Εκπομπή με τον Μιχάλη Γενίτσαρη!

Ψάχνοντας στο Youtube βρήκα τυχαία μια σειρα απο αποσπάσματα μιας εκπομπής με τον Γενίτσαρη. Πάρα πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες που μας δίνει για τους μάγκες (ιδιεταιρα οταν λέει οτι ο μάγκας ακολουθεί το δρομολόγιο του Χριστού, πολύ γελιο) για τους νταήδες της εποχής και γενικα το κλίμα του περιθωρίου.

https://youtu.be/EmqcFv

https://youtu.be/e9HX5nce7_c

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 22:24 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 22:20 —

Βάζω τα 2 πρώτα τα οποια κατι έγινε και δεν εμφανίζονται

Απο τα πιο καλά σημεία είναι εκεί που λέει οτι αυτοί οι παλιοί έπαιζαν λαϊκό τραγούδι!!! Πόσο την βρίσκω… Την έχω δει πριν καιρό και δεν θυμάμαι χρονικά στην συνέντευξη που είναι. Στην ΕΡΤ υπάρχει αρκετό αρχείο απο την εκπομπη.

Η οταν λεει για την φασαρια που ειχε κάνει για μια γυναικα και εχει μια αντιπαραθεση με τον δημοσιογραφο για την ελευθερια που πρεπει να εχει η γυναικα για τις επιλογες της και του λεει << το φρουτο που μου αρεσει εμενα γιατι να το φας εσυ ;; >> χαχαχαχαχαχαχαχαχ

Μπράβο ρε φίλε Μάγκα !!

Στο ert-archives υπαρχει ολοκληρη η 50λεπτη (αν θυμαμαι καλα) συνεντευξη. Μονο ομως για ιστορικους λογους κατ’εμε…

Για την εποχή που μιλάει ο Γενίτσαρης, ίσχυαν άλλα μέτρα και σταθμά στην ελληνική κοινωνία. Η γυναίκα ήταν κάτι σαν ιδιοκτησία του άντρα. Η παρομοίωση που δίνει είναι σαν να κρατάει ένα φρούτο και να του το πάρει ο άλλος από το χέρι. Πέρα από αυτό θεωρείτο και προσβολή που ξεπλενόταν μόνο με αίμα. Μπορούσε να γίνει και επίτηδες το ξεμυάλισμα της γυναίκας από κάποιον, χωρίς να τον ενδιαφέρει η γυναίκα, αλλά μόνο και μόνο για να ξεφτιλίσει τον προστάτη της, ο οποίος έπρεπε να απαντήσει σχετικά, γιατί αλλιώς έχανε το σεβασμό των φίλων και γνωστών. Μέσες άκρες.

Τα ήθη και έθιμα που ίσχυαν μπορείς να τα αντιληφθείς σε ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες του 1940-1960. Οι περισσότερες ανεπανάληπτες κωμωδίες.