Σχήμα "Ντιμινουίτα"

http://diminuita.com/

Ένα “δυνατό” σχήμα που ακουμπά και σε “ελληνικά” θέματα.

Αρκετά video υπάρχουν στο youtube

Πολύ δυνατοί. Έτυχε να βρεθώ σε κοινό τραπέζι μαζί τους. Μου έδωσαν την εντύπωση ότι τα παιδιά δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στον ήχο τους, κάνουν πολυ επιλεγμένες εμφανίσεις με πολύ σεβασμό στη μουσική τους και στην αισθητική που ο ήχος αυτός αποπνέει. Δυστυχώς δεν κατάφερα ακόμα να τους δω ζωντανά αλλά τα βιντεάκια στο youtube μου το επιβεβαιώνουν.

Πριν τη δημιουργία του σχήματος NTIMINOYITA,τα παιδιά τα παιδιά έπαιζαν ως ρεμπέτικο ντουέτο σε μαγαζιά (Γιώργος φοβερό τρίχορδο, Έφη κιθάρα που θα ζήλευαν πολλοί μπασοκιθαρίστες). Τους είχα ακούσει στο ΠΑΛΙΟ ΓΡΑΜΜΟΦΩΝΟ στου Ψυρρή (όπου μαζί μπαγλαμά έπαιζε ο οργανοποιός Κουικόγλου) και στην ταβέρνα ΤΟ ΜΙΝΟΡΕ (:wink: στον Κορυδαλλό. Αυτό το αναφέρω για να τονίσω ότι είναι γνώστες του ρεμπέτικου και από τους έμπειρους, καλούς μουσικούς του είδους. Τώρα συνδυάζουν τη manouche jazz με τη ρεμπέτικη κιθάρα σε τραγούδια που προσφέρονται (Χιώτης, οριεντάλ κ.α.).

Σίγουρα το σχήμα σέβεται προ πάντων τον ακροατή.Αν και αυτή τήν εποχή ασχολούναι περισσότερο με την gypsy jazz αν τύχει και κάποιος τούς πετύχει σε ρεμπέτικη βραδιά μέ κιθάρες σίγουρα θα παρακαλάει να μη τελειώσουν.Οσοι έχουν δεί παλιότερα το ντουέτο Γιώργος Παπαδογιάννης-Εφη Σαράντη σέ ρεμπέτικο πρόγραμμα είναι βέβαιο οτι θα συμφωνήσουν ότι είναι από τούς καλύτερους στο είδος, με αθόρυβη αλλά σημαντική προσφορά.

πολυ δυνατο και προσεγμενο σχημα οντως!

Ρε, ο τύπος τραγουδάει υ π έ ρ ο χ α! Κομμάτι που δε βγαίνει παρά μόνο με πολλή μελέτη (όχι μόνο μελέτη του κομματιού -μελέτη γενικά), κι αυτός το λέει τόσο απλά, τόσο φυσικά!