Cemil bey Collection

ήθελα να ενημερώσω πως για πρώτη φορά κυκλοφόρησε μια συλλογή με μεγάλο μέρος ηχογραφήσεων του τσεμίλ μπευ, κάποιες διαθέσιμες για πρώτη φορά συνοδευόμενη απο ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο.Η επεξεργασία ήχου φαίνεται επίσης να είναι καλή.
η συλλογή μάλιστα έχει και ένα LP με κάποιες απο τις σημαντικότερες ηχογραφήσεις του
κυκλοφορεί σε πολύ περιορισμένο αριθμό οπότε θα έλεγα, τρέξτε να προλάβετε

Η συλλογή με τα 10 cd εάν δε κάνω λάθος κυκλοφορεί από το μακρινό 1994. Όσο για το LP ίσως όντως να είναι σπάνιο.
Απλά να διευκρινίσω ότι ίσως είναι κάτι νέο ότι η συλλογή αυτή έγινε ψηφιακή μέσω γνωστού ηλεκτρονικού καταστήματος, κολοσσού της πληροφορικής :wink:

Το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο πάντως υποστηρίζει πως αυτή η συλλογή είναι η πληρέστερη που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, με κάποια κομμάτια επεξεργασμένα και παρουσιασμένα σε ψηφιακή μορφή για πρώτη φορά.
Σύμφωνα με καταλόγους της εποχής, υπάρχουν ακόμα κάποιες ηχογραφήσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν βρεθεί αλλά το μεγαλύτερο μέρος έχει πλέον επεξεργαστεί ψηφιακά. αν κατανοώ σωστά, η συλλογή που αναφέρεις έχει 82 συνθέσεις σε σύνολο 96 ηχογραφήσεις. Η νέα συλλογή έχει 129 συνθέσεις, σε σύνολο 144 ηχογραφήσεις (κάποια περσέφια χρειάζονται 2 όψεις δίσκων, άρα 2 ηχογραφήσεις).
το επίσης ενδιαφέρον είναι ο διαχωρισμός σε ηχογραφήσεις που κυκλοφόρησαν με την έγκριση του ίδιου του Τσεμίλ Μπεϊ και τις υπόλοιπες που κυκλοφόρησαν μετά το θάνατο του. Πιθανών ο ίδιος να μην τις θεωρούσε ικανοποιητικές.
όσων αφορά τα βιογραφικά στοιχεία, μου έκανε εντύπωση πως ήταν σε μεγάλο βαθμό αυτοδίδακτος και το ότι είχε έρθει σε επαφή με δυτική μουσική. Ομολογώ πως δεν το γνώριζα.