Archive through April 5, 2004


#1

Ξέχασα να διευκρινίσω γιατί σε κάποιους θά φανούν πολύ ποιητικά όλα αυτά. Τά λέιψανα των παππούδων μου στο κατεχόμενο χωριό μου στην επαρχία Κερύνειας, τα ξέθαψαν και ο χώρος του νεκροταφείου μας έγινε υπαίθριος χώρος αφοδεύσεως…Αυτά για να μη νομίζετε ότι τα κάνω πιο τραγικά απο ότι είναι τα πράματα.


(system) #2

Αυγουστή, μην εγκαταλείπεις.
Οι καλαμαράδες κάνανε το πραξικόπημα του 74 (χούντα ξεχούντα, Ελληνικό Κράτος ήτανε). Οι ΗΠΑ επέβαλαν (ομολογημένα) τη χούντα και την έβαλαν να κάνει το πραξικόπημα. Οι Τούρκοι εισέβαλαν. Οι Εγγλέζοι σκοτώσαν τον Ευαγόρα, τον Καραολή και τόσους άλλους. Και δημιούργησαν εκ του μηδενός την λεγόεμενη “Τουρκική μειονότητα”.

Τώρα, οι τέσσερις μαζί, μας μετατρέπουν σε αεροπλανοφόρο της νέας αποικιοκρατίας. Μήπως πρέπει να τους ευχαριστήσουμε κιόλας;

Κι ας μή μασάμε. Μας λένε “με σύνεση, και χωρίς συναίσθημα”. Είναι και ηλίθιοι από πάνω. Το συναίσθημα είναι μέρος του λόγου, κι είναι αυτό που κάνει τόν άνθρωπο άνθρωπο. Δεν πα να γαμηθούνε λέω γω…

Όχι, παιδιά, όχι και πάλι ΟΧΙ!
Όχι στην Εταιρία “Κύπρος Α.Ε.”.
Όχι στο ρατσιστικό απαρτχάϊντ που θεωρεί, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες και Αρμένιους, κατώτερα όντα.

ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ! Τουλάχιστον να περισώσουμε την αξιοπρέπειά μας. Μαζί με την αξιοπρέπεια των Τουρκοκυπρίων, γιατί κι αυτοί πρέπει να πεισθούν να πουν το ΟΧΙ.

Μα επιτέλους, μόνο ο Ντεκτάς θα μιλάει γιά Εθνική αξιοπρέπεια;


(system) #3

Απ’ όσο έχω καταλάβει, όλη η “λύση”, δεν είναι λύση του Κυπριακού αλλά λύση ενός άλλου προβλήματος που λέγεται: “το Κυπριακό να μην αποτελεί εμπόδιο στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας”.

Είμαι βέβαιος, ΞΕΡΟΥΝ πως αυτό που σκεπάζεις στο όνομα - δήθεν - σημαντικότερου στόχου, στο τέλος φυτρώνει στη πόρτα σου. Ελα όμως που δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Εχουμε ολυμπιάδα και άγγιξε το 3% του ΑΕΠ το έλλειμα. Φαντάζοαμι ξέρετε τι σημαίνει αυτό…

Παιδιά, κρατάτε μας ενήμερους.
Συνεχίστε τη κουβέντα.


(system) #4

Κώστα, αυτό που λες είναι ένα μικρό μέρος του θέματος. Είναι ακόμα:

  1. Η επιστροφή της αποικίας της Κύπρου στη Βρετανική Αυτοκρατορία, δώρο του Μπους στον Μπλαιρ.
  2. Η μετατροπή της Κύπρου σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο, ορμητήριο γιά τη νέα Αμερικανοαγγλική Αυτοκρατορία.
  3. Η αδυναμία της Ευρώπης ν’ αντισταθεί στις ΗΠΑ.
  4. Το χτίσιμο της Νέας Τάξης πραγμάτων (το λένε και “παγκοσμιοποίηση”) που μετατράπη τα Κράτη-Έθνη σε Κράτη-Εταιρίες.

Και άλλα πολλά και συγγενικά μ’ αυτά, που ε΄τκολα καταλαβαίνεις με τη δική μας διαλεκτική.

Γι αυτό και η πρώτη μου αντίδραση, ήταν η πρόταση της Αποχής, με την έννοια πως είναι απαράδεκτο γιά μιάν ανεξάρτητη Δημοκρατία, ν’ αλλάζει το Καθεστώς της μ’ ένα τελεσιγραφικό “δημοψήφισμα” που επιβάλλουν άλλα Κράτη. Ωσαν να ήταν το δημοψήφισμα που θα επιβληθεί στους Ιρακινούς, από τους Αμερικάνους κατακτητές!

Επί τη ευκαιρία, κι επειδή το Email σου έχει χαθεί ανάμεσα στους ιούς, πες μου που θάσαι τη μεγάλη εβδομάδα; Υπάρχει περίπτωση ν’ ανέβω στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη. Αλλιώς, θ’ ανέβω την Τρίτη του Πάσχα.


(system) #5

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΠ-ΑΝΑΝ-ΙΑ!
Ακούστε το MP3:

http://www.geocities.com/oxi_anan

Δεν είναι ακριβώς ρεμπέτικο, μα θα μπορούσε και νάναι…