Νέα κατηγορία: Δημιουργίες Μελών

Καλησπέρα σε όλη την ρεμπέτικη παρέα!

Όπως ίσως παρατηρήσατε μόλις άνοιξε μια καινούργια κατηγορία στο φόρουμ μας, η Δημιουργίες Μελών.

Σε αυτόν τον νέο χώρο που φιλοδοξούμε να αποκτήσει την δική του δυναμική, μπορείτε να παρουσιάσετε τις προσωπικές σας δημιουργίες που έχουν κάποια σχέση με τη ρεμπέτικη, λαϊκή ή και τη παραδοσιακή μουσική. Μουσικοί πειραματισμοί, στιχουργήματα αλλά και οποιοδήποτε καλλιτέχνημα είναι ευπρόσδεκτο αρκεί να είναι ΔΙΚΗ σας δημιουργία ή να συμμετέχετε σε αυτήν.

Παράλληλα δημιουργήσαμε τις εξής υποκατηγορίες:

1) Νέες Μουσικές Συνθέσεις

Έχεις συνθέσει κάποιο νέο μουσικό κομμάτι σε ρεμπέτικο, λαϊκό ή παραδοσιακό ύφος; Έχεις ηχογραφήσει με την παρέα σου μία τελείως καινούργια μουσική πρόταση; Οποιαδήποτε νέα μουσική σύνθεση σε ύφος ρεμπέτικο, λαϊκό ή παραδοσιακό είναι ευπρόσδεκτη.

2) Διασκευές

Έχεις διασκευάσει κάποιο ρεμπέτικο, λαϊκό ή παραδοσιακό κομμάτι; Έχεις ηχογραφήσει με την παρέα σου ή μόνος σου μία μουσική πρόταση βασισμένη σε κάποιο παλιό τραγούδι; Οποιαδήποτε διασκευή που βασίζεται σε κάποιο ρεμπέτικο, λαϊκό η παραδοσιακό τραγούδι είναι ευπρόσδεκτη.

3) Επανεκτελέσεις

Έχεις ηχογραφήσει μόνος ή με την παρέα σου κάποια επανεκτέλεση που αφορά κάποιο ρεμπέτικο- λαϊκό ή παραδοσιακό τραγούδι και θες να την μοιραστείς με τα υπόλοιπα μέλη του Ρεμπέτικου Φόρουμ; Οποιαδήποτε επανεκτέλεση ρεμπέτικου, λαϊκού ή παραδοσιακού κομματιού είναι ευπρόσδεκτη.

4) Στιχουργήματα

Ο χώρος των ποιητών του φόρουμ… Οποιοδήποτε στιχούργημα είναι ευπρόσδεκτο.

5) Κατασκευές - Παρουσιάσεις Οργάνων

Αν έχεις φτιάξει ένα οργανάκι και θέλεις να το παρουσιάσεις, αν σ’ αρέσει να μοιράζεσαι τον τρόπο κατασκευής που ακολουθείς τότε μη διστάσεις να δημοσιεύσεις τις εμπειρίες σου εδώ… Οποιαδήποτε κατασκευή μουσικού οργάνου είναι ευπρόσδεκτη.

Άλλες δημιουργίες σχετικές με τη ρεμπέτικη, λαϊκή και παραδοσιακή μουσική

Αν έχεις δημιουργήσει κάτι που δεν ταιριάζει σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες μπορείς να το δημοσιεύσεις στην γενική κατηγορία Δημιουργίες Μελών.

Κανόνες Δημοσίευσης Δημιουργιών

Ο βασικός κανόνας της κατηγορίας αυτής και των υποκατηγοριών της είναι ότι οι δημιουργίες που θα δημοσιεύονται είναι προσωπικές του αρχικού αναρτητή. Δηλαδή είτε είναι καθαρά ΔΙΚΗ σας δημιουργία είτε συμμετέχετε άμεσα με κάποιον τρόπο σε αυτή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν κάποια δημιουργία αποδειχτεί μη προσωπική ή ο αρχικός αναρτητής δεν συμμετέχει σε αυτήν, τότε θα διαγράφεται από την συντονιστική ομάδα.

Επιπλέον, προτείνεται στις κατηγορίες που υπάρχει πρότυπο θέματος (Νέες Μουσικές Συνθέσεις, Διασκευές και Επανεκτελέσεις) να συμπληρώνονται όλες οι πληροφορίες που ζητούνται (τίτλος κομματιού, συμμετέχοντες, βίντεο - ηχογράφηση και λίγα λόγια για την δημιουργία αυτή).

Ευχόμαστε αυτή η κατηγορία να δώσει βήμα στα μέλη που δημιουργούν να εκφραστούν, να δημοσιεύσουν και να συζητήσουν την δουλειά τους! :grin:

9 «Μου αρέσει»

Γεια σας. Οι δημιουργίες μελών δεν λειτουργούν πια? Έχω γράψει κάποιους στίχους σε ρεμπέτικο ύφος κι έλεγα να τους μοιραστώ με το φόρουμ

Καλωσόρισες φίλε Σταύρο (@stevegr85)! Καλές συζητήσεις να έχουμε…

Φυσικά και λειτουργούν! Με χαρά θα διαβάσουμε τους στίχους σου… Μπορείς να τους μοιραστείς στην κατηγορία “Στιχουργήματα”! :slight_smile:

Για ό,τι άλλο χρειαστείς, μην διστάσεις να ρωτήσεις…

2 «Μου αρέσει»