O pepe με τους Τζίτζικες στις 1002 νύχτες

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ 2103317293-4 Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή
Πέμπτη 30 Ιουνίου
οι Τζίτζικες με τον δικό μας pepe παίζουν δημοτικά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, του ελληνισμού, και ορισμένες αλλόγλωσσες συγγενείς παραδόσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στο αφηγηματικό τραγούδι (παραλογές, ιστορικά κλπ.) και γενικά στο στίχο. Άννα Χαϊδεμενάκη - τραγούδι, Λένα Τσαμπούρη - βιολί, Περικλής Σχινάς - λαούτο (+ σάζι + καμιά φορά καρπάθικη λύρα), Φωκίων Αποστολόπουλος - κρουστά (και ο Θανάσης Ζέρβας - ούτι, αλλά στη συγκεκριμένη συναυλία δε συμμετέχει).
Βλ. και βιντεάκι εδώ και εδώ.:slight_smile:

μπράβο, πολύ ωραίο σχήμα! περικλή, μου έκανε εντύπωση εδώ που παίζεις άρση στα ισχυρά, από που προκύπτει αυτή η τεχνική;

Συμπαθητικό όντως. Η βιολίστρια είναι της κλασικής έτσι; Συγκερασμένο παίξιμο σε βαθμό φάλτσου.

Δεν είμαι βέβαιος αν την έχω δει, διδαχτεί ή την έβγαλα από το κεφάλι μου. Νομίζω το δεύτερο. Δεν είναι ακριβώς άρση, είναι από πάνω μέχρι κάτω και πάλι πίσω.

Παιδιά, μην έρθετε. Δε θα παίξουμε. Η ιστορική συγκυρία αλλάζει τις προτεραιότητες.

Ευχαριστούμε.

στεναχωριέμαι που ματαιώνεται η εκδήλωση… μα από την άλλη εκτιμώ ιδιαίτερα τη στάση σας.
μου έκανε άσχημη εντύπωση που όποτε περνούσα από καπνικαρέα (και αλλού φαντάζομαι) είχε κανονικά μουσική, ενώ στο σύνταγμα και την ερμού έπεφταν βροχή τα χημικά και το ξύλο. να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω τίποτα με τους μουσικούς (σερβιτόρους κλπ) αλλά με τα μαγαζιά και τους πελάτες.