ικανοποιήσει. Απλά καλό. Ο ίδιος προενισχυτής με ενισχυτή οργάνου βγάζει καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Εξ΄άλλου με τα ίδια σχεδόν χρήματα, μπορείς να πάρεις έναν ενισχυτή οργάνου. Θα σε ικανοποιήσει πολύ περισσότερο και δεν θα ταλαιπωρείς τον ενισχυτή του ηχοσυστήματος.

Άλλη λύση είναι να πάρεις μία μικρή κονσολίτσα (4καναλη με fantom power), και να την συνδέσεις στον ενισχυτή σου. Αλλα το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μέτριο.

Έχεις δυνατότητα να παραγγείλεις προενισχυτή ή ότι άλλο θές απο τα www.musicstore.de Εκεί μπορείς να μιλήσεις απ΄ευθείας με τον Σωτήρη Μαυρίδη -εξυπηρετικότατος- (+49 221 925791-702) και να πετύχεις καλύτερες τιμές. Το ίδιο μπορεί να γίναι και μέσω e -mail ( export-gr@musicstore.de ). Η αποστολή είναι δωρεάν σε αγορές άνω των 300 ευρώ, ενω κάτω απο αυτό το ποσό, επιβαρύνεσαι με έξοδα αποστολής 25 ευρώ.
Πληρώνεις με κάρτα, τραπεζικό λογαριασμό ή ακόμα και με αντικαταβολή στην μεταφορική που θα σου τα φέρει -συνήθως η UPS- (επιπλέον κόστος 13 ευρώ στην αντικαταβολή).
Άλλο κατάστημα είναι το www.thomann.de. Μία απο τα ίδια περίπου. Κάποια είδη, είναι φθηνότερα στο ένα κατάστημα, καποια άλλα στο άλλο. Εν γένει φροντίζουν να μην έχουν ίδια εμπορεύματα, για ευνόητους λόγους.
Μπορείς ακόμα να βρείς φθηνα πράγματα σε κάποια καταστήματα εδω στην Ελλάδα , αλλα θέλει πολύ ψάξιμο.
Βρήκα μικρόφωνα της Shure, πολύ φθηνότερα απο όλους στο κατάστημα του Βαρβαντάκη Γ. www.varvantakis.gr στη Νέα Σμύρνη (Σοφούλη -γήπεδο Πανιωνίου).

Βαρέθηκα να γράφω.
Πάρε ενισχυτή.
Πάνος

Για την Ιστορία, τελικά αντι να πάρω ενα Phantom power , Πήρα μια μικρή κονσολίτσα με 2 μονοφωνικά , και 4 στέρεο κανάλια με Phantom Power.

Πήρα την Phonic AM 240 στα 79 ευρω
http://www.audio-electric-shop.de/shop/catalog/images/Phonic-AM240.jpg ελπίζω να εκανα καλή επιλογη

Σωστός! Κι εγώ, μεταξύ άλλων, αυτό το μικτάκι έχω, ένα μοντέλο μεγαλύτερο(με 4 XLR), για προσωπική μου χρήση. Βέβαια αν είναι να παίξεις με τη μπάντα, εννοείται μπορείς να συνδεθείς στην κονσόλα που θα συνδεθούν ολοι, απ’ευθείας αν βέβαια η κονσόλα έχει phantom. Εγώ προσεχώς θα καταλήξω μάλλον στην αγορά λαμπάτου προενισχυτή,που θα έχει και phantom για να μην το ανάβουν μόνο για μένα όταν παίζω με την κάψα(πολλές φορές τυχαίνει)!
Πάντως, το XLR από μόνο του εξασφαλίζει πολύ δυνατότερο και δυναμικότερο σήμα, συνδυαζόμενο με τη χρήση phantom…αλλιώς η AKG νομίζεις δε θα το κυκλοφορούσε έτσι απ’την αρχή;;:090: Ούτε να το σκέφτεσαι λοιπόν για καρφί!!:258:

This is great! It really shows me where to expand my blog. I think that sometime in the future I might try to write a book to go along with my blog, but we will see…Good post with useful tips and ideas